Kristen Stewart – cel mai profitabil actor de la Hollywood in 2011 (top Forbes)

By  | 

Topul Forbes al celor mai profitabili actori compara salariile primite de acestia cu incasarile obtinute de filmele in care au jucat. Actrita americana Kristen Stewart este urmata in clasament de Anne Hathaway, Robert Pattinson si Daniel Radcliffe.

Intrucat realizarea filmelor din seria „Amurg/ Twilight” nu costa mult – in comparatie cu alte productii, realizate cu bugete exorbitante – si genereaza incasari considerabile, la o prima vedere s-ar parea ca starurile din aceasta franciza, care castiga totusi milioane de dolari pentru un film, sunt platite destul de prost.

Kristen Stewart, de exemplu, e platita cu 1 dolar pentru fiecare 55,83 de dolari pe care ii genereaza filmele in care joaca. La polul opus, potrivit unui alt top realizat de Forbes in noiembrie 2011, se afla Drew Barrymore, ale carei filme obtin profituri de doar 40 de centi pentru fiecare dolar platit ei.

Pe locul al doilea in topul Forbes al celor mai profitabili actori se afla Anne Hathaway, ale carei filme aduc 45,67 de dolari pentru fiecare dolar cu care a fost platita. Performanta ei se datoreaza in special succesului obtinut de animatia 3D Alice in Tara Minunilor, care a generat in 2010 incasari de peste 1 miliard de dolari.

Robert Pattinson, colegul lui Kristen Stewart din franciza „Twilight”, ocupa pozitia a treia in acest top. Filmele lui au returnat producatorilor profituri de 39,43 de dolari pentru fiecare dolar platit actorului. Media actorului britanic a fost coborata de filmele Water for Elephants si Remember Me, care, desi au avut incasari multumitoare, nu s-au putut compara cu succesul de box office al filmelor din franciza „Twilight”.

Daniel Radcliffe, starul francizei „Harry Potter”, ocupa locul al patrulea. Pentru fiecare dolar primit de actorul britanic, filmele acestuia au generat profituri de 34,24 de dolari.

Actorul american Shia LaBeouf, liderul din 2010 al acestui top, a coborat anul acesta pe locul al cincilea, cu incasari de 29,4 dolari pentru fiecare dolar ce i-a fost platit.

Topul 10 al celor mai profitabili actori de la Hollywood este completat, in ordine de: Robert Downey Jr. (18,74 dolari), Matt Damon (15,83 dolari), Cate Blanchett (15,17 dolari), Meryl Streep (13,54 dolari) si Johnny Depp (12,48 dolari).

  • Editorii site-ului Forbes.com au analizat veniturile aduse de actorii de la Hollywood care au jucat in cel putin trei filme in ultimii cinci ani (productii care au rulat in cel putin 500 de sali de cinematograf). Filmele de animatie si cele care au avut premiera dupa 1 iunie 2011 nu au fost luate in considerare.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *