3 lucruri cool despre filmul „Burnt: Super Chef”

By  | 

Lansat pe ecranele din cinematografele româneşti în urmă cu câteva săptămâni, filmul „Burnt: Super Chef” are parte de o distribuţie de calitate şi îţi dă un sentiment plăcut, adrenalină şi, în plus, te învaţă multe lucruri noi. Iată mai jos trei lucruri interesante despre noul film cu actorii Bradley Cooper şi Sienna Miller în rolurile principale:

Multiculturalism si bucatarie fina

Regizorul filmului „Burnt: Super Chef”, John Wells vede Londra ca pe capitala bucătăriei fine. „Londra este locul unde chefi aspiranți merg pentru a obţine succesul“, explică Wells. Modul în care Adam, personajul principal din film şi-a făcut echipa, din cei mai promiţători bucătari, este comparat de regizor cu modul de adunare al samurailor sau al cowboy-lor dintr-un film western, pentru a salva oraşul de răufăcători. „Deoarece bucătăriile sunt spaţii multinaţionale, cu multe argouri şi limbi vorbite, am putut atrage mulţi actori, inclusiv cei ai căror prestaţie am admirat-o în filmele străine. Am avut actriţe precum Emma Thompson, Uma Thurman şi Alicia Vikander, care şi-au făcut timp în agendele lor încărcate pentru a da curs acestor roluri. Pentru un regizor este un mare privilegiu să poţi lucra cu un asemenea grup de actori“, delclară Wells.

O experienta autentica

Chef-ul cu stele Michelin, Marcus Wareing – Chef consultant pentru acest film – a fost impresionat de determinarea lui John Wells de a realiza scenele cât mai aproape de realitatea unui restaurant cu stele Michelin. „După ce decorul bucătăriei a fost finalizat, am fost puţin invidios pentru că părea real. M-am abţinut cu greu să nu intru să gătesc în acea bucătărie. John a vrut ca totul să fie adevărat – plite încinse, chefi care gătesc. Chefii deveneau din ce în ce mai buni cu fiecare cadru şi au început să arate obosiţi şi enervaţi, reflectând ceea ce se întâmplă zi de zi într-o bucătărie”, povesteşte Chef Wareing.

BRADLEY COOPER in filmul BURNT: Super Chef.

BRADLEY COOPER in filmul BURNT: Super Chef.

Stiai asta despre Stelele Michelin?

Michelin acordă de la 0 la 3 stele restaurantelor, pe baza recenziilor anonime. Experţii Michelin oferă aceste stele ţinând cont de calitatea,  personalitatea şi măiestria mâncării. Stelele se acordă astfel:
1 stea Michelin: un loc bun unde să te opreşti din călătoria ta, care indică un restaurant foarte bun din categoria sa, oferind preparate la un standard înalt de calitate.
2 stele Michelin: un restaurant care merită încercat, care indică o bucătărie excelentă, cu feluri de mâncare selectate și create cu atenţie, de o calitate extraordinară.
3 stele Michelin: un restaurant care merită o călătorie specială, indicând o bucătărie excepţională, unde oaspeţii mănâncă de-a dreptul încântător, şi meniuri distinse executate cu precizie şi cu ingredient de cea mai înaltă calitate.
Stelele Michelin sunt deosebit de importante pentru un chef, sunt acordate de către o echipă de experţi anonimi, care verifică multe aspect ale restaurantului – mâncarea, prezentarea, ambianţa şi complexitatea meniului. „Stelele Michelin sunt Oscarul in lumea noastră“, spune Marcus Wareing. „Dar, faţă de Oscar, stelele pot fi luate, aşa că oricând putem pierde totul. Acest lucru ne obligă să ne provocăm şi să ne depăşim limitele constant“, adaugă cheful.

Urmăreşte acum trailer-ul filmului:

 

Comments

comments