Caitlyn Jenner, pe coperta Vanity Fair

By  | 

bruce jennerLa două luni după ce a dezvăluit că este transsexual, Bruce Jenner a apărut pentru prima dată în ipostaza unei femei pe coperta revistei Vanity Fair.

Bruce Jenner, în vârstă de 65 de ani, a mărturisit în aprilie că este transsexual, spunând că încă din tinerețe s-a considerat femeie, nu bărbat. El s-a travestit mulți ani și a început un tratament cu hormoni în anii ’80, dar a renunțat când a cunoscut-o pe Kris Kardashian, la începutul anilor ’90. De asemenea, în luna martie a suferit o operație estetică care să o ajute să capete trăsături feminine.

Acum, a decis să facă în sfârșit pasul cel mare: a pozat ca femeie pentru noua copertă Vanity Fair, care are titlul „Call me Caitlyn” („Spune-mi Caitlyn”). „Bruce a trebuit mereu să spună o minciună. Caitlyn nu are niciun secret. Odată ce coperta Vanity Fair a apărut, sunt liberă”, a declarat Jenner.

Caitlyn mărturisește că nu s-a simțit niciodată atrasă de bărbați, ci doar de femei, iar în acest moment se identifică ca asexuală. Mulțumită atenției primite, a devenit cea mai faimoasă persoană din lume care a anunțat public că este transgender.

În urmă cu mai bine de un an, însă, Jenner s-a gândit chiar să se sinucidă din cauza mass-media, dorind să scape de presiunea care era exercitată asupra sa. Totul a pornit când niște jurnaliști l-au urmărit la o clinică medicală unde trebuia să suporte o condrolaringoplastie (intervenție chirurgicală pentru corectarea dimensiunilor mărului lui Adam).

Din fericire, viața lui Caitlyn este mult mai bună acum, mai ales că este sprijinită de familie și fani. Kendall şi Kylie Jenner, fiicele sale, au spus că „Tot ceea ce noi ne dorim este ca el să fie fericit. Dacă el este fericit, atunci şi noi suntem fericite”, iar Kim Kardashian l-a încurajat: „Trebuie să fii tare. Trebuie să arăți bine!”. După ce a văzut fotografiile din ședința foto pentru Vanity Fair, Kim a spus despre copertă că este perfectă și este foarte bucuroasă.

Chiar și președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a dorit să îi transmită lui Caitlyn un mesaj: „E nevoie de curaj ca să-ți împărtășești povestea. Povestea ta contează în contextul luptei pentru drepturile minorităților sexuale.”

Unii dintre fanii actriței Jessica Lange („Cape Fear” – 1991, „Blue Sky” – 1994, „Tootsie” – 1982, „American Horror Story”) au observat că există o asemănare între cele două. Întrebată ce părere are despre această comparație, Lange a fost foarte încântată: „Serios? Asta e minunat! Trebuie să caut poza respectivă”.

În tinerețe, Bruce Jenner a fost cunoscut ca fiind cel mai bun atlet din lume, după câștigarea medaliei de aur la proba olimpică de decatlon. El a fost căsătorit de trei ori, are 6 copii biologici și este tatăl adoptiv a patru copii.

Comments

comments