La multi ani, Angelina Jolie!

By  | 

Avem numai cuvinte de laudă pentru femeia model care a devenit Angelina Jolie. 

Luna trecută, actriţa a folosit experianţa personală pentru a fi un exemplu femeilor din întreaga lume. Aceasta a dezvăluit operaţia de dublă masectomie preventivă pe care a suferit-o, pentru a reduce şansele de a dezvolta cancer la sâni. Angelina a scris despre motivaţia sa de a face acest pas deosebit de dificil, dar care i-a scăzut şansele de a se îmblnăvi de la 87% la doar 5%, în ziarul ”New York Times”.

Pe lângă numeroase cauze umanitare care beneficiază de sprijinul său financiar şi personal, prin prezenţa sa în cele mai defavorizate zone ale globului, Angelina susţine dreptul fetelor la educaţie. Angelina nu a rămas indiferentă la cazul tinerei Malala Yousafzai, care a fost împuşcată în cap de talibani din cauză că mergea la şcoală, fapt interzis femeilor din cultura lor.

Angelina şi Brad nu uită să îi ajute şi pe cei din ţara lor, atunci când este cazul. În mai, 2011, cuplul a donat suma de 500.000$ pentru victimele tornadelor din statul Missouri.

Debutul regizoral al actriţei a fost în 2010, când aceasta a realizat ”In the land of blood and honey”, un film care a expus chinurile prin care au trecut femeile în timpul războiului din Bosnia.

Angelina duce o viaţă de familie exemplară. Aceasta a adoptat primul său copil, Maddox, din Cambodia, după ce a filmat acolo filmul ”Tomb Rider” în 2000. ”Pentru mine, maternitatea a schimbat totul. Priorităţile mele sunt altele. Viaţa mea este total diferită.”

Formula actuală a familiei Jolie-Pitt cuprinde 6 copii: Maddox şi Zahara (adoptaţi de Jolie şi mai apoi şi de Brad Pitt), Shiloh, primul copil al cuplului , Pax, primul copil adoptat de cuplu împreună şi gemenii Knox şi Vivienne, copiii biologici ai celor doi. Toţi copii poartă numele Jolie-Pitt.

Cele mai impresionante filme în care a jucat actriţa sunt ”Domnul şi Doamna Smith”, ”Lara Croft”, ”Schimbul/Changelling”. În 2008, actriţa a reuşit să îi convingă pe producătorii filmului ”Salt” să rescrie scenariul pentru ea, după ce iniţial era stabilit ca Tom Cruise să apară în rol principal ca ”agentul Salt”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *