Lidia Buble, fata cu inimă de aur

A trăit cumva “visul american” la nivel autohton: fată de preot, Lidia a fost al patrulea copil din cei zece ai familiei Buble. Îi plăcea foarte mult să cânte, dar nici nu visa că ar putea să ajungă cândva artistă, prima “scenă” pe care s-a urcat fiind… corul bisericii. Pentru a-şi câştiga existenţa a fost bonă şi manager de vânzări auto. Apoi, a fost auzită cântând… şi aşa a început totul. Fiecare melodie pe care o lansează devine un hit, fiecare nou videoclip arată o evoluţie şi o transformare specifică vedetelor de talie internaţională, care reuşesc mereu să ne surprindă. Iar, anul acesta tocmai se pregăteşte să ne uimească cu o nouă direcţie pop rock la care visează de mult timp. Este ea, fata cu inimă de aur care, cu modestie şi firesc, devine, pe zi ce trece un star cu acte în regulă. Despre cine este, de fapt, Lidia Buble, dincolo de toate zvonurile, puteţi descoperi mai jos.

 De Bianca DragomirFotografii: Oltin Dogaru

Styling: Amir Doboș

Pe Lidia Buble am întâlnit-o pentru prima oară chiar la şedinţa foto pentru coperta revistei, în studioul lui Oltin, acest spaţiu nonconformist, cu detalii retro, care te rupe de lumea reală, unde căţeluşa Tina s-a comportat ca o adevărată jurnalistă energică şi ne-a însoţit peste tot în aventura noastră de cover story. Aici, în timp ce beam o cafea simplă şi gustoasă, printre razele de soare care se ridicau pe fereastra înaltă a studio-ului, am văzut-o pe Lidia încercând să facă o mie de lucruri în acelaşi timp: să care nişte cutii, să vorbească la telefon, să ne salute pentru că, aşa cum mi-a spus când am încercat să o ajut, “Nu, mulţumesc, mă descurc… sau poate, dacă iei o cutie…, cutia mai mică.” Oricât de patetic ar putea suna, am avut atunci un fel de moment revelator care mi-a spus că (da!), fata asta are ceva din farmecul femeilor extrem de sensibile, dar foarte puternice în acelaşi timp, din puterea divelor care, cu o naturaleţe greu de înţeles, acaparează oameni şi locuri. Avea în priviri şi în mişcări acel ludic care te face să zâmbeşti fără motiv, indiferent că era îmbrăcată în jeanşi şi tricou sau într-o rochie super-sexy. Ne privea, pe rând sau pe toţi odată, se uita în ochii tăi direct şi ştiai cumva că aşa este ea, cu toate ale ei, cu viaţa ei, cu statutul de vedetă la care nici măcar nu visa şi pe care îl tratatează cu atâta uşurinţă încât, tocmai asta, o va face un star autentic.

Am întrebat-o de toate, despre viaţa ei profesională, despre controversele personale, despre sacrificii şi bucurii… şi ni s-a dezvăluit aşa cum este ea, fără menajamente, fără nevoia exacerbată de a creea în jurul ei o anumită aură şi bucuroasă că suntem (echipa Cosmo), aşa cum a spus-o, prietenoşi şi normali. Despre lipsa de secrete ale Lidiei Buble, în interviul pe care ni l-a acordat:

COSMO: Eşti într-o continuă evoluţie – transformare personal şi muzical sau, cel puţin aşa pare. Cum îţi vezi din exterior propria poveste?

LIDIA: E un film ce nu vreau să se mai termine. E un punct pe care nu credeam să-l ating mai ales că eu nu doar că nu am visat, dar nici nu mi-am dorit să ajung artistă.

COSMO: Ai trăit, cumva, “visul american” J la nivel autohton – ai simţit că trebuie să pleci de acasă şi, pe cont propriu, ai ajuns o vedetă cu acte în regulă. Celor care încă visează la asta, ce le-ai spune?

LIDIA: Spun mereu că am cel mai bun manager. Stă în ceruri şi în inima mea şi e Tatăl meu Ceresc. Fără ca El să sufle puţin har peste muritori nimic nu e posibil.

COSMO: Care a fost prima scenă pe care ai urcat?

LIDIA: “În lume” cum se spune la noi la Chișinău. Altfel, am urcat pe scenele concursurilor între bisericile noastre.

COSMO: Ai declarat, într-un interviu, că nu ai lansat niciodată o piesă pe care nu ai simţit-o, că, pe scurt, nu ai făcut compromisuri. Pare uşor ireal, mai ales în industria muzicală. Cum ai reuşit să rămâi TU şi totuşi să ai succes?

LIDIA: Mai am timp de compromisuri. Am doar 4 ani de carieră.

COSMO: Fiecare nouă melodie pe care o lansezi devine hit. Care crezi că este secretul melodiilor tale, de atrag aşa de mult? Şi, dacă ar fi să descrii cele mai recente pe care le-ai scos pe piaţa muzicală, care ar fi trăsătura lor comună?

LIDIA: Firescul. Toate piesele mele descriu un cerc ce se închide la primul meu album. E despre iubire, în chipuri şi forme diverse, despre trădări și așteptări, despre jocuri de-a dragostea si dragostea de joc. Când eşti sincer cu publicul tău… primeşti energie bună în schimb.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de septembrie a revistei Cosmopolitan România.

Machiaj: Traviata Păduraru

Coafură: George Cozma

Asistenți stilism: Anca Stăruială și Alexandru Cristea

Asistent foto: Arthur Tajti

Retouch: Alexandra Luncaşu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.