Eva Green o va interpreta pe Virginia Woolf într-o biografie a acesteia

By  | 

Actrița Eva Green va juca rolul principal într-un film biografic care urmărește povestea de dragoste dintre scriitoarele Virginia Woolf și Vita Sackville-West.

Drama biografică plină de romantism „Vita and Virginia” va fi lansată anul acesta, iar în rolurile principale le vom găsi pe Eva Green (Virginia Woolf) și Gemma Arterton (Vita Sackville-West). Filmul va fi o adaptare după o piesă de teatru cu același nume din 1992.

Cele două scriitoare s-au cunoscut în 1922, când ambele erau căsătorite. Relația lor a rezistat aproape 10 ani, iar cele două au rămas prietene până când Woolf s-a sinucis, în 1941. Virginia a fost inspirată de Vita atunci când a scris unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale, „Orlando”. Acesta care descrie aventurile unui poet care schimbă sexul din bărbat în femeie și trăiește secole întregi, cunoscând figuri importante din literatura britanică.

Virginia Woolf a trăit între anii 1882 și 1941, iar printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se mai numără și „Mrs Dalloway”, „To the Lighthouse” și „ A Room of One’s Own”. Vita Sackville-West a trăit între anii 1892 și 1962 și a scris numeroase romane și poezii.

În ultimii ani, am văzut-o pe Eva Green în filmele „300: Rise of an Empire”, „Sin City: A Dame to Kill For” și „Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”, dar și în serialul de succes „Penny Dreadful”. Gemma Arterton este cunoscută în special pentru rolurile din „Byzantium”, „Prince of Persia: The Sands of Time” și „Hansel & Gretel: Witch Hunters”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *