Mirela Retegan se reinventează și ne inspiră

Gașca Zurli va reveni pe scenă după un an de la ultimul spectacol jucat cu spectatori, intitulat Cine este super mami?. De data aceasta în premieră cu primul spectacol hibrid din istoria Zurli. Show-ul va avea două componente – una offline și una online, acesta va avea loc, în același timp, și într-o sală de spectacol, dar și online, fiind difuzat live pe o platformă de livestreaming. Practic, Gașca Zurli se reinventează și odată cu ea și fondatoarea ei cu care am stat de vorbă despre acest proiect inedit, dar și despre alte proiecte pe care le susține și, mai mult, despre energia debordantă cu care reușește să facă tot ceea ce face.

La fix un an de la debutul pandemiei, Gașca Zurli urcă pe scenă, într-un spectacol nemaiîntâlnit in istoria de entertainment. Ce îl face atât de unic?Îl face unic faptul că va duce emoția de pe scenă, în casele oamenilor, precum și faptul că părinții și copiii se pregătesc din timp pentru acest spectacol, așa cum fac atunci când se duc la teatru. Se îmbracă frumos, pregătesc o masă cu bunătăți, își confecționează niște accesorii. Ei trebuie să trăiască spectacolul, nu doar să-l vizioneze, nu vor rămâne pe un fotoliu de la început până la sfârșit, ci vor fi parte din show, chiar în casele lor.

Ce emoții, frici te încearcă, știind că faci atâtea inimi să vibreze la unison? Ce momente dificile ai depășit, de-a lungul timpului, pe scenă și în backstage?

Am, avem o responsabilitate imensă. Copiii se uită la noi ca la niște supereroi pe care îi pot atinge. Fac ce facem noi, spun ce spunem noi, ne cred și vin cu noi necondiționat. Iar noi trebuie să-i ducem pe cel mai sigur drum al educației prin distracție. Educație nu înseamnă doar ce faci la școală, sau ce te invață mama acasă. Educația poate să se întâmple și atunci când te joci cu Gașca Zurli. Te educi să fii curajos, politicos, să crești sănătos, să înveți cântece și poezii, să înveți multe lucruri, fără să-ți dai seama că înveți. Iar părinții își lasă copiii in lumea Zurli (indiferent că înseamnă televizor, YouTube, spectacol, cărți de povești, jocuri), având încredere în bunul nostru simț și în valorile pe care am construit Zurli. Am emoții de fiecare dată când facem ceva nou, pentru că îmi doresc enorm ca mesajul nostru să se înțeleagă corect, și faptul că în tot ce facem ne guvernează buna credința.

Gasca Zurli
Mirela Retegan/ Gașca Zurli

Dincolo de fenomenul pe care l-ai creat, ești extrem de implicată și în acțiuni umanitare. Ce te îndeamnă să nu uiți de acest segment defavorizat, și mai mult, ce schimbări speri să se întâmple în România în 2021, în acest sens?

Implicarea mea în acțiuni caritabile este o moștenire de familie. Bunica din partea tatălui era o sfântă, fără să știe că e. Tata mi-a spus mereu să nu întorc privirea în partea cealaltă, atunci când văd lângă mine un suflet căzut in genunchi. Iar mama, adună toți copiii din cartier la câte un lighean de plăcinte și gogoși, de când mă știu.

Dacă cineva te-ar întreba cu ce te poate ajuta, ce i-ai răspunde?

Pe mine personal, în acest moment, cu nimic. Dar poate să ajute în toate acțiunile în care sunt implicată. Poate să doneze bani, să facă voluntariat, să ambaleze pachete, să le transporte, să sorteze produse, să găsească alți oameni buni, să le spună și altora de campaniile noastre, să scrie, să facă poze, să filmeze, să gătească… Abia aștept să mă întrebe cineva „cu ce pot sa ajut”, am o listă întreagă (zâmbește).

De unde provine combustia aceasta internă, aparent inepuizabilă?

Din înțelegerea misiunii personale. Am descoperit care este acel lucru pe care aș vrea să-l fac, până în ultima zi a vieții mele: să fac copiii fericiți. Și atunci rămân conectată cu misiunea mea. Am sentimentul că Dumnezeu face cărare în viața mea, că îmi trimite îngeri păzitori pentru toate nevoile și când ei își termină treaba, îi ia și le dă de lucru, în altă parte. Am sentimentul că arde în mine o flacără și ține motorașul ăsta pornit, și tot ce se întâmpla în jurul acestui foc e luminos și cu multe scântei, ca niște licurici.

Gașca Zurli
Mirela Retegan/ Gașca Zurli

Ce i-ai spune copilului Mirela, dacă l-ai întâlni cu mintea de acum?

Să aibă încredere că toate o să i se întâmple în ordinea în care ea va fi pregătită să le trăiască. Să facă tot ce ține de ea într-o anumită situație, într-un anumit moment și absolut tot ce va obține îi va folosi într-o zi, pentru a face ceea ce are de împlinit ca misiune personală. I-aș spune să nu se compare cu nimeni, pentru că este unică și să aibă încredere că rostul ei și sensul ei nu i le poate lua nimeni. Și că dragostea pentru copii pe care o simțea copilul Mirela, nu e o întâmplare,  este combustibilul care o va duce spre misiunea personală.

Biletele pentru spectacolul online difuzat live pe platforma de streaming Streamerse s-au pus în vânzare. Toate detaliile despre participare se găsesc pe www.zurli.ro. BILETE AICI

Pentru mai multe detalii despre proiectele Mirelei Retegan poți descoperi AICI

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.