Maria Slusnyte: Ce mai face acum Miss Europe World 2017?

De la concursuri de Miss, la modeling, la o emisiune pe Channnel Five în UK și, în curând, la propria linie de cosmetice, Maria Slusnyte este o fată ambițioasă care știe ce vrea și a muncit din greu pentru fiecare lucru obținut, deseori fără susținerea părinților sau a familiei. Când avea numai 14 ani, a fost descoperită pe rețelele sociale de o agenție de modeling din orașul său natal din Lituania. S-a mutat la Milano după ce a terminat liceul și început să urmeze o carieră serioasă în modeling, lucrând cu branduri precum Aquazzura, Gianico și No 21. Dar să o cunoaștem mai bine pe fata „din provincie” care avea să devină Miss Lituania și apoi Miss Europe World în 2017.

Maria Slusntye Cosmo Cover
© Maria Slusnyte | Cosmopolitan România. Digital Cover Aprilie 2021. Maria poartă: rochie, Armani; cercei, Rosantica.

Hello, Maria! Ce le poți povesti cititoarelor noastre despre tine? Vrem să te cunoaștem mai bine!

Bună #CosmoGirls, încântată să vă cunosc! Despre mine vă pot spune că m-am născut într-un orășel din Lituania, pe nume Kaunas. Mi-am dorit mereu să devin model într-o zi, sau să câștig un concurs de frumusețe… așa cum majoritatea fetițelor viseză să fie prințese. Toți cei dragi știau că acela este visul meu. De Halloween sau alte petreceri tematice, chiar obișnuiam să mă costumez în „miss world” sau „miss universe”! Așa că, iată, visele chiar se pot transforma în realitate.

Într-adevăr, ai fost încoronată Miss Europe World în 2017. Ce oportunități în plan personal și profesional ți-a adus acest titlu?

Am început să văd lumea cu alți ochi. Înainte să devin Miss Europe World 2017, credeam că participarea la toate evenimentele va fi un task simplu; eram mereu entuziasmată, fericită, nu dădeam niciodată semne de oboseală! Credeam că va fi ușor și foarte glam. Dar pentru mine a fost o provocare, ceva neașteptat. Oricât de frumos ar suna, să călătorești de 2-3 ori pe săptămână în jurul lumii te face să fii constant extenuat, însă eu trebuia să arăt mereu fresh, să am speach-uri pregătite și, bineînțeles, să nu uit să zâmbesc! Pe de altă parte, desigur că am întâlnit foarte mulți oameni minunați și fete frumoase din toată lumea. Iar pentru acest lucru voi fi mereu recunoscătoare. Din punct de vedere profesional, coroana de Miss Europe World 2017 mi-a deschis multe uși; adevărul este că acest titlu îmi oferă anumite oportunități chiar și acum.

Maria Slusntye
© Maria Slusnyte | Cosmopolitan România. Maria poartă: cămașă, Bajoras; fustă, MK Drama Queen.

Cum i-ai ajutat pe ceilalți din poziția ta de Miss Europe World?

Ca și alte câștigătoare ale concursurilor de frumusețe, am participat la multe inițiative caritabile, încercând să mă folosesc de faima mea pentru a aduce cauzele nobile respective în atenția unui public cât mai numeros; încercând să îi determin pe oameni să se implice și să doneze pentru o lume mai bună. Cea mai mare realizare  e sentimentul că, prin mica ta contribuție, poți influența o schimbare în bine în viața cuiva.

Vei face parte, alături de compatriotul nostru, Dr. Ducu, dintr-o emisiune care va fi difuzată pe Channel 5, în UK. Ce ne poți dezvălui despre acest proiect?

Da, voi începe colaborarea cu Dr. Ducu imediat ce se poate. Momentan, proiectul este în așteptare din cauza situației globale prin care trecem, așa că, din nefericire, momentan, nu vă pot povesti alte detalii.

Care sunt cele mai dificile provocări pe care le-ai înfruntat în carieră, până acum?

A trebuit să muncesc din greu pentru tot. Părinții mei nu m-au ajutat niciodată, așa că tot ce am realizat a fost pe cont propriu. Am jonglat cu timpul între modeling, studii și mutatul dintr-o țară în alta — a fost complicat să mențin toate astea pe o linie de plutire, în același timp cu relațiile de iubire, prieteniile sau relația cu familia. Însă acum mă simt cu mult mai puternică; poate și pentru că m-am maturizat la o vârstă destul de fragedă. Oricum, cred că nimic nu e ușor de obținut pentru nimeni.

Maria Slusntye
© Maria Slusnyte | Cosmopolitan România. Maria poartă: rochie, Alexis; cercei, Oscar De La Renta.

Modelingul este este singura ta pasiune ori mai ai și altele? Ce te-a atras spre domeniul frumuseții?

Estetica a fost mereu pasiunea mea, dar și machiajul sau îngrijirea pielii. Sunt o persoană foarte motivată de aspectul lucrurilor, de frumusețea lor. De fapt, caut frumusețea și armonia în toate aspectele vieții mele.

Care este sitlul tău de zi cu zi și care sunt cele trei piese vestimentare la care nu ai renunța niciodată?

Îmi plac hainele classy, elegante, încă de când eram foarte tânără, iar sitlul meu nu s-a schimbat prea mult de-a lungul timpului. Pantaloni clasici, negri, o cămașă din mătase și o pereche de pantofi cu toc.

În ce tendințe actuale te regăsești cel mai bine și ce nu ai purta niciodată?

Pot să înțeleg de ce ne plac acei sneakers cu talpă chunky sau forme ciudate, dar nu am nicio afinitate față de jachetele maxi, super oversized. Mi se pare că arată tare ciudat. De asemenea, unghiile lungi cu vârful pătrat mă sperie!

Ce înseamnă să ai stil, în opinia ta?

Pentru mine a avea stil nu înseamnă doar vestimentația — importante sunt și bunele maniere și îngrijirea personală, a pielii, unghiilor și părului. O femeie care se îngrijește mereu este o femeie cu stil. Modul în care avem grijă de noi ne face cu adevărat feminine.

Maria Slusnyte
© Maria Slusnyte | Cosmopolitan România. Maria poartă: rochie, Armani; cercei, Rosantica; pantofi, din garderoba stilistului.

Care sunt calitățile pe care le admiri cel mai mult la o femeie?

Am crescut într-o familie în care tatăl meu lucra tot timpul, iar mama era casnică și avea grijă de mine și de frații me. Nu m-am simțit niciodată în stare să fiu ca ea, dar i-am admirat mereu calitățile și puterea. Admir orice femeie care face în viață ceea ce-i place. Unele femei au patru copii și reușesc să fie și afaceriste de succes.

Ce calități ale unui bărbat te-ar putea face să te îndrăgostești de el?

Ca să mă îndrăgostesc, trebuie să simt că el este partenerul meu și pot să am încredere în el. Este nevoie de timp pentru a construi o prietenie între doi oameni, așa că îmi place atunci când un bărbat insistă și nu se dă bătut. Dacă un bărbat continuă să mă invite în oraș, deși l-am refuzat de câteva ori, sunt mai multe șanse să accept; dacă renunță prea ușor, asta spune multe despre el. În zilele noastre, oamenii obișnuiți cu social media nu mai vor să depună prea mult efort și nu se mai apreciază unii pe alții așa cum o făceau înainte.

Ai o prezență frumoasă și elegantă pe Social Media. Te consideri un influencer sau un trendsetter?

De fapt, nu mă consider deloc un influencer. Oamenii îmi scriu că îi inspir să aibă mai multă grijă de ei și să ducă o viață mai sănătoasă. Iar pentru mine acesta este cel mai mare compliment.

Maria Slusntye
© Maria Slusnyte | Cosmopolitan România. Maria poartă: rochie, Jovani; pantofi, YSL.

Te lovești și de reacții și comentarii negative pe rețelele sociale? Cum le faci față?

Le ignor. Mereu se va găsi cineva care să lase un mesaj negativ sau o insultă. Dar, cum zic eu mereu, „nu poți să fii pe placul tuturor, nu ești o pizza!”

Primești și invitații la dating din partea bărbaților de pe Social Media? Ai pe cineva special în viața ta?

Da, mereu sunt tipi care-mi scriu să mă invite pe undeva, n-o să neg acest lucru. În acest moment, sunt single… Însă simt nevoia să mă așez la casa mea, să-mi fac o relație serioasă și să-mi întemeiez o familie.

Care sunt secretele sau ritualurile tale de beauty?

Îmi mențin tenul, pielea corpului dar și organismul în sine cât mai bine hidratate. Beau apă, ăsta e secretul meu. Însă reușesc să îmi fac și o mască de față în fiecare zi, indiferent ce mi se întâmplă în rest. Practic meditația în fiecare dimineață, iar ăsta e un lucru foarte important pentru mine fiindcă mă încarcă de energie pozitivă.

Care sunt produsele tale favorite de beauty?

Toate cremele de îngrijire, loțiunile, serumurile și tonicul sunt de la brandul meu favorit, Biologique Recherche. În ceea ce privește machiajul, iubesc produsele Bobby Brown — fondurile de ten sunt preferatele mele fiindcă au SPF mare și hidreatează și tenul. Un alt brand care-mi place foarte mult este SkinCeuticals; serumurile cu retino și cremele cu SPF pentru vară sunt minunate.

Maria Slusnyte
© Maria Slusnyte | Cosmopolitan România. Maria poartă: rochie, Alexis; cercei, Oscar De La Renta.

Studiezi nutriția anti-aging, printre altele — care ar fi alimentele, dieta sau obiceiurile alimentare care ne-ar putea ajuta să rămânem tinere mai mult timp?

Da, acest subiect este marea mea pasiune. Super alimentele sunt cele mai bune pentru menținerea vitalității și tinereții, fiincă conțin mulți anti-oxidanți. Mâncând și bând anti-oxidanți, amâni procesul de îmbătrânire. Evită alcoolul, țigările, zagărul, lactatele și carnea. Și nu-și expune pielea feței la soare. Aceste lucruri ne îmbărânesc dramatic. De asemenea, postul ajută la regenerarea celulelor, inclusiv a pielii, pur și simplu pentru că astfel îi oferi organismului tău o pauză. Nu există pilule magice, din nefericire; nu putem să reparăm ceea ce nu funcționează în organismul nostru fără să depunem măcar un minimum de efort noi înșine.

Tu cum te menții în formă?

În primul rând, încerc să mă feresc de toate cele menționate mai sus. Beau un cocktail de super alimente dimineața și mănânc produse naturale, hrană sănătoasă, majoritatea timpului. Dimineața, fructe și ouă; apoi, la pânz, legume cu pește și orez sau quinoa; seara, o salată. Sigur, nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Încerc să mănânc pe cât de mult posibil diverse tipuri de cereale și de legume. Și, da, fac exerciții fizice de 3-4 ori pe săptămână — yoga și jogging sunt preferatele mele.

Care este cea mai bună destinație de vacanță pentru tine?

Îmi place să călătoresc și să descopăr țări și culturi noi. Maldive este acum pe lista mea de voiaje — nu am mai fost acolo, cred că este diferit de orice alt loc pe care am avum ocazia să îl vizitez până acum.

Maria Slusnyte
© Maria Slusnyte | Cosmopolitan România. Maria poartă: cămașă, Bajoras; fustă, MK Drama Queen, cizme, Vintage.

Îți place să citești biografii. A cui poveste de viață te-a impresionat cel mai tare?

Recent, am citit Steve Jobs, de Walter Isaacson și Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike, de Phil Knight. Sunt povești de succes impresionante. Și, desigur, un clasic — Beautiful Mind, de Sylvia Nasar.

Unde te vezi în 5 ani? Care sunt panurile tale pe termen lung?

Am planuri mărețe, iar unul dintre ele să am succes cu propria linie de cosmetice. De asemenea, ar fi minunat dacă mi-aș putea întemeia o familie în câțiva ani.

Care este mesajul tău pentru fetele Cosmo?

Aș vrea ca toate fetele să înțeleagă că nu coroana de Miss este cea care te face cea mai frumoasă, ci atitudinea și compasiunea față de oamenii din jur.

Maria Slusnyte
© Maria Slusnyte | Cosmopolitan România. Maria poartă: rochie, Armani; cercei, Rosantica.

Model: Maria Slusnyte @maria_slusnyte
Fotografii: Dainius Ščiuka @sciuka
Machaj: Milita Daikerytė – @militadaikeryte
Coafură: Žaneta Kanapkienė – @zanetahairstylist
Stilism: Ramunė Raslavičiūtė @ramunera

Prelucrare: Gabrielė Gudkovaitė @gudkovaite

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.