Philip Seymour Hoffman – cele mai bune 5 filme

By  | 

Plecat prea devreme dintre noi, actorul Philip Seymour Hoffman a lăsat o moştenire cinematografică impresionantă. Iată o mică selecţie a celor mai bune 5 roluri ale actorului.

The Master (2012)

Aflat deja la a cincea colaborare cu regizorul Paul Thomas Anderson, Hoffman a avut o interpretare genială în rolul lui Lancaster Dodd, liderul şarmant al unei secte religioase. De cealalt parte se află Joaquin Phoenix, în rolul unui veteran de război care îl adoptă pe Dodd ca mentor, o decizie nu tocmai înţeleaptă după cum va afla chiar el mai târziu.

Doubt (2008)

Hoffman a interpretat un rol controversat, al unui preot acuzat că a molestat un băiat din cor, dar care i-a dat posibilitatea să îşi dovedească talentul. În Doubt joacă alături de alte două mari actriţe, Meryl Streep şi Amy Adams, formând un trio puternic, ce se potenţează într-un joc permanent de putere.

Before the Devil Knows You’re Dead (2007)

Hoffman şi Ethan Hawke sunt doi fraţi legaţi de aceeaşi problemă: au nevoie disperată de bani. Soluţia pe care au adoptat-o nu este însă cea mai bună, din contră! Cei doi se hotărăsc să jefuiască magazinul de bijuterii al tatălui lor, plan care a fi dat peste cap. Vor reuşi să rămână uniţi sau problemele îi vor întoarce unul împotriva celuilalt?

Capote (2005)

Interpretarea scriitorului Truman Capote din filmul omonim i-a adus lui Philip Seymour Hoffman un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. Personajul interpretat, un renumit autor care investighează o crimă sângeroasă pentru cartea sa, ajunge să dezvolte o relaţie nesănătoasă cu unul dintre acuzaţi.

Boogie Nights (1997)

Deşi rolul său este micuţ, Phillip Seymour Hoffman este deosebit de fermecător în rolul unei ”adolescente amorezate” de un star al industriei porno. Mark Wahlberg este hotărât să facă tot posibilul să ajungă o stea în lumea filmului şi reuşeşte să se facă remarcat într-o categorie nesperată.

Care este filmul tău preferat cu actorul Philip Seymour Hoffman?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *