6 lucruri interesante despre filmul „American Ultra: Agent Descoperit”

By  | 

Filmul „American Ultra: Agent Descoperit” aduce în prim plan povestea lui Mike (Jesse Eisenberg), un tip veşnic „fumat”, aparent ghinionist şi nemotivat, care este de fapt un agent CIA letal, extrem de bine antrenat, aflat în aşteptare.

1. Liman, West Virginia este un oraş fictiv, în care trăiesc protagoniştii Mike Howell (Jesse Eisenberg) şi Phoebe Larson (Kristen Stewart), în filmul American Ultra. „Liman este cât se poate de izolat”, spune Anthony Bregman, producătorul filmului. „Nu este chiar oraşul în care ţi-ai dori să trăieşti – este genul de oraş în care rămâi blocat. În realitate, am filmat chiar lângă New Orleans”.

 
2. Scenograful Richard Bridgland a transformat Louisiana rurală într-un oraş mic din West Virginia folosind o paletă de roşu şi alte culori calde, primitoare, în contrast cu tonurile reci ale sediului CIA. „Găsirea unor locaţii în New Orleans care să se potrivească cu zona industrială din West Virginia a fost o provocare. Alegerile au fost foarte limitate”.

 
3. Cea mai mare provocare cu care s-au confruntat realizatorii filmului a fost să creeze acţiunea explozivă aşa cum şi-au dorit-o regizorul şi scenaristul: „Ne-am autodepăşit pentru a realiza această poveste într-un timp atât de scurt – 43 de zile de filmare. S-a simţit ca şi cum am filmat câte o scenă de acţiune în fiecare zi”, spune Anthony Bregman, producătorul filmului.

 
4. Renumitul coordonator de cascadorii Robert Alonzo a scos ce este mai bun din fiecare actor. „Scopul pe care şi l-a propus cu <American Ultra: Agent Descoperit> este de neegalat”, spune David Alpert, producătorul filmului. „Am ciocnit maşini şi le-am dat foc. S-au întamplat multe lucruri trăznite”.

 
5. Singura directivă pe care Regizorul Nima Nourizadeh i-a dat-o lui Alonzo a fost ca acesta să se asigure că publicul va crede că Eisenberg este capabil să facă faţă acţiunii. „Nu am vrut nici un fel de kung fu sau lovituri nebuneşti”, a spus regizorul. „Mike ar putea fi un erou de acţiune unic în lume pentru că nu foloseşte niciun fel de armă” continuă acesta. „El nu poartă arme sau cuţite. Când le foloseşte o face ca urmare a dezarmării cuiva care l-a atacat”. Sub tutela lui Alonzo, Eisenberg apare ca un erou puţin probabil, după cum spune Bregman. „Să privesc transformarea lui Jesse dintr-un tip <fumat> într-un luptător profesionist, a fost uimitoare”.

 

Jesse Eisenberg in rolul lui Mike

6. Însuşi Eisenberg a rămas surprins de ceea ce a fost capabil să realizeze cu personajul său din „American Ultra: Agent Descoperit”. „Alonzo ne-a instruit astfel încât să putem face tot ceea ce personajele noastre pot face”, declară Jesse. „În primele zile de repetiţii, am învățat mişcări pe care ştiam că nu le vom face în film, ceea ce a fost un pic frustrant. Abia în a doua săptămână am realizat că acest lucru ne-a permis să ne mişcăm mult mai repede”.

 
Distribuit de Forum Film România, filmul „American Ultra: Agent descoperit” rulează încă în cinematografe. Nu-l rata!

Comments

comments