Povestea lui Tom Boxer si a hiturilor de succes

By  | 

… e roman de-al nostru si se numeste Cosmin. Cu ochii in soare ne tine, insa e vorba de… soarele Braziliei. Cel mai recent produs marca Tom Boxer este exact ce-ti trebuie pentru ca vara sa vina mai devreme decit de obicei.

Cu numele de scena s-a pricopsit la Londra, unde s-a afirmat ca DJ in cluburi si la petreceri private, la care se zbintuiau vedete de talie mondiala. Inainte de asta, n-a stat deloc cu miinile in sin: dupa ce-a terminat liceul in Craiova si dupa ce a constatat ca biata chitara – la care cinta toata ziua – nu face suficient zgomot, a venit in Bucuresti sa lucreze la radio.

Apoi s-a apucat de facut muzica pe calculator. S-a apucat si de Drept, Facultatea de Drept, a absolvit-o, insa a preferat platanele din club in locul pledoariei la tribunal. La Londra, a lucrat in “schimburi”: noaptea mixa, iar ziua functiona ca producator de muzica house si R&B.

In Romania, a dat lovitura dupa lovitura! Muzicala, desigur! A lucrat cu multi artisti romani, iar rezultatele obtinute ne-au indus in eroare – “Pe bune ca astia care cinta sint romani…? Nu, nu, tre’ sa fie un strain in spate!” Ei, bine, nu! E drept ca Tom colaboreaza des cu producatori din Londra si Barcelona, asa ca la vara, in vacanta, s-ar putea sa dansezi prin cluburile londoneze ori spaniole pe piese de-ale lui!

In plus, cea mai recenta productie “a la Tom” – albumul “Zamorena”, in colaborare cu Anca Parghel si Fly Project – va face cu siguranta inconjurul lumii! Muzica nu e unica lui pasiune, e fascinat de fotografie si, mai nou, de film, deci vei mai auzi de el, chiar daca nu prea iesi prin cluburi.

Primul contact cu muzica a fost…

“Cind m-am nascut. Cred… Tehnic, de pe la 9 ani am inceput sa cint la chitara. Am inceput cu rock, folk, am trecut si prin rap/hip-hop, industrial, rave, house, techno etc. Le-am luat la rind, pentru ca mi-a placut ceva din toate. M-am oprit la house-club pentru ca ma lasa sa le transmit oamenilor iubirea, bucuria si energia mea. Dar compun (produc) si alte genuri (R&B, Chill, Dub) pentru alti artisti.”

Genul preferat

“Recunosc ca iubesc rock-ul. De fapt, muzica e un limbaj universal si iubesc absolut toata muzica. Asta e, sint nebun… nu pot sa ma decid doar asupra unui gen muzical. N-am avut nici o treaba cu cerintele pietei. Eu am facut ce mi-a placut. Recunosc ca am incercat anumite proiecte si colaborari (comerciale) cu diversi artisti care au fost de doi lei (piesele, nu artistii), dar a trebuit sa trec si prin asta – face parte din «tortul» evolutiei oricarui artist.”

“DJ-ul celebritatilor”

“Am lucrat citiva ani in Londra. Ca producator si DJ de muzica de club. Am mixat in diverse cluburi si la petreceri private. Am intilnit o groaza de staruri internationale, printre care si David Beckham, Victoria, Jamiroquai (si-a lovit Ferrariul chiar cu mine in masina). Pe Mike Tyson l-am cunoscut cind a venit in Romania (sint prieten cu managerul lui) si am petrecut citeva zile cu ei pe iaht. Oameni de treaba, ce sa zic!”

“Axa” Bucuresti-Londra

“Traiesc mai mult in Romania de ceva timp. Ma duc in Londra destul de des, unde am o casa si un studio. Dar imi place mai mult in Romania, pentru ca e totul la inceput si deci… sint atit de multe de facut. Am o gramada de prieteni aici… si prietene.”

Zamorena

“«Zamorena» si «Brasil» sint pentru mine tot ce mi-am dorit de la o colaborare cu un artist… perfect as putea spune, cum este Anca Parghel. Oricum, e doar inceputul, pentru ca vor urma alte piese si albume, iar targetul meu este… Globul Pamintesc, nu doar Romania. «Brasil» e primul hit care a devenit deja international. Creste uimitor!”

Inspiratie

“M-a inspirat iubirea fata de tot. Oameni, muzica, lucruri, viata, univers, Dumnezeu etc. Si pe Anca la fel. E o femeie foarte pozitiva. Sintem pe aceeasi frecventa si tocmai de-aia ne intelegem perfect. E genial! Pe Anca am intilnit-o intr-un club din Bucuresti, unde era invitata sa cinte. Pe mine m-a adus acolo cea mai buna prietena a mea – Dana (o sa-i multumesc toata viata pentru asta). M-am dus la Anca si i-am zis direct: «Facem un album impreuna?» si ea a raspuns «Da» si asta a fost…”

Pe viitor…

“O sa lucrez cu diversi artisti. Si romani, si de afara. Adica o sa-i produc. Acum am terminat noua piesa a lui Arsenium (ex O-ZONE). Foarte tare piesa… si e tot in zona de club-house. Lucrez si cu doi produca tori americani pentru citiva artisti de acolo. In scurt timp ii veti auzi. Tot ce fac vreau sa fie virf de calitate. Muzica si imagine. Daca nu e perfect, nu mai pleaca de la mine din studio.”

Artist polivalent

“Am terminat recent de scris scenariul la un serial TV. Lucrez de mult la proiectul acesta, pentru ca vreau sa iasa ca la Ho llywood. Oameni, imagine, muzica etc. Super-actiune, spionaj, mult umor si impuscaturi. Si femei… da, multe femei…. bune rau! Ma rog, o sa-l fac cu Mugur Mihaescu ca producator. Omul e genial si ma inteleg perfect cu el (si sintem amindoi din Craiova). O sa filmam episodul-pilot. In distributie vor fi actori noi de la ATF si de la teatrele din tara, dar si actori consacrati si alte citeva vedete autohtone. Oricum, o sa iasa mare distractie! PEACE!”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *