Karl Lagerfeld isi lanseaza carte

By  | 

La sfârşitul săptămânii trecute, ȋnconjurat de cele mai titrate modele ale momentului care au defilat pe podimul Fendi şi de mai toate celebrităţile prezente la Festivalul Internaţional de Film, designerul Karl Lagerfeld şi-a lansat la Cannes cartea Fendi by Karl Lagerfeld, un compendiu fascinant care reflectă lunga colaborare de 50 de ani a designerului cu brand-ul Fendi.

Cutia de lemn este un veritabil “goodie bag” pentru fashionistele de tot felul: peste 200 de schiţe semnate de designer pentru Fendi, super-interviuri şi un stick de memorie stylish plin cu video-uri ȋn care Lagerfeld care ȋşi povesteşte viaţa ȋn timp ce desenează. Cât despre reacţia designer-ului privind celebrarea a 50 de colaborare cu Fendi, acesta a spus că ȋn general nu-l caracterizează retrospectivele:”Sunt ȋmpotriva acestor celebrări. Mie nu-mi pasă. Pentru mine este important momentul şi viitorul”.

Karl Lagerfedl si modelele Fendi/Instagram

Karl Lagerfedl si modelele Fendi/Instagram

Intervievat la lansarea cărţii Fendi by Karl Lagerfeld despre lunga colaborare cu designerul, Pietro Beccari, CEO-ul casei de modă, a spus că:”Ȋnainte ca el să se alăture Fendi, eram o casă de modă tradiţională care producea blănuri. Dar el a transformat-o ȋn ceva foarte modern, tăiând pielea şi combinându-o cu alte materiale. Chiar a tratat-o urât! A luat blana de samur, cea mai preţioasă dintre materiale, şi a făcut-o bucăţi. Nimeni nu a mai ȋndrăznit să facă asta. Fiecare pagină (din carte – n.r.) este o provocare şi o ofensă la adresa raţiunii.”

Ca replică la spusele lui Beccari şi ca un statement personal, Lagerfeld a declarat ȋn cartea sa că:”Respectul omoară creativitatea. Blana era primul pas ȋn recunoaşterea socială – o femeie primea cadou o blană de la soţul ei bogat”.

Fendi by Karl Lagerfeld va fi disponibilă pe piaţa mondială de la ȋnceputul lunii iulie, la preţul de 100 de dolari.

Conchita Wurst a pozat pentru Karl Lagerfeld 123

Sarah Jessica Parker, Rihanna si Jourdan Dunn, designeri pentru Fendi

Cat sunt platite vedetele la show-urile de moda

Comments

comments