Interviu Șerban Pavlu. Artistul cameleon

Sincer și direct, Șerban Pavlu este liderul neoficial al rezistenței artistice, grație rolurilor sale care mai de care mai variate. Se pregătește pentru cel de-al doilea sezon Umbre și l-am prins la timp ca să ne povestească un pic despre moștenirea sa artistică, personaje dark și cât de ușor plânge la filme.

Dacă te uiți în urmă la tot ceea ce ai făcut până în prezent ca artist, care e imaginea de ansamblu pe care o ai?Cred că încă e foarte devreme pentru „a privi în urmă” dar dacă încerc să fac o recapitulare cât de cât obiectivă a ceea ce mi s-a întâmplat până acum, cel mai mult ma bucură diversitatea. Am lucrat în teatru, film, televiziune de divertisment, soap opera și mini serie. E un noroc pentru că în acest moment am o idee cât de cât clară atât despre ce îmi doresc în continuare, cât și despre lucuri la care nu-mi mai doresc să revin.

Dacă ai putea să încerci ceva nou, nu neapărat din altă zonă de interes, ci pur și simplu ceva ce nu ai mai făcut până acum, ce ai alege să faci?

Am senzația că după un anumit timp petrecut în povestea asta cu actoria, pentru fiecare actor apare ideea de a încerca să regizeze. Sau de a scrie. Sau de a scrie, regiza și juca. E un drum riscant, dar tentant, așa că presupun că asta ar fi direcția în care aş merge.

Christo spunea că artiștii nu se pensionează niciodată, ei pur și simplu mor. Te vezi jucând în absolut toate zilele vieții tale?

În momentul ăsta, da. Ideea e că după un timp, treaba asta devine un mod de viață. Pur și simplu așa trăiești, dar nu se știe niciodată. Poate o să-mi petrec pensia luând lecții de ski. E o activitate pentru care niciodată nu găsesc destul timp.

Dacă ai putea să mergi la regizorul tău preferat și să-i propui proiectul tău preferat, despre ce ar fi vorba și la cine ai merge?

Am renunțat demult să gândesc în termenii ăștia. Cred mai mult ca oricând în întâlniri iar întâlnirile miraculoase sunt întâmplătoare sau stabilite de o ordine superioară nouă. Pe de altă parte, pot spune că lucrez deja cu unii dintre „regizorii mei preferați” la „proiectele mele preferate” așa că…

Citește continuarea materialului în ediția de toamnă a Cosmopolitan Man.

FOTO: Arhivă personală. Text: Roxana Dobriță

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.