Megan Fox: “Fiecare dintre noi are o dată de expirare”

Intelectuală, spirituală… de o sinceritate care frizează nesăbuința? Sunt multe lucruri de spus despre Megan Fox. Părerea noastră? Cred că este mai bine să o lăsăm pe Megan să de autodezvăluie. Este timpul să faceți cunoștiință cu actrița care a îndrăznit să sfideze Hollywood-ul.

Chiar nu te aștepți ca la un interviu cu Megan Fox să ajungi să vorbiți despre arheologie. Sau despre neurologie. Egiptologia nici n-o mai menționez. Și cu toate astea, iată-ne profund angrenate într-o conversație despre Tutankhamen, pe o canapea confortabilă dintr-un studio foto din Hollywood. E oarecum interesant fiindcă, fără să o dau prea mult în clișee, Megan chiar are ceva din Nefertiti. Este vorba de buzele generoase, privirea ușor hipnotică și nasul, perfect în arhitectura sa — atât de frumos, încât ar putea fi expus într-o cutie de sticlă, în Giza.

Fox a fost vânată de paparazzi (și de bărbați) dintotdeauna — fața și corpul ei au fost expuse în reviste pentru bărbați, în tabloide și, probabil, pe pereții din camerele băieților adolescenți, încă din 2007, de când a debutat în Transformers, la 21 de ani. Frumusețea și sex-appealul ei ne-au “lovit” precum o cometă de tipul Angelina Jolie mai tânără. A devenit, aproape peste noapte, una dintre cele mai “căutate” pe Google femei din lume. Ziarul Los Angeles Times, dintotdeauna un fan al hiperbolei, a supranumit-o “primul sex symbol bona fide al secolului 21”. Megan Fox a devenit Marilyn Monroe a generației noastre — o frumusețe care arăta perfect în bikini și shorturi din denim, dar al cărei talent și intelect deosebit puțin s-au deranjat să le investigheze. Influența ei in social media a explodat (are aproximativ 55 milioane de followers pe Twitter, Facebook și Instagram. “Și postez doar o dată la câtvea luni”, râde ea). Atât de mare este puterea “brandului” ei.

Și de-abia reușește să se obișnuiască cu acest lucru. În cuvintele ei: “Înțeleg că sunt un produs — dar nu trebuie neapărat să îmi și placă. Adevărul este că sunt, de fapt, o persoană foarte retrasă.”

Crescută în Tennessee de niște părinți stricți și foarte religioși, Megan nu a avut copilăria aceea tipică de fetiță frumoasă, așa cum ai crede urmărind orice film al lui John Hughes (cu un Cadillac în parcare, cu un iubit care este fundaș în echipa de fotbal american a școlii). În schimb, părinții ei au divorțat, iar la școală era, mai degrabă, un fel de outsider.

“Nu eram populară”, spune ea. “Toată lumea considera că eram foarte ciudată – excentrică – iar colegii mei de școală erau speriați de faptul că personalitatea mea era diametral opusă față de modul în care arătam.” În consecință, Megan era atrasă de lumea interioară — de cărți, reîncarnare, karma… înțelegeți voi. Avea mereu, mărturisește, “sentimentul că nu mă potrivesc nicăieri, că nu aparțin niciunde — nici măcar lumii.”

“Sentimenul acesta de alienare a fost, în cazul meu, exacrebat de faimă, de celebritate. Cred că aceasta este o lecție pe care a trebui să o învăț. Sunt unul dintre acei oameni care crede că, dacă extratereștrii există, atunci pe mine mă vor contacta când se întorc pe pământ. Eu sunt — știu că eu sunt persoana respectivă! Mereu am avut senzația asta”, spune ea.

Chestie care ar putea explica, măcar în parte, de ce nu a simțit niciodată nevoia să se cenzureze. În trecut, s-a lăudat fără rețineri cu bisexualitatea ei, libidoul hiperactiv, iar în 2008, încercând să le apere pe Vanessa Hudgens și Miley Cirus într-un interviu, a dat acea faimoasă replică: “Fuck Disney” (la vremea respectivă, ambele actrițe își ceruseră scuze public, după ce Miley pozase seminud pentru o revistă, iar Vanessa lăsase să-i scape online niște fotografii indecente).

O bombă sexy cu tupeu?

Evident. O bombă sexy care știe cum să joace după regulile Hollywood-ului? Nu chiar. În 2009, la scurtă vreme după apariția în cinematografe a noului film din seria Transformers, a declarat despre regizorul filmului, Michael Bay: “Vrea să-și creeze această reputație de om nebun. Vrea să fie un fel de Hitler pe platourile de filmare — și chiar este.” A fost imediat concediată din proiectele viitoare ale francizei. Câte roluri și câți bani au costat-o “nesăbuința” asta, puteți doar să vă imaginați.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de ianuarie a revistei Cosmopolitan.

De Merle Ginsberg

Fotografii de James Macari

Fashion Director Kirsten Ingersoll

Alte fotografii: Guliver/Getty Images.

Traducere și adaptare: Diana Colcer

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.