Noul album U2 domina topurile internationale

By  | 

Materialul a inregistrat deja vanzari de peste 3 milioane de exemplare si a obtinut discul de platina in 20 de tari!

In tara natala a celor de la U2, Irlanda, “No Line On The Horizon” a fost deja rasplatit cu 3 discuri de platina, in timp ce in Canada, Cehia, Italia si Polonia albumul a obtinut 2 discuri de platina. U2 a sustinut si un concert pe acoperisul unei cladiri din Londra pe 27 februarie, pentru a marca o zi de promovare a noului album la postul national de televiziune britanic, BBC.

Pe 9 martie trupa a anuntat ca vor incepe turneul european ce se va deschide cu show-ul sustinut pe legendarul stadion Camp Nou din Barcelona pe data de 30 iunie. Turneul 360 al celor de la U2 este primul turneu de stadion de la Vertigo din 2005 – 2006. 360 va cuprinde 14 orase din Europa printre care Milano, Gotteborg, Amsterdam, Paris, Nisa, Dublin, Chorzow, Berlin, Gelsenkirchen, Londra, Sheffield si Glasgow inainte de a incheia cu un show de exceptie la Millenium Stadium in Cardiff pe 22 august.

Turneul european va fi urmat de cel din America de Nord ce se va deschide cu concertul de la Soldier Field din Chicago pe 12 septembrie 2009. Willie Williams, directorul artistic al celor de la U2 a colaborat din nou cu arhitectul Mark Fisher (Zoo TV, PopMart, Elevation si Vertigo) pentru a crea un design 360 inovator care permite publicului sa priveasca direct spre scena.

Este pentru prima data cand o trupa concerteaza pe stadion avand un show cu o structura unica si originala (structura ce poate fi vizionata pe www.u2.com). “U2 sunt cei mai buni atunci cand sunt inconjurati de public, iar acest show reprezinta un pas enorm inainte. Cu 85% din bilete avand un pret sub 95 de euro, biletele de pe gazon la 55 de euro si cel putin 10.000 de bilete la fiecare show vandute cu un pret de 30 de euro, am muncit foarte mult ca sa ne asiguram ca fanii U2 isi pot achizitiona bilete la preturi foarte bune chiar si pentru locurile de top”, a declarat managerul celor de la U2, Paul McGuinness.

Arthur Fogel, Presedinte – Global Music Live Nation: “Ca urmare a succesului extraordinar avut de turneul Vertigo, atunci cand absolut toate biletele puse in vanzare au fost cumparate, exista asteptari foarte mari de la acest turneu si mai ales de la aceasta productie revolutionara. Ca de obicei, fanii nu vor fi dezamagiti”.

Pentru a pastra traditia ce i-a facut celebri, U2 vor avea ca invitati in deschiderea concertelor lor un numar important de artisti de renume, printre care Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Snow Patrol si Black Eyed Peas, urmand ca si alti artisti sa fie confirmati ulterior.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *