Michael Douglas, diagnosticat cu cancer la gat

By  | 

Medicii se asteapta ca Michael Douglas sa se vindece complet in circa doua luni, a declarat purtatorul de cuvant al actorului pentru revista People. Niciun alt detaliu privind boala actorului nu a fost facut public.

„Sunt foarte optimist”, a declarat Douglas pentru revista People.

Anul acesta nu a fost unul foarte bun pentru celebrul actor, fiul sau, Cameron Douglas, fiind condamnat la cinci ani de inchisoare pentru posesie de heroina si trafic de cocaina si mari cantitati de metamfetamina.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a castigat doua premii Oscar, unul in calitate de producator al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, impreuna cu Saul Zaentz, in 1976, iar celalalt pentru rolul magnatului din lumea finantelor Gordon Gekko din filmul „Wall Street”, regizat de Oliver Stone. De altfel, actorul american si-a reluat acest rol intr-un nou film, intitulat „Wall Street: Banii sunt facuti sa circule/ Wall Street: Money Never Sleeps”, care a avut premiera internationala in mai, la Festivalul de la Cannes.

Michael Douglas a aparut in numeroase lungmetraje, precum „Idila pentru o piatra pretioasa” si „Wonder Boys”, insa rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de politie Steve Keller, pe care l-a interpretat in cele 98 de episoade ale serialului de televiziune „Strazile din San Francisco”, difuzat de postul ABC intre anii 1972 – 1976.

Douglas a primit, totodata, premiul pentru intreaga cariera din partea Institutului de Film American, in 2009, dar si un premiu Cesar onorific, in 1998, si un Glob de Aur pentru intreaga activitate, in 2004.

De asemenea, Michael Douglas a primit titlul de Mesager al Pacii din partea Organizatiei Natiunilor Unite, in anul 1998.

Michael Douglas este fiul actorului Kirk Douglas si al Dianei Dill si este casatorit cu actrita galeza Catherine Zeta-Jones.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *