Irina Rimes – drumul până unde a ajuns cariera ei nu a fost uşor

 Mulți dintre artiștii care fac topurile muzicale ale zilei sunt ale unor români care vin din Republica Moldova. Soliști, compozitori, producători muzicali. Irina Rimes este unul dintre ei. Artista cântă, compune și are o carieră care se află în ascensiune. Drumul până aici nu a fost însă deloc ușor.

Deși compune poezii de când era în clasa zero, aceasta nu visa vreodată să ajungă la succesul pe care îl are acum. Interesul față de muzică i-a fost stârnit de către familie în special de către tată și bunica din linie paternă.„Până în 2012 eu nu am fost niciodată în România și mă simțeam așa un pic rușinată pentru că toată lumea vorbea despre România, iar eu nu aveam posibilitatea de a ajunge aici. Am crescut fiind influențată din două părți: una românească și una rusească. Dacă ați putea vedea și întelege limba rusă, ați înțelege că rușii depun foarte mult suflet. La început scriam artiștilor din Moldova pe Facebook „Bună! Eu sunt Irina Rimes și am o piesă care cred că ți se potrivește, nu vrei să o asculți?” Mulți mă ignorau”, povestește Irina despre începuturile sale.

Acum, artista privește spre viitor și se consideră una din persoanele care doresc să facă o schimbare în industria muzicală românească.

„Pentru generația mea lumea are granițe și granița este acolo unde nu te pricepi! Nu fac niciodată ceva dacă nu mă pricep. Ar trebui să învăț și apoi să încerc să deschid o ușă, iar dacă nu mă pricep nici măcar nu bat! Cred că sunt una dintre persoanele care își doresc să schimbe lumea. Dacă nu aș aduce ceva nou, menirea mea ar fi nulă! De ce să vin să fac lucruri pe care deja le fac alții și poate chiar mai bine decât mine? Vreau să fac ceva nou, ceva diferit, vreau să ies din rând. Chiar dacă sunt la coadă, dacă ies un pic o să mă vadă cineva! Vreau să aduc mai multă sensibilitate în muzica românească”, a completat Irina.

Irina a compus până în prezent pentru artiști precum Andra, Inna, Antonia, Vunk și mulți alții. Primul ei single, „Visele” a lansat-o în industria muzicală și a dus-o rapid în topul celor mai difuzate piese din România. Artista s-a remarcat și pe plan internațional, semnând un contract cu Universal Music Franța, în urma căruia a lansat piesa „Vivons les”, varianta în franceză a single-ului „Visele”.  De curând, Irina a lansat primul său album „Despre el”, care este deja disponibil în format fizic și digital.

Citeşte şi: Cum ne-am simtit la Irina Rimes in sufragerie

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.