Premiile Oscar 2015: cele mai impresionante momente

By  | 

Mult aşteptatele premii Oscar 2015 au avut loc duminică seara, iar marele câştigător a fost „Birdman”, care a câştigat trofeele pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu original şi Cea mai bună imagine.

Ceremonia Oscar 2015 a început într-un mod deosebit: Neil Patrick Harris a urcat pe scenă îmbrăcat la patru ace şi… a început să cânte. El a ţinut un „monolog muzical” amuzant în stil Broadway, pe care îl poţi vedea şi asculta în clipul de mai jos. Curând, însă, el s-a întors (aproape) dezbrăcat, asemenea actorului Michael Keaton care, în drama „Birdman” a fost nevoit să alerge în lenjerie intimă prin teatru, dar şi pe stradă.

Jennifer Hudson, Rita Ora şi Adam Levine au urcat pe scenă pentru scurte recitaluri, dar Lady Gaga şi Tim McGraw au fost cei care au ieşit în evidenţă în această seară. De data aceasta Lady Gaga nu a făcut un show excentric, ci a adus un omagiu lui Julie Andrews, cunoscută pentru filmul „The Sound of Music”.

Cât despre Tim McGraw, el a cântat ultima melodie a lui Glen Campbell, cântăreţul de muzică country diagnosticat cu boala Alzheimer, despre care s-a făcut un film biografic în 2014.

Însă cel mai frumos şi emoţionant moment muzical a fost adus pe scenă de John Legend şi Common, care au interpretat Cea mai bună melodie originală, „Glory” din drama „Selma”.

Poate că „The Lego Movie” nu a fost nominalizat la categoria Cea mai bună animaţie, iar melodia „Everything is Awesome” nu a primit trofeul pentru cea mai bună melodie originală, dar totul a fost cu adevărat awesome în timpul momentului Lego: melodia a fost cântată, au fost „decernate” premii Oscar făcute din Lego (oare de unde pot face şi eu rost de unul?). Până şi Batman a participat la acest moment! 

Un alt moment emoţionant al serii a venit din partea Patriciei Arquette, Cea mai bună actriţă în rol secundar („Boyhood”). Discursul său a fost unul mai deosebit, actriţa vorbind despre inegalitatea de gen. Cuvintele sale au reuşit să le ridice de pe scaune pe Meryl Streep şi Jennifer Lopez, care au fost atât de impresionate încât au început să o ovaţioneze zgomotos pe Arquette.

Unul dintre momentele incomode ale serii a avut loc pe covorul roşu, când John Travolta şi Scarlett Johansson au pozat împreună. Mare fan al proaspetei mămici, Travolta a pupat-o pe Scarlett pe obraz, gest care nu i-a făcut acesteia prea multă plăcere.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *