James Morrison colaboreaza cu Nelly Furtado

By  | 

“Broken Strings” este cel de-al doilea single de pe ultimul album James Morrison, “Songs For You, Truths For Me” si reprezinta primul duet din cariera artistului. Albumul a debutat pe locul 3 atunci cand a fost lansat, pe 29 septembrie 2008, si a reusit sa vanda peste 200.000 de discuri in doar cateva saptamani.

“Broken Strings” se lanseaza dupa “You Make It Real”, o piesa ce a ajuns pe pozitia 3 in topurile radio.

James a anuntat si ca porneste intr-un turneu ce va cuprinde 11 concerte si se va desfasura in martie – aprilie 2009 in Marea Britanie. Acest turneu vine ca o continuare a celui de anul trecut, care s-a desfasurat cu casa inchisa. Primul concert pe care artistul il va sustine la anul este cel din Manchester, pe 20 martie, iar ultimul va fi la Bournemouth BIC pe data de 7 aprilie.

Albumul precedent al lui James Morrison, “Undiscovered”, a urcat direct pe locul 1 in topurile din Marea Britanie in iulie 2006 si s-a vandut in peste 2.000.000 de exemplare in intreaga lume, transformandu-l intr-unul dintre cele mai de succes albume ale acelui an. A fost un inceput extrordinar pentru un cantaret in varsta de doar 21 de ani la acea vreme.

De atunci, James a concertat alaturi de Corinne Bailey-Rae si John Mayer, a urcat pe scena impreuna cu idolul sau, Cat Stevens si s-a numarat printre artistii invitati sa cante la un eveniment de comemorare a Printesei Diana. Albumul sau de debut s-a aflat in Top 30 si in Statele Unite si artistul a castigat un Brit Award pentru Best Male in 2007. Un inceput de basm la care James nu visase niciodata pana atunci.

Vocea lui James Morrison a fost adesea laudata, cu mai multe ocazii, dar poate ca cel mai bine a punctat talentul lui James, Jerry Wexler, legenda de la Atlantic Records: “Mai presus de orice ramane o voce inconfundabila. Daca o asculti o data, o vei recunoaste pentru tot restul vietii”.

Nelly Furtado, cea cu care James Morrison a inregistrat duet-ul “Broken Strings” a avut urmatoarele de spus despre colaborare: “Eu si James ne-am distrat de minunte in Toronto in noaptea in care am inregistrat aceasta piesa. Rade mult, fumeaza mult si are o voce a naibii de buna. In plus, la mixaj, vocea sa a iesit mult mai puternica decat a mea. Multumesc baieti pentru ajutor. Data viitoare cand ne vedem poate imi da niste lectii de canto, sau macar ma invata cateva siretlicuri. Si as mai vrea sa spun ca James este pur si simplu adorabil. De fapt, daca ma gandesc mai bine, il pot promova de la statutul de adorabil la acela de sexy. Esti foarte tare, James”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *