Josh O’Connor redefinește masculinitatea

Deja suntem în 2021, dar încă știm ce ai făcut pe 15 noiembrie 2020! Și noi tot în fața televizorului ne-am petrecut ziua, pentru a urmări cel de-al patrulea (și mult așteptatul) sezon The Crown, printre altele ca să îl vedem în continuare pe Josh O´Connor interpretându-l seducător pe Prințul Charles, de data aceasta alături de Prințesa Diana (a.k.a Emma Corrin).

Înainte să vă povestesc pe scurt câte ceva despre viața acestui actor care atrage, mai nou nu toate camerele fotografilor, ci toate vizionările de pe Youtube, vreau să vă mărturisesc cât de mult îmi place chiar dacă nu e neapărat un tip foarte frumos sau cu un sex-appeal debordant.

În primul rând pentru că zâmbește aproape continuu într-un mod timid care, în mod paradoxal, te intimidează. Nu-i așa? Apoi pentru că pare genul acela de băiat bun, un pic ciudat, cu un suflet boem și cu accent britanic pe deasupra… un artist în toată regula. Un fel de Hugh Grant care în viața reală nu ar fi fost nici arogant, nici un pic respingător.

Aww, și pentru că a mărturisit, vulnerabil, că nu s-a simțit niciodată  cu adevărat puternic, tot timpul încercând să înțeleagă masculinitatea. Ceea ce l-a făcut să fie, în ochii mei… puternic.

God’s Own Country

… este filmul care, practic, l-a făcut pe Josh — un actor talentat, dar cunoscut mai degrabă în interiorul industriei din care face parte — renumit în toată lumea. Pentru rolul tânărului fermier Johnny Saxby care trăiește o poveste de iubire minunat de profundă alături de chiar românul Gheorghe Ionescu, interpretat de către actorul Alex Secăreanu. Mai frumos nu se puteau așeza astrele.

Din Corfu direct la Palatul Buckingham

După ce a câștigat o dată British Independent Film Award pentru cel mai bun actor în filmul God’s Own Country, Josh O´Connor a mai primit încă o dată aceeași statuetă pentru personajul Lawrence Durrell din serialul The Durrells, difuzat pe ITV. Dacă nu ați văzut această serie, nu mai așteptați, este producția cinematografică care m-a convins să fac tot posibilul ca în următorii ani să mă mut în Corfu. O să vă placă la nebunie!

Iar viața lui a devenit și mai incitantă după ce, în 2018, a câștigat casting-ul pentru unul dintre cele mai râvnite roluri din lume: Prințul Charles în The Crown (Netflix). Cu modestie și auto-ironie, Josh a mărturisit că, de fapt, ceea ce i-a adus acest rolul, dintre sutele de actori care îl așteptau, a fost cea mai pregnantă trăsătură pe care o are în comună cu prințul moștenitor: urechile.

Dincolo de ironiile fine, Josh îl interprtează pe Prințul Charles așa cum nimeni altcineva nu ar fi putut să o facă, ajutat de o echipă de oameni specializați în diferite domenii precum Movement Coach sau Dialect Coach.

FUN FACTS

Sau ce ciudățenii a descoperit Josh despre Prințul Charles în timp ce l-a „jucat”.

Fiecare meniu destinat prințului, din fiecare zi, trebuie neapărat să conțină și un ou fiert.

Nu mănâncă niciodată la prânz.

Este mult mai interesant decât pare: „Mi-am schimbat complet părerea despre el, de-a lungul filmărilor de-a dreptul m-am îndrăgostit de el, este genial, face lucruri incredibile și pur și simplu am iubit să fiu în pielea lui.”

FOTO: Netflix/ Des Willie

1 comentariu
  1. Am citit cu mare plăcere acest articol minunat despre Josh O’Connor pe care k- am descoperit în serialul The Durrell’s, înainte nici nu auzisem de el.. l- am remarcat imediat, i- as recunoaște vocea oricând. Cartea lui Gerard Durrell : „Familia mea și alte animale” este una din preferatele mele, Josh a fost un Larry perfect. Din păcate nu am văzut serialul The Crown, tot astept să se difuzeze pe HBO dau oricare post de tv, dar se pare că mai am de așteptat!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.