Madonna împlinește 60 de ani!

Azi, pe 16 august, Madonna împlinește 60 de ani și încă rămâne un model pentru cum s-a transformat și reinventat de-a lungul anilor, așa încât să rămână încă un style icon. Mai mult decât atât, Madonna rămâne, poate, printre puținele, dacă nu chiar singura vedetă care a creat în jurul ei atâtea constroverse legat de muzica pe care o cântă.

Practic, cultura muzicală pop, cu revoluția ei specifică, ar putea să îi poarte numele: „Like a Prayer”, din 1989 a pus-o în situația de a fi excomunicată de către biserică, credincioşi hinduşi au blamat-o pentru uzitarea simbolurilor care reprezintă castitatea, puritatea şi devotamentul faţă de Dumnezeu în cadrul unui spectacol, când a concertat la București în 2009, publicul a huiduit-o pentru declarația: „am auzit la ştiri că ţiganii din Europa de Est sunt discriminaţi. Asta n-ar trebui să se întâmple, şi ei sunt oameni ca şi noi”. Dar acestea sunt doar câteva dintre scandalurile pe care Madonna și le-a asumat, de-a lungul carierei ei.Instagram/ Madonna

A reacționat mereu în fața criticilor, și-a susținut intervențiile chirugicale care o ajută să arate mult mai bine decât vârsta pe care o are, atunci când a fost acuzată că nu se comportă cum îi este vârsta și se expune mult prea dezbrăcată, Madonna a răspuns: a realizat un photoshoot topless. Pentru că așa este ea. A încercat mereu să schimbe lumea, pentru noi toți.

Madonna și cei 6 copii. Instagram/ Madonna

„Statutul său de „fashion icon” a dominat anii ’80, imaginea sa din acel moment datorându-se stilistei Maripol, responsabilă şi pentru stilul consacrat de nume ca Grace Jones, Debbie Harry şi Cher.

Din acel moment, fiecare apariţie a Madonnei a rămas legată de o schimbare de imagine. A publicat „SEX”, o carte de fotografii erotice, a cântat despre sarcina la adolescente („Papa Don’t Preach”), a fost primul artist care a lansat un single video (după ce MTV a refuzat să mai difuzeze videoclipul pentru „Justify My Love”), de fiecare dată reuşind să aibă vânzări record.

Nu acelaşi succes l-a avut atunci când a fost vorba despre cinematografie, cu toate că a jucat în nu mai puţin de 21 de filme şi chiar dacă apariţia ei în adaptarea pentru marele ecran a musicalului „Evita” i-a adus un Glob de Aur.

Potrivit publicaţiilor de specialitate, Madonna – care, în martie 2008, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame – rămâne şi în 2018 cea mai bogată femeie din industria muzicală americană, cu o avere estimată la 590 de milioane de dolari (Forbes). În Cartea Recordurilor, succesul său financiar este depăşit numai de The Beatles, Elvis Presley şi Michael Jackson.

Considerată una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor, numită şi „Queen of Pop (regina muzicii pop)”, Madonna este şi cel mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume în întreaga lume.” (mediafax.ro)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.