J. K. Rowling, cea mai bine plătită autoare din lume

Scriitoarea britanică J. K. Rowling este cea mai bună plătită din lume, câștigând într-o zi mai mult decât alții într-un an întreg – la propriu!

Creatoarea celebrei serii Harry Potter a avut un venit estimativ de 74 milioane de lire în ultimul an, ceea ce înseamnă 6.190.042 lire pe lună, adică 203.508 lire pe zi!

Există chiar și un site care calculează de cât timp are nevoie aceasta pentru a câștiga salariul anual al oricui, pe care îl poți testa și tu aici. În afară de J. K. Rowling, aici apar și veniturile altor autori: James Patterson, Jeff Kinney, Dan Brown și Stephen King. Deși interesant de testat, acest site este și demoralizator: se pare că Rowling ar câștiga venitul meu anual în mai puțin de 3 sferturi de oră…

Autorii nu au tendința de a alege o carieră în scris pentru profituri uriașe, faimă sau avere, dar scriitori precum J.K. Rowling au devenit la fel de cunoscuți ca vedetele de film”, spune Barry Magennis, purtător de cuvânt al librăriei online Wordery, cea care a creat și site-ul despre care tocmai am vorbit.

J. K. Rowling este cunoscută pentru seria fantasy Harry Potter. Cărțile au câștigat mai multe premii și s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare, devenind cea mai bine vândută serie de cărți din istorie. Acestea au fost adaptate și în 8 filme de mare succes, iar în 2016 a fost lansat și Fantastic Beasts and Where to Find Them, un spin-off și prequel Harry Potter. Filmul este urmat de Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, care tocmai a fost lansat luna aceasta.

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.