Justin Chu Cary, din Bay Area până în Netflix Top 10

Am avut o mică discuție, în exclusivitate pentru Cosmopolitan România, cu actorul Justin Chu Cary, unul dintre starurile thriller-ului Black Summer (acum pe Netflix). Hm, o apocalipsă cu zombi îți sună familiar, nu-i așa? Probabil fiindcă primul sezon al serialului lansat în 2019 a fost un adevărat succes. Al doilea îi calcă pe urme așa că pune-l chiar acum pe lista ta de filme pe care trebuie neapărat să le vezi de Halloween!

Cum ziceam, seria urmarește începutul întunecat al unei apocalipse cu zombi în care un grup de străini își unesc forțele pentru a supraviețui și a se reîntoarce la cei dragi. Ca și cum ai fi avut nevoie de vreun motiv în plus ca să pui thriller-ul ăsta pe lista ta de priorități, revista Forbes a numit serialul „ceea ce The Walking Dead nu a reușit niciodată să fie”. Până când ajungi la el, însă, hai să afli mai multe despre actorul Justin Chu Cary, care interpretează personajul Spears și pe care poți să-l vezi și în seria Blindspotting.

Hei, Justin, am citit desre tine că crescut în Bay Area, în California. Cum te-a format acest lucru atât pe plan personal, cât și profesional?

Aș putea spune că m-a influențat profund. Un lucru nemaipomenit la Bay Area este că e o zonă atât de bogată din punct de vedere cultural, încât ești în permanență expus la foartem multe oportunități. De asemenea, generația mea e formată din copiii unor activiști, foști membri ai vechiului partid Black Panther, și adevărați renascentiști.

Justin Chu Cary
Justin Chu Cary | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Justin poartă tricou The North Face.

Asta înseamnă că am fost încurajați de mici să ne găsim propria voce și să ne folosim dreptul la liberă exprimare, ceea ce, cred eu, nu mulți copii reușeau să facă în acea perioadă. Toate acestea mi se par un început incredibil pentru un artist. Probabil de aceea majoritatea oamenilor cu care am crescut au și devenit artiști.

Nu cunosc statistici, dar cred ca liceul meu are unul din cele mai mari numere de absolvenți care au optat pentru un viitor în domeniul artelor. Toate acestea s-au reflectat asupra muncii mele și a vieții mele personale. Mi-au arătat un sens în viață, ce fel de artă îmi doresc să creez și cine este persoana care lupt constant să devin.

Ca persoană cu rădăcini chineze și afromericane, care este perspectiva ta asupra reprezentării și incluziunii minoritâților în industria filmului la Hollywood?

Apartenența la etnia asiatică și cea de culoare a fost uneori considerată printre cele mai bune calități ale mele, iar alteori a reprezentat cea mai mare provocare a mea la Hollywood. Când vine vorba de casting-uri, mereu am impresia că nu sunt acel „black guy” pe care ei îl caută, și cu siguranță nu sunt nici acel „Asian guy” pe care îl vor.

Justin Chu Cary
Justin Chu Cary | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Justin poartă pulover, Urban Outfitters; pantaloni, Champion; sneakers, Nike; șosete, Sock it Up; ceas, Apple.

E ceva destul de rar ca un responsabil de casting să caute chiar un tip asiatic de culoare – cred că mi s-a întâmplat o singură dată într-un deceniu întreg de audiții și… surpriză, nici nu am primit rolul. Poate să fie dificil. Pe de altă parte, nu sunt mulți oameni ca mine în industrie și cred că asta te face extrem de valoros ca actor. Asta m-a forțat să îmi spun propria poveste, să preiau inițiativa și să îmi fac un loc atât mie, cât și celor ca mine, în conștința oamenilor deoarece nu cred că ei știu că aceste lucruri există. Asta a fost cea mai valoroasă muncă pe care simt că am făcut-o în cariera mea.

Primul sezon Black Summer a fost un succes imens când a fost lansat pe Netflix în 2019. Ce spui despre sezonul 2?

Acest sezon mi se pare puțin mai cerebral. Nu mă întelegeți greșit, înca există multă acțiune și masacre, dar de data asta simt că am explorat mai mult fragilitatea minții și a spiritului uman. În sezonul 2 au trecut deja 6 luni de când am văzut personajele pentru ultima dată, ceea ce înseamnă că au trecut 6 luni de la începutul apocalipsei.

Justin Chu Netflix
Justin Chu Cary | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Justin poartă top Urban Outfitters.

Ce îmi place enorm la acest show este realitatea pe care scenariștii și producătorii încearcă să o introducă în fiecare scenă. Realitatea este că a supraviețui 6 luni în timpul unei apocalipse cu zombi este un timp foarte îndelungat, în special pentru un om de rând. Ce credeți că s-ar întampla? Probabil toți oamenii ar înnebuni, ar fi complet distruși. În acest sezon accentul cade pe partea umană a poveștii.

Pare să fie o paralelă stranie între ce se petrecere în show și ce am trăit noi în ultimul an, odată cu pandemia. A fost o experiență ciudată pentru tine?

O da, foarte ciudată. Aproape că nu era nevoie să jucăm un rol. Eu, și sunt sigur că și restul echipei, am putut folosi adevărata frică și durere pe care o simțeam în viața reală. M-a speriat felul în care coronavirusul se răspândea atât de repede, exact ca în serial. Aproape că așteptam să apară o hoardă de zombi de nicăieri. Sincer să fiu, încă mai aștept…

Ai lucrat în teatru, film și televiziune. Cum te-a inspirat fiecare din aceste medii ca actor?

Filmul a fost prima mea iubire adevarată. Eram obsedat de filme când eram copil – am crescut vizionând filme. Obișnuiam să mă uit împreună cu familia la două sau trei filme în fiecare vineri și sâmbătă seară. Cred că atunci am început să îmi dau seama că îmi doresc să fiu actor.

Justin Chu Netflix
Justin Chu Cary | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Justin poartă cămașă, Kennington LTD.; tricou, Urban Outfitters; pantaloni,  J. Crew; bocanci, Clark’s.

Am descoperit teatrul în perioada facultății și acolo a fost poarta mea către această lume. Filmul și televiziunea erau destul de departe de realitatea mea în acea perioadă, dar teatrul era ceva tangibil. Mi-a oferit o dragoste pentru munca depusă pe scenă. Încă îl consider adevăratul mediu al unul actor. Teatrul e acel loc unde chiar poți pune în practică tot ce ai mai bun din tine. Constă în muncă foarte grea și de multe ori mi-e frică de momentul în care urc pe scenă, dar mereu reușesc să cobor împlinit.

Cât despre televiziune, este un lucru pe care am învățat să îl admir în timp. Un lucru foarte bun este că în zilele noastre televiziunea este una de calitate și este o formă lungă de a spune o poveste. O piesă de teatru sau un film durează aproximativ 90 de minute, dar show-urile de televiziune pot dura la nesfârșit. Ceea ce, precum Black Summer, îți oferă șansa de a dezvolta un personaj, o relație sau chiar o întreagă lume.

Pe lângă actorie, esti pasionat de munca din spatele camerei de filmat. Ce fel de povești ți se par interesante?

Așa cum spuneam mai devreme, am realizat că este nevoie să îmi creez propriul loc în conștinta colectivă a Hollywood-ului – adică trebuie să îmi spun propria poveste. Există o regulă: scrie despre ceea ce știi. Așa că, fratele meu, Nico Cary, împreună cu mine am început să scriem despre propria noastră experiență de a crește într-o familie asiatică și de culoare în Bay Area.

Justin Chu Netflix
Justin Chu Cary | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Justin poartă cămașă, The North Face; pantaloni, Dickies; sneakers, Nike.

Poveștile noastre au devenit motivul meu pentru a face filme și seriale. Sunt determinat să împărtășesc povestea noastră despre diversitate și familie, în care sperăm să se transpună oameni din toată lumea. Eu și fratele meu suntem de asemenea super pasionați de fantasy, deci probabil vom aborda creațiile și din acel unghi.

Crezi că, în calitate de scriitor și producător, ai o responsabilitate de a promova inclusivitatea prin felul în care transmiți o poveste? Dacă da, cum o faci?

Absolut. Consider că în zilele noastre este o necesitate. Hollywood-ul începe să înțeleagă că există atât de multe povești și diverse experiențe care pot fi împărtășite și ne aflăm abia la început. Modul în care eu abordez inclusivitatea este prin a-mi spune povestea. Diversitatea se regăsește în ADN-ul poveștilor noastre. Așa că, revin la regula mea: scrie despre ceea ce știi.

Ai jucat în filmul lăudat de critici, numit ‘Blindspotting’, și vei apărea de asemenea și în spin-off, în serialul cu acelși nume. Ne poți spune mai multe despre experiența ta lucrând la acel film și ulterior serial?

Pentru mine să lucrez la filmul și serialul Blindspotting a fost un vis devenit realitate. Daveed Diggs și Rafael Casal îmi sunt prieteni apropiați. Am mers la același liceu împreună în Bay Area. Toți trei ne-am mutat în LA cam în aceeași perioadă și colaborăm la diverse proiecte de mai bine de 10 ani.

Justin Chu Cary
Justin Chu Cary | © Cosmopolitan România via cosmopolitan.ro. Justin poartă hanorac Adidas.

Ca orice actor la început de drum, încercam să facem orice, precum seriale pentru web unde reușeam să adunăm 500$ împreună. Faptul că acum au reușit să facă un film și un serial care urmează a fi lansat, este un adevărat vis care se împlinește. Nu numai că am șansa de a juca în acest film și serial, dar pot să o fac lucrând alături de prietenii mei. Nu îmi puteam dori ceva mai mult.

Ce urmează pentru tine?

Eu și fratele meu am vândut o serie TV unui studio mare, cu nume sonore în industrie. Nu pot să divulg mai mult de atât. Deși ați putea ghici probabil despre ce este vorba pe baza întrebarilor anterioare. Mi-a ocupat majoritatea timpului. Aparent, să creezi un serial presupune multă muncă. De asemenea, eu și soția mea așteptăm al doilea copil. Așadar, toate acestea mă vor ține destul de ocupat în viitor.

Fotografii: Ian Phillips & MNM
Fashion Editor: Kimberly Goodnight & Amir Doboș
Hairstyle: Dylan Michael cu produse Balmain Hair Couture Curl Cream
Grooming: Jeni Chua | Exclusive Artists cu produse Caldera Lab & Kevyn Aucoin
Producție: Media Playground PR

Un interviu de Anca Romanescu. Traducere și adaptare: Antonia Roșu.

Citește și Cara Delevingne are cele mai hot dezvăluiri, exclusiv pentru Cosmo!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.