Numele adevărate ale vedetelor

Despre Cardi B sau Lady Gaga probabil că ai bănuit că nu își folosesc numele reale, dar poate nu știai că Nicolas Cage sau Calvin Harris sunt de asemenea pseudonime. Iată câteva dintre vedetele care și-au schimbat numele, care sunt numele lor adevărate și de ce au decis să fie cunoscute sub alte denumiri decât cele din acte.

Cardi B

Nume real: Belcalis Almanzar

Numele de scena al rapperiței e un joc de sunete inspirat de faptul că apropiații au poreclit-o acum mulți ani Bacardi, numele surorii sale fiind Hennessy (ambele fiind denumiri ale unor branduri de alcool). Într-un interviu cu Jimmy Fallon, Cardi a explicat că, inițial, a încercat ca nume de scenă Bacardi/Bacardi B, însă postările de pe social media cu acest nume se tot întâmpla să fie blocate – Cardi a glumit spunând că suspectează că brandul de rom Bacardi ar fi avut ceva de-a face cu asta.

Gigi Hadid

Nume real: Jelena Noura Hadid

Yolanda Hadid, mama duo-ului desupermodele Gigi & Bella a fost poreclită „Gigi” când era era mică. Când fiica ei mai mare a început școala, se prezenta cu numele din naștere – Jelena. În clasa a doua, însă, a apărut în clasă încă o fată cu același nume, așa că învățătoarea a întrebat-o pe Yolanda dacă există vreun nume de alint pe care l-ar putea folosi pentru a se evita confuziile, iar aceasta s-a gândit la propria ei poreclă. Jelena Hadid a devenit astfel Gigi Hadid.

Lady Gaga

Nume real: Stefani Joanne Angelina Germanotta

Nume real: Numele de scenă al artistei s-a născut datorită producătorului Rob Fusari, care avea obiceiul să fredoneze de față cu artista piesa lui Freddie Mercury – Radio GaGa – pentru că i se părea că vocea ei seamănă mult cu cea a solistului trupei Queen. Artista a cântat o vreme sub numele real, însă când s-a pus problema unei reinventări/relansări, a preluat apelativul „Gaga” pentru că i-a plăcut conotația (gaga” face referire la o persoană zăpăcită).

Calvin Harris

Nume real: Adam Richard Wiles

Mulți artiști cu nume care sună banal, despre care nu ai bănui că ar fi un pseudonim, se folosesc de fapt de nume de scenă. Este și cazul lui Adam Wiles, care a declarat într-un interviu că a ales o alternativă pentru numele său real pentru a explora ambiguitatea rasială a numelui Calvin Harris – o declarație pentru care a fost criticat de numeroase ori.

Olivia Wilde

Nume real: Olivia Cockburn

Nume real: Actrița și-a schimbat numele cu unul care sună mai melodios și, provenind dintr-o familie de scriitori, l-a împrumutat pe cel al lui Oscar Wilde.

Miley Cyrus

Nume real: Destiny Hope Cyrus

Miley și-a schimbat oficial numele la 15 ani, când juca rolul Hannei Montana, dar porecla „Miley” s-a născut încă de când era mică, și e un alint provenit din alt alint – părinții ei obișnuiau să îi spună Smileydatorită veseliei sale molipsitoare.

Alicia Keys

Nume real: Alicia Augello Cook

Nume real: Alicia ecunoscută nu numai pentru vocea extraordinară, ci și pentru talentul de a cânta la pian, iar de aici se trage și numele său de scenă.

Rihanna

Nume real: Robyn Rihanna Fenty

Rihanna este cunoscută sub acest nume în industria muzicală, iar odată cu lansarea liniilor de beauty și vestimentație sub sigla Fenty, numele său de familie a devenit de asemenea cunoscut, însă prietenii vechi și familia o strigă încă pe primul său prenume – Robyn.

Nicolas Cage

Nume real: Nicolas Kim Coppola

Actorul și-a schimbat numele pentru a-și demonstra că poate avea succes pe cont propriu, fără a profita de numele unchiului său, celebrul regizor Francis Ford Coppola, omul din spatele filmelor The Godfather.

Jennifer Aniston

Nume real: Jennifer Linn Anastassakis

Jennifer și-a schimbat numele de origine grecească pentru a își crește șansele de a obține oferte de muncă – urmând modelul tatălui său, care este de asemenea actor, și care a devenit John Aniston din Yiannis Anitios Anastassaki.

Lana Del Rey

Nume real: Elizabeth Woolridge Grant

Artista a lansat un album sub numele real, dar nu a prins la public, lucru care a determinat-o să caute o reinventare completă de imagine. A gravitat către un nume cu rezonanță latină pentru că, în acel moment, cânta foarte mult în Miami, iar Lana Del Reyare acel vibe glamour înspre care dorea să își axeze muzica.

Ralph Lauren

Nume real: Ralph Lifshitz

Designerul a declarat că și-a schimbat numele de familie ca urmare a faptului că a fost tachinat pe toată durata copilăriei. Numele meu are în componență cuvântul ‘shit’. Când eram mic, mulți copii râdeau de mine. E dificil să trăiești cu un astfel de nume. De asta am decis să-l schimb. Verii mei din California și-au schimbat numele de familie în Lawrence, așa că m-am hotărât și eu să-l schimb pe al meu. Nu e conectat de ceva anume, pur și simplu mi-a plăcut cum sună”.

Katy Perry

Nume real: Katheryn Elizabeth Hudson

Artista și-a schimbat numele pentru a nu fi confundată cu actrița Kate Hudson, care era deja celebră pe vremea când Katy abia își începea cariera în industria muzicală.

Lorde

Nume real: Ella Marija Lani Yelich-O’Connor

Când a fost nevoită să își aleagă un nume de scenă mai ușor de pronunțat, artista s-a orientat către apelativul Lorde” datorită interesului pe care l-a avut încă din copilărie pentru aristocrație. E-ul a fost adăugat pentru a da o notă feminină cuvântului lord”.

Bruno Mars

Nume real: Peter Gene Hernandez

Artistul și-a schimbat numele portorican pentru a evita stereotipurile – la începutul carierei sale, mai mulți producători i-au sugerat să se axeze pe latino, însă pasiunea sa era muzica funk și R&B. A ales prenumele “Bruno” bazat pe porecla dată de bunicul său la naștere (ca bebeluș, Peter semăna cu un celebru wrestler pe nume Bruno Sammartino). Numele Mars vine de la cel al planetei Marte. Din moment ce multe fete mi-au spus de-a lungul timpului că sunt ‘out of this world’, am decis să mă prefac că sunt de pe Marte”, a dezvăluit artistul într-un interviu.

Iggy Azalea

Nume real: Amethyst Amelia Kelly

Artista și-a dorit un nume de scenă care să sune neutru, așa că, în loc de Amethyst, a ales Iggy, drept omagiu adus unui cățel pe care l-a avut în copilărie. Azalea provine de la numele străzii pe care a copilărit.

Michael Kors

Nume real: Karl Anderson Jr.

Designerul a primit un nume nou de familie în momentul în care mama lui s-a recăsătorit. Tot ea a fost cea care i-a spus că, din moment ce urmează să își schimbe în acte numele de familie, ar putea să își aleagă, dacă vrea, și un nou prenume, așa că acesta a ales Michael și David drept noile sale prenume.

Nicki Minaj

Nume real: Onika Tanya Maraj

Rapperița a schimbat numele dificil de pronunțat cu un pseudonim sugerat de către managerul său, care a convins-o să adopte numele Minaj cu toate că artista (încă) detestă cum sună.

Agyness Deyn

Nume real: Laura Michelle Hollins

Pe vremea când își începea cariera în modeling, agenția i-a spus că Laura” este un nume deja prea popular în industria respectivă, sugerându-i să aleagă un altul – astfel, Laura Michelle a devenit Agyness, după prenumele bunicii sale.

Kit Harrington

Nume real: Christopher Catesby Harington

Actorul a aflat abia la vârsta de 11 ani că numele său dat la naștere este Christopher, nu Kit! Asta pentru că, după spusele sale, părinții lui au început încă de când era bebeluș să îl alinte Kit.

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.