Pink, sursa de inspiraţie pentru rebela din tine

Cum ai sărbători una dintre cele mai importante nopţi din viaţa ta? Când am vorbit cu Pink, la o zi după ce a cântat la American Music Awards – un eveniment extrem de mediatizat, cu zeci de mii de virale în mediul online, unde nu numai că a interpretat un duet incredibil cu Kelly Clarkson, ci a sfidat moartea printr-o versiune in the air a melodiei sale „Beautiful Trauma” – mă aşteptam ca starul pop rock, la cei 38 de ani, să se răsfeţe o zi întreagă la SPA.

 

În schimb, Pink era acasă, asumându-şi pe deplin rolul de mamă, tocmai ce îl pregătea pe Jameson, fiul ei, pentru un pui de somn, în timp ce se preocupa de fiica sa Willow – „Încerc să îmi dau seama dacă merge mâine la şcoală”, a spus râzând. „Aceasta este preocuparea mea majoră după AMA: este zi de şcoală part-time sau full-time şi trebuie să pregătesc pachetul de prânz?”Deşi este un superstar cu acte în regulă şi cu „ştate vechi”, iar cel mai recent premiu câştigat este MTV’s Video Vanguard Award, viaţa personală a lui Pink rămâne mereu pe primul loc.

De fapt, melodiile ei explorează subiecte intime legate de vulnerabilităţile şi nesiguranţele ei, fără să contureze realţia ei perfectă cu Carey Hart, cu care este căsătorită de peste un deceniu. Este, de fapt, acea francheţe, acea abilitate artistică de a lua toate situaţiile dificile de amorul artei, pentru atingerea acelui catharsis artistic, atât de evident în piesele celui de-al şaptelea album muzical al lui Pink – “Beautiful Trauma” – care a oferit hit-ul “What about us?”. Asta face Pink cu muzica şi tu vrei să mergi acolo cu ea.

Totuşi, o melodie poate exprima atât de multe… Iar, Pink, în timp ce se pregăteşte pentru un alt turneu mondial, cu siguranţă presărat cu numeroase momente acrobatice şi vibe-uri puternice, ne dezvăluie ce altceva îi mai trece prin minte în prezent şi, ca de obicei, aceasta are multe de spus.

Q: Ai performat cea mai mare reprezentaţie aeriană la American Music Awards? Este fata ta impresionată când te vede făcând aşa ceva?

A: Dacă este, nu-mi spune. Eu mă pregătesc să mă urc pe o clădire cu foarte multe etaje şi ea îmi spune: „Pot să intru, să văd un film?” Familia mea mă ţine cu picioarele pe pământ, mă ajută să mă simt cu adevărat umilă.

Q: La acelaşi eveniment, s-a mediatizat un moment cu tine în public în timp ce Christina Aguilera cânta “I Will Always Love You,” melodia lui Whitney Houston. Oamenii au interpretat grimasa ta ca fiind una dezaprobatoare.

A: Aş fi putut să fac tumbe şi să bat din palme tot timpul, plângând isteric şi tot nu ar fi fost suficient de bine pentru ceilalţi. Nu este uşor să te urci pe scenă, nu este uşor să faci ceea ce  facem noi. Trebuie să fii nebun să cânţi „I Will Always Love You.” Acel spectacol a fost despre Christina – una dintre cele mai talentate cântăreţe ale generaţiei noastre – aducând un omagiu uneia dintre artistele ei preferate, din întreaga lume, care este şi cel mai greu de imitat.

Pentru că a urcat acolo pe scenă şi a încercat să o imite pe Whitney Houston, are tot respectul meu. Cred că i-a ieşit!

Q: De ce crezi că oamenii, totuşi, au interpretat altfel reacţia ta?

A: Să-mi vezi faţa când îl ascult pe Donny Hathaway. Arăt ca acel unchi căruia nu îi convine niciodată nimic. Arăt ca o acritură tot timpul, De fapt, sunt în realitate o persoană drăguţă, fericită, naivă, dar care din întâmplare arată chiar înfricoşător. Nu am ce să fac, aceasta este faţa pe care Dumnezeu mi-a dat-o.

Q: Tu şi Christina v-aţi rezolvat problemele cu ani în urmă şi, de atunci, vă susţineţi, doar că oamenii par dornici să citească mai mult decât este cazul în reacţiile tale.

A: Acum, onest. Oamenii ar vrea ca eu şi Christina să ne urâm. Aşa sunt fanii ei, aşa este lumea şi sunt dezgustată de asta. Am trecut peste acest tip de violenţă “între fete” şi alte nenorociri.

Sunt atitudini de liceu, iar eu am renunţat la liceu dintr-un motiv întemeiat: nu am timp pentru tampeniile astea.

Cu Trump preşedinte, cu oamenii care sunt aşa cum sunt, cu toate tragediile la care asistăm, nu stau să mă gândesc la alte nimicuri.

Mă preocupă să suţin femeile, să ofer credite atunci când cineva merită asta, să aduc lumină şi iubire în lume, să îmi cresc copiii şi să primesc afecţiune – să fiu alintată. Oh, şi să beau cafea foarte foarte gustoasă.

Aşa că… dă-i naibii pe toţi ceilalţi.

Q: În acest caz, ai vreun mesaj pentru cei care au vrut să înceapă un astfel de scandal?

A: Sper că niciunul dintre Tweets nu au fost generate de femei sau de vreo femeie care găzduieşte vreun talk-show, pentru că miza lor acum ar trebui să fie menţinerea femeilor în unitate. Dacă nu fac asta, atunci eşuează lamentabil.

Q: Ai fost mereu genul de persoană care susţine femeile, care le ajută să crească sau a durat ceva până ai prioritizat acest aspect al vieţii tale?

A: Sunt foarte competitivă, iar când eram tânără nu am înţeles care este treaba până când L.A. Reid s-a aşezat şi mi-a spus: “Minunat la muzică este că toată lumea poate să câştige. Eşti o peronalitate puternică, iar vocea ta se va face auzită. Sprijină oamenii care se luptă exact cum o faci şi tu.”

Aceste vorbe au venit brusc peste mine şi, de atunci, am încercat să ofer cât de mult ajutor. Dar, uite, nu am renunţat să punctez când ceva este în neregulă sau este un mare bullshit. De exemplu, melodia mea: „Stupid Girls.”

Am fost crescută să spun exact ceea ce simt, să-mi spun adevărul, aşa că dacă uneori sunt condamnată că judec alte femei, accept asta. Doar că intenţiile mele sunt curate şi mai cred că am devenit mai atentă la reacţiile mele pentru că ştiu că pot fi agresivă şi pasională. La 38 de ani, lucrezi la cum transmiţi emoţiile.

Q: Cum îţi creşti fiica pentru a fi o femeie puternică?

A: Sunt foarte, foarte deschisă şi onestă cu ea. Am multe discuţii cu fiica mea. Ştie foarte multe lucruri, pe care poate alţi copii la 6 ani nu le ştiu, dar nu cred că este benefic să ascunzi faţă de copii. O învăţ să pună întrebări. La noi în casă există multe filosofii precum: este mult mai cool să fii ciudat decât normal.

Este meditativă, profundă, încerc doar să îi ofer direcţia dreaptă.

Nu avem reguli, dar am învăţat-o ce înseamnă ele şi cum să le încalce fără să fie prinsă.

Q: Te copiază?

A: În ceea ce priveşte ceea ce va fi ea, nu am nicio idee despre ce fac. Nu ştiu de unde am preluat propria mea insolenţă. O mare parte din această atitudine a fost anti-autoritate, asumarea riscurilor, nu dau doi bani.

Dacă într-un final, aşa va ajunge şi ea, voi fi ok cu asta. Are o grămadă de exemple în viaţa ei de femei care sunt blânde, dulci şi sensibile. Are şi foarte multe exemple de femei care sunt balls-to-the-wall nuts.

Ea va trebui să decidă pe cine se va plia.

Sursa foto: Pink/Instagram

 

Citeşte continuarea materialului în ediţia de martie a revistei Cosmopolitan.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.