Neinfricata Angelina

By  | 

Nu cred sa existe cineva care sa nu stie cine e Angelina Jolie. E frumoasa si invidiata, talentata si originala, laudata si controversata… si-am putea continua lista epitetelor ore in sir. Sau am putea rezuma totul in “sofisticata”, caci i se potriveste de minune.

Secretul farmecului ei e cu totul neobisnuit, mai ales ca ingredientele sint si pozitive – un palmares bogat in materie de filme, actiuni caritabile, copii adoptati din zone sarace, aparitii elegante, Brad Pitt… -, dar si de alta natura, Angie fiind bine-cunoscuta pentru preferintele, actiunile si obiceiurile ciudate pe care le-a avut de-a lungul vietii (le-am aflat noi si ti le spunem pe cele mai bizare).

A avut peste 35 de roluri in filme – a debutat la numai 7 ani in “Lookin’ to Get Out”, alaturi de tatal ei, Jon Voight -, a jucat in citeva proiecte studentesti ale fratelui ei, James Haven (despre care s-a spus ca ar fi avut o relatie incestuoasa cu Angelina, ca urmare a declaratiilor lui James si dupa ce presa a surprins un sarut deloc “fratesc” al celor doi). S-a afirmat si ca producator in doua filme: “Trudell” (2005) si “Lovesick” (2005). Recent a jucat in “A Mighty Heart” – pe ecranele din Romania din octombrie 2007 -, un film inspirat din realitate in care Angelina joaca rolul lui Mariane Pearl, sotia unui jurnalist disparut. Dar hai s-o lasam pe Angelina – pe alocuri si pe Brad, ca doar sint nedespartiti – sa ne impartaseasca parerea despre film, familie si viata de vedeta…


Cind ai decis ca vei juca rolul Marianei Pearl, te-ai intrebat: “Oare cum o sa fac asta?”

Angelina: Stiam multe despre ea, i-am citit cartea (n.r.: apoi Brad a cumparat drepturile de autor si impreuna au hotarit inceperea proiectului, cu el in calitate de producator). O admiram de la distanta, dar odata ne-am dat o intilnire “la joaca” cu copiii nostri (Mariane are un baietel), cind eram amindoua mame singure, si asa am reusit sa ne cunoastem mai bine si am constatat ca sintem foarte diferite, dar, totodata, avem multe lucruri in comun. Tin mult la ea, m-am atasat de povestea ei, mi-am pus in minte sa fac totul cum trebuie si am muncit foarte-foarte mult la asta. La final, toti cei implicati am invatat multe din aceasta experienta, ne-am apropiat si am evoluat impreuna…

In seara de dinainte de prima filmare ma tot framintam si incercam sa-mi imaginez ce-ar fi putut sa mearga prost. Chiar ma simteam ciudat, pentru ca am presupus ca pot cu adevarat sa joc rolul acestei femei greu incercate de soarta. Dar increderea ei in mine m-a ajutat enorm. Marturisesc ca dupa ce s-a facut filmul n-am avut curaj s-o sun pe Mariane, mi-era foarte teama de reactia ei, de parerea ei despre cum a iesit totul. Insa ea a fost incintata, ceea ce m-a facut foarte fericita.

Personajul tau a fost foarte dificil de interpretat. Mai existau la acea vreme si alte proiecte care ti s-au propus si le-ai refuzat pentru a te putea concentra asupra acestuia?

Angelina: Sincer, in momentul in care ne-am decis ca vom face filmul acesta, eu eram in Namibia, insarcinata in sase luni, nu ma gindeam deloc sa mai muncesc. A fost ceva spontan, asa cum se intimpla in cazul celor mai bune filme. Dupa ce am citit povestea asta, nu mi-am mai luat gindul de la ea. Imi doream s-o revad pe Mariane, sa-i vorbesc, s-o cunosc indeaproape… Apoi a mai fost provocarea pe care am vazut-o in acest proiect, asa ca totul a venit de la sine.


Una dintre temele majore ale filmului este familia, statutul de mama. Ne poti spune despre schimbarile pe care le-ai observat la tine de cind esti mama, ce inseamna sa fii parinte?

Angelina: Am sa ma refer din nou la film, desi cred ca ati aflat deja povestea. Mariane era insarcinata in cinci luni si jumatate cind Danny Pearl a disparut. Da, era insarcinata cind a inceput sa lupte cu viata. Incerca sa fie calma si totodata sa se implice cit mai mult in operatiunile de cautare a sotului ei. Cind am inceput filmul, si eu eram insarcinata; imi amintesc ca atunci – cind se stabilea ce si cum va fi, cum va arata fiecare scena in parte – ma gindeam cum as fi reactionat daca tatal copilului meu nu ar fi linga mine. Cum as fi suportat, in situatia aceea, sa fiu indurerata si ingrijorata pentru viata lui si, in acelasi timp, sa incerc sa maninc, sa dorm, sa am grija de mine si sa supravietuiesc durerii. Asadar, ca femeie, m-am simtit mult mai aproape de ea si de cazul ei. Sint convinsa ca baietelul Marianei a fost un dar minunat care a ajutat-o sa indure mai usor suferinta. Chiar ma bucur ca la vremea aceea stiam cum e sa fii mama in devenire, asta m-a ajutat s-o inteleg mai bine.

Brad: Eu ma uit la copiii mei si imi dau seama ca ei vor mosteni aceasta lume… Ceea ce e valabil si pentru Mariane. Ne dorim sa facem tot posibilul sa le luam povara de pe umeri si sa le facem viata un pic mai buna.

Ati filmat mult in India, am inteles ca paparazzi au fost mereu pe urmele voastre, nu v-a fost greu?

Angelina: Eram cu totii acolo pentru a face un film al carui subiect este mai grav decit orice altceva, nimeni nu si-ar dori sa treaca prin asa ceva. N-am permis nimanui sa ne perturbe munca, ne-am concentrat doar pe film.

Cit ati fost la Cannes, n-ati simtit ca sinteti sub lupa non-stop?

Angelina: Sa fiu sincera, nu. Cind am ajuns acolo ne-am petrecut prima zi cu copiii, ne-am jucat cu ei cit am putut de mult, si ne doream sa ajungem cit mai repede la ei, sa stam cu ei. Apoi, Cannes-ul este un loc minunat, ne-am bucurat pentru ca am fost acolo cu familia si prietenii, si mai ales pentru ca am putut sustine si vorbi despre un lucru in care am crezut cu totii.

Brad: A fost o experienta uluitoare, este expresia unui triumf – mai ales dupa munca asidua depusa in timpul acestui film – sa poti veni aici la prezentarea lui. Exista o parte buna in toate astea, mai ales in ceea ce priveste filmul, in care toata lumea s-a implicat enorm.

Cum impaci cariera cu viata de familie?

Angelina: Dupa “A Mighty Heart” – in timpul caruia Brad a fost si producator si a avut grija si de copii -, n-am mai lucrat timp de noua luni, m-am ocupat mai mult de cei mici. E bine acasa. Acum lucrez eu si se ocupa Brad de copii. E un tata minunat! Am semnat pentru doua filme si va dura cam doua luni fiecare. Cel pe care il facem la Praga se numeste “Wanted” si e foarte bun. Pentru mine, aceste filme sint o ocazie sa ma pun pe picioare si sa mai uit de necazuri o vreme.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *