Lil’ Wayne, emblema hip-hop-ului sudist

By  | 

Raperul Lil’ Wayne si-a inceput cariera la varsta de 16 ani, ca mebru al grupului “Hot Boys” la “Cash Money Records” undeva la inceputul anilor ’90. Printre ceilalti mebri se numarau artisti ca Juvenile, Turk si B.G. Dupa ce “Hot Boys” s-a destramat, Lil’ Wayne si restul colegilor sai au inceput sa lucreze la carierele solo.

Primul single al lui Lil’ Wayne in 1999, a fost piesa care a dat si numele albumului, “Tha Block is Hot”, un hit ce a avut un real succes. Cel de-al 2-lea album intitulat “Lights Out” in 2000, lansat sub egida “Chash Money” a vandut la fel de multe unitati.

Dupa ceva probleme cu labelul “Chash Money”, Wayne a lansat in 2002, “500 Degreez”, al treilea album din cariera sa, ce a inregistrat un real succes cu hit single-ul “Way of Life”. Urmatorul album “Tha Carter”, a fost lansat doi ani mai tarziu si s-a afirmat prin single-ul “Go DJ!” Pe acest album se simtea clar ca tehnica lui se imbunatatise, desi a fost acuzat de multe ori ca stilul sau se aseamana cu cel al lui Jay-Z.

In 2005, Lil’ Wayne este numit la varsta de 23 presedintele label-ului “Cash Money” si a inceput lucrul la noul sau album, “Tha Carter, Vol 2”.

Cu 5 materiale de succes lansate, Wayne a devenit o figura emblematica in hip-hop-ul sudist. Artistul a devenit in timp un adevarat trendsetter, iar succesul si popularitatea sa a crescut considerabil, lucru ce a dus la colaborari cu artisti mari precum Destiny’s Child – “Soldier”, 3LW – “Neva Get Enuf” si Paul Wall – “March”.

In 2008 a lansat “Tha Carter III” ce a creat un impact major asupra industrie si “We the Best” pe 25 martie, inregistrand un succes enorm. Tha Carter III, a debutat pe locul I in Statele Unite, artistul reusind sa vanda 1 milion de discuri in prima saptamana de la lansare si sa se claseze pe primul loc in topul Billboard cu single-ul “Lollipop”!

Unul dintre cei mai prolifici rapperi ai generatiei sale, Lil’ Wayne revine cu un album mai elaborat decat precedentul (“Tha Carter II”). Piesele se concentreaza pe evenimente din viata artistului, evenimente ce se petrec in casa sa si care au legatura cu existenta de zi cu zi a rapper-ului. Albumul a fost produs de artisti precum Kanye West, Robin Thicke si Swizz Beatz.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *