Nina Dobrev şi Vanessa Hudgens – Girl Power X2

Nina Dobrev și Vanessa Hudgens au câteva lucruri în comun: amândouă vor împlini în curând 30 de ani. Amândouă sunt „zeițe” Coachella și pot influența tendințele într-o clipită. Tot amândouă au demontat imaginea ideală de eroine Disney. La revedere, vârstă a adolescenței ghidată de părinți și dominată de idoli – bine ai venit, farmec complicat al feminității. Prima oprire? Noua lor comedie de pe marile ecrane, Dog Days.

Fetele s-au schimbat

Nina și Vanessa au fost cunoscute în primul rând pentru primele două proiecte care au marcat debutul carierei lor (The Vampire Diaries și respectiv High School Musical), dar și pentru episoadele romantice surprinse de paparazzi (cu Ian Somerhalder și Zac Efron). Părea că au totul: hiturile, parteneri atragători, păr strălucitor.

Dar, acum hiturile au deschis drumurile pentru proiecte noi, partenerii sexy au devenit „foștii”, iar actrițele și-au depășit propriile limite și au trecut la următorul capitol. Vanessa și-a asumat riscuri noi în 2012, cu Spring Breakers, interpretând rolul unei regine a petrecerilor pretext pentru o serie de crime, iar Nina este pe punctul de a-și evidenția talentele de comedian în rolul de fată rea „transformată”,  în noul sitcom Fam, de pe CBS.

Între timp, Hollywood-ul a trecut printr-o perioadă de revigorare. Iar, această perioadă când întreaga industrie și-a îndreptat focusul către  drepturile și puterea comunității femeilor a fost perfectă pentru ca cele două vedete internaționale – cunoscute pentru cercurile feministe puternice din care fac parte – să revină în lumina reflectoarelor. Și, nimeni nu se pricepe mai bine decât ele la BFF.

Entuziasmul girl-power  a devenit imediat evident în majoritatea subiectelor de conversație. În loc să acorde atenție vieții lor romantice, sunt dornice să dezbată subiecte despre acele aspecte de viață care creează uniune cu celelalte femei. „O zi perfectă cu fetele este atunci când am pe toată lumea în casa mea, relaxându-ne la piscină, bând un rosé, ascultând muzică și dansând”, spune Vanessa. (De pe playlist-ul ei, din ultima vreme: multe melodii de la Radiohead). Atunci când călătorește, ține legătura cu doamnele ei, prin intermediul Instragram-ului. “Postăm comentarii și ne trimitem bileţele prin DM.”

Unul dintre “momentele de grup” preferate de către Nina: după ce a avut parte de o despărțire brutală, prietenele ei au insistat ca ea să scrie, pe postere de dimensiuni mari, argumente pro și contra fostului iubit. Apoi, au rupt listele cu pro-uri, iar pe cele cu argumentele contra le-au lipit pe pereții dormitorului. “Când te desparți, noaptea și dimineața ești cel mai vulnerabil”, spune Nina. “Trebuie să dormi singur, ești, dintr-o dată, pe cont propriu… S-ar putea să îl suni sau să îi scrii, deși nu ar trebui să o faci.” “Acest poster a fost acolo să îmi amintească de ce, într-un final, persoana respectivă nu a fost acel cineva pentru mine.”

Nina Dobrev

Dacă vorbim de relația bărbat-femeie în contextul experienţelor profesionale, ambele staruri sunt foarte directe, chiar dacă acestea au loc într-un domeniu sexist. Când am întrebat-o pe Nina dacă a avut vreo interacțiune de tip #MeToo a spus: ”La fel ca orice femeie din industrie, da. Au fost chiar și comentarii făcute. Lumea a spus lucruri neadecvate. Până acum am fost în stare să îmi iau singură apărarea. Dar, am văzut o groază de astfel de nedreptăți.” Vanessa intervine: “Am avut mare noroc să nu am încleștări directe, dar am fost spectator la unele. Sunt foarte fericită pentru că trăim într-o eră când femeile chiar sunt auzite și luate în serios”.

În ciuda tuturor chestiunilor din showbiz la care au asistat, nu se vor retrage, ba din contră. Nina visează să lucreze cu regizori precum Greta Gerwig sau Lee Daniels, apoi şi-ar mai dori să o interpreteze pe Audrey Hepburn într-o biografie. Cât despre Vanessa, este pregătită pentru o carieră lungă şi variată: “Mi-ar plăcea să joc în piese scrise de Shakespeare şi Tennessee Williams. Şi, bineînţeles, îmi doresc să lucrez cu Tarantino, Spielberg şi Scorseze. Sunt pregătită pentru orice”.

Un singur lucru nu îşi doresc şi nu vor agrea niciodată. Acela de a-şi etala vieţile amoroase pe reţelele de socializare. (Trebuie să ţinem cont că, împreună, conturile lor de Instagram depăşesc 43 milioane de urmăritori, mai mult decât întreaga populaţie a Canadei.) Nina a declarat: “Nu obişnuiesc să postez fotografii cu persoane iubite, din familie, etc. Este aşa amuzant pentru că de fiecare dată când postez o fotografie cu un bărbat, presa imediat crede că îmi este iubit, dar în realitate, dacă eşti pe Instagram-ul meu înseamnă că nu o să ies niciodată cu tine la o întâlnire romantică!”

Vanessa Hudgens

Vanessa are o atitudine mai relaxată în ceea ce priveşte poveştile despre relaţia de lungă durată cu iubitul ei actor, Austin Butler. Nu se sfieşte să posteze pe feed-ul ei detalii amoroase cu inimioare şi steluţe. În acelaşi timp, Vanessa are pielea tăbăcită şi nu se mai necăjeşte cu una cu două în faţa criticilor sau bârfelor, mai ales după ce, la doar 18 ani, a trăit un scenariu de groază odată cu apariţia pe Internet  a tot felul de poze cu ea mai mult sau mai puţin compromiţătoare.

Pentru a face faţă stresului provocat de orice carieră în lumina reflectoarelor, Nina şi Vanessa s-au înarmat cu arme de wellness foarte diferite. “Practic foarte multă yoga”, spune Vanessa. “Sunt una dintre acele persoane care meditează mult şi asta mă ajută să trăiesc o viaţă lipsită de stres.” De asemenea, ea abordează din perspetivă psihologică orice suiş sau coboraş specifice statutului de persoană public. “Dacă îţi poţi schimba atitudinea faţă de un lucru negativ, este posibil chiar să îl trasformi într-unul pozitiv.”

Felul în care Nina munceşte şi îşi trăieşte viata, o pune deseori în situaţii  în care efectiv faci pe tine de frică – a făcut sky-diving, a stat în apă în preajma rechinilor, a făcut bungee-jumping şi, probabil cea mai terifiantă activitate, a performat ca stand-up comedian în faţa publicului din cadrul sesiunilor de improvizaţie de la Upright Citizens Brigade. “S-ar putea să am o slăbiciune pentru lucrurile făcute pentru prima oară. Când faci un lucru pentru prima oară, nu ştii la ce să te aştepţi. Este acea frică de necunoscut. Te ţine vigilent”.

Tocmai toarte adevărurile de mai sus reprezintă motivul pentru care continuă să fie interesant şi amuzant să le urmărim pe aceste două femei.  Şi, dacă ne luăm după ele, sunt doar la început.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de noiembrie a revistei Cosmopolitan.

De Molly Young

Fotografii de Ben Watts

Styling: Kristen Saladino

(credite țiunte)

Nina. Top și pantaloni Rebecca Minkoff. Cercei Jane D’Arensbourg.

Vanessa. Top IRO Paris. Cercei Lady Grey. Inel Joanna Laura Constantine.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.