Paparazzi care hartuiesc copii vor fi pedepsiti

By  | 

Copiii sunt copiii oricine ar fi părinţii lor. Noi credem că  aceştia au dreptul la intimitate, să se poată bucura de copilărie fără să fie urmăriţi şi hărţuiţi pe stradă de paparazzi.

În Statele Unite ale Americii, statul California, a fost adoptată o lege care îi pedepseşte pe paparazzi care hărţuiesc copii. Oricât de greu de crezut  pare, sunt numeroase cazurile în care vedetele care ies cu copiii pe stradă sau când călătoresc în maşina sau avionul sunt bruscate de fotografi. Aceştia ar face şi ar spune orice la limita legii doar să obţină un instantaneu valoros.

Sigur că aşteptăm întotdeauna cu nerăbdare să îi vedem pe micuţii vedetelor, dar să le încalci intimitatea şi dreptul la o viaţă normală unor copii este de-a dreptul barbar. De aceea, actriţele Halle Berry şi Jennifer Garner au susţinut legea care le protejează copiii de hărţuiala paparazzi-lor şi şi-au susţinut cauza în faţa legiuitorilor.

Legea, care va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2014 va pedepsi fotografii şi cameramanii care hărţuiesc copiii cu amenzi de până la 10 mii de dolari şi până la un an de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi. În trecut, pedepsele erau mai blânde, de până la 6 luni în închisoare şi până la 1000 $ amendă.

Un exemplu concret şi recent de comportament neadecvat din partea paparazzilor este cel al micuţei Suri Cruise. În timp ce aceasta ieşea cu mama sa dintr-o clădire, un număr mare de fotografi le-a tăiat calea iar Suri a început să ţipe la ei să le lase să treacă. Unul dintre fotografii prezenţi a mers până acolo încât să o jignească pe micuţă, deşi aceasta avea dreptate să se simtă frustrată şi hărţuită. 

Tu ce părere ai, asta îi va linişti pe paparazzi sau îşi vor continua practicile? Iată şi cum arată o armată de paparazzi din preajma unui copil de vedetă.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *