Pi, cel din viata reala

By  | 

Te-ai simţit confortabil în apă?
Oh, da!
 
Scena cu furtuna pe mare cum ţi s-a părut?
Să ştii că a fost destul de reală! Se turna în a cincea zi de filmări şi cam pe atunci am dat drumul furtunii. Pe de-o parte e cam ciudat faptul că intram foarte direct în scena asta, dar pe de altă parte exact asta mă ajuta foarte mult să mă obişnuiesc cu camera de filmat. Te familiarizezi cu felul în care decurge totul şi cu mult respect faţă de acţiunea de a filma cu camera.
 
De asemenea, nici nu a fost vorba să îmi demonstrez talentul actoricesc la scena cu furtuna, deoarece tot ce aveam de făcut era să mă descurc pe acea plută care se legăna pe valuri furioase. Creaseră o furtună groaznică, cu multă ploaie şi vînt puternic şi totul părea extrem de real. Deci efectele speciale mă ajutau.
 
Ţi-ai făcut singur cascadoriile?
Da, m-am descurcat.
 
Ai învăţat câteva lecţii de supravieţuire de la profesionistul Steve Callahan – ce interesant trebuie să fi fost!
Da, a fost foarte interesant! El e unul dintre acei oameni care a reuşit să supravieţuiască naufragiului în ocean! Mi-a mărturisit că experienţa aceea a lui a fost cea mai dureroasă – din punct de vedere mental, emoţional, fizic. Într-o situaţie de acel gen, faci tot ce-ţi stă în putere să supravieţuieşti. Şi mi-a mai zis: „acum, când mă uit înapoi la ce mi-a fost dat să trăiesc, preţuiesc enorm amintirile legate de acea experienţă.”
 
Acum se uită fericit la ce i s-a întâmplat, dar când chiar i se întâmpla asta, atunci, era foarte diferit, desigur. Era foarte concentrat pe a reuşi să trăiască, iar acum, când priveşte în urmă, se consideră norocos că i-a fost dat să treacă prin aşa ceva. Mi-a zis că în acele clipe simţi nişte emoţii cu totul diferite de ce ai trăit până atunci – simţi totul la extrem – dacă eşti trist, ţi se pare că nu ai absolut nici o şansă să răzbaţi, dar dacă eşti fericit, chiar te simţi exaltat.
 
Cât de dificil e să-ţi menţii energia după ce ai slăbit atâtea kilograme jucându-l pe Pi – te gândeai la mâncare, în loc să fii implicat în interpretarea rolului?
Pi era cu gândul la mancare, nu eu! Totuşi, a trebuit să slăbesc, în paralel trebuia să tot înot şi eram foarte obosit – dar exact aşa trebuia să arate şi Pi în acel moment! Pi era complet singur şi vedea aceleaşi lucruri zilnic, se străduia să supravieţuiască, îi era îngrozitor de foame şi foarte obosit. Cu toţii aveam starea aceea! Dar era bine, că filmările ieşeau reale.
 
 


Ang Lee e foarte protector cu tine – îl priveşti ca pe un tată?
Da, clar! Iniţial a fost mai uşor, dar la un moment dat pe parcursul filmărilor am trecut printr-un moment pe care noi l-am denumit izolarea şi pentru care regizorul Lee le-a interzis tuturor să mai vorbească cu mine. Acel moment corespunde cu cadrele când Pi cam înnebuneşte şi îşi pierde încrederea că va izbândi, dar se agaţă de spiritualitate.
 
Şi eu, ca om, o luasem de fapt în aceeaşi direcţie… doar că nu vorbeam cu absolut nimeni. Meditam mult, ascultam o muzică specială, pe care Ang Lee o numise muzica lui Dumnezeu. Nu aş putea spune în ce gen muzical se încadrează, dar datorită ei reuşeam să intru în acea stare de meditaţie, de concentrare. 
 
Relaţia cu colegul tău de filmări, tingrul bengalez Richard Parker e grozavă! Nu te expuneai unui pericol fizic, însă provocarea a fost să joci contra cuiva… care de fapt nu exista acolo, nu?
Da, la început a fost cam ciudat, tot încercam să-mi imaginez un tigru sub ochii mei. Însă existau patru tigri pe care îi urmăream cum erau dresaţi şi cărora le observam reacţiile în diverse cazuri. Cum se comportau în contact cu apa şi desigur că urmăream şi filmuleţe despre asta. Apoi, chiar simţeam că parcă Richard Parker era pe barcă cu mine.
 
Cum ţi s-a părut că a ieşit personajul Richard Parker din punct de vedere tehnic?
Grozav, nici nu ştiu cum au reuşit să-l facă atât de real! Ori de câte ori am văzut un animal generat de computer, îmi puteam da seama că sunt la mijloc efectele vizuale speciale. Dar cu acest tigru, care părea atât de real, deşi el nu se afla cu mine în barcă… a fost uimitor!
 
Deci eşti fermecat de acest personaj!
Da, total! Ah, dar mi-aduc aminte când filmam… eram eu pe acea barcă, foarte multă apă şi mult albastru în jurul meu. Şi pe lângă toate astea, ei au adăugat tigrul… nu ştiu cum au reuşit, dar le-a ieşit grozav!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *