Jonathan Rhys-Meyers, condamnat la o luna de inchisoare cu suspendare

By  | 

Actorul irlandez in varsta de 34 de ani, cunoscut pentru rolul din serialul Dinastia Tudorilor si pentru cel din filmul Match Point, regizat de Woody Allen, nu a fost prezent in sala tribunalului.

In iunie 2009, aflat in stare de ebrietate in barul aeroportului parizian Roissy, Jonathan Rhys-Meyers a lovit cu pumnii un barman, apoi a insultat trei politisti si i-a amenintat cu moartea.

„Voi plati 1 milion de dolari pentru a-ti face viata un iad, te voi ucide, pe tine si pe toata familia ta!”, a strigat atunci starul irlandez. Potrivit martorilor, actorul se afla in acel moment „intr-o stare de agresivitate extrema”.

Retinut de politia franceza, Rhys-Meyers le-a cerut iertare celor trei politisti si a vorbit despre dependenta lui de alcool, adaugand faptul ca a inceput o cura pentru a se trata. Si-a recunoscut fapta si a spus ca nu a pastrat „nicio amintire” despre anumite momente din acel incident.

Parchetul francez a anuntat ca actorul a despagubit victimele, cu care a ajuns la o intelegere. In virtutea acestui acord, nu va exista un proces civil.

In ultimii ani, Jonathan Rhys-Meyers a fost arestat de mai multe ori pentru incidente provocate in stare de ebrietate. Astfel, el a fost arestat in 2007 pentru ca era beat in aeroportul din Dublin, iar in mai 2010 a fost din nou arestat, dupa ce, aflandu-se tot in stare de ebrietate, a lovit cu pumnul un chelner dintr-un bar al aeroportului Charles-de-Gaulle din Paris.

In 2010, o angajata a companiei United Airlines a declarat ca Meyers a agresat-o fizic si verbal pe aeroportul JFK din New York. Incidentul a avut loc dupa ce actorul a fost oprit sa urce intr-un avion, deoarece era in stare avansata de ebrietate. In urma acelui incident, compania United Airlines i-a interzis vedetei sa mai urce vreodata la bordul avioanelor sale. Starul irlandez s-a internat de mai multe ori in clinici specializate pentru dezalcoolizare.

  • Jonathan Rhys Meyers este considerat unul dintre cei mai promitatori actori ai generatiei sale. A primit, printre altele, un premiu Chopard la Festivalul de Film de la Cannes in 2005, a castigat un Glob de Aur pentru „Elvis” (2006) si a fost nominalizat de alte doua ori la acelasi premiu, in 2008 si 2009, pentru rolul din „Dinastia Tudorilor”. A mai jucat si in lungmetrajele „Match Point”, „Misiune: Imposibila III” si „Din Paris, cu dragoste”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *