Interviu: Olivia Munn, Sam Claflin și Freida Pinto, starurile comediei romantice „Love Wedding Repeat”

Love Wedding Repeat este cel mai nou titlu original semnat de Netflix și tocmai ce a aterizat pe platforma de streaming. O comedie romantică a cărei acțiune se desfășoară pe parcursul unei zile încărcate de peripeții: la trei ani după ce s-au cunoscut în Roma, dar au fost obligați de circumstanțe să o ia fiecare pe drumul propriu înainte ca din atracția pe care o simțeau reciproc să se concretizeze ceva, Jack (Sam Claflin) și Dana (Olivia Munn) se întâlnesc în Italia, la o nuntă. Reuniunea le este îngreunată, însă, de faptul că Jack, fratele miresei, este nevoit să rezolve o serie de probleme ivite pe neașteptate, cum ar fi să îl împiedice pe Marc (Jack Farthing), un musafir neinvitat, venit să strice nunta și să recâștige dragostea miresei (Eleanor Tomlison), să ocolească crizele de gelozie ale Amandei (Freida Pinto), o fostă iubită care se află de asemenea printre invitați, sau să îl țină în frâu pe Bryan (Joel Fry), cavalerul de onoare cu un pic prea mult tupeu pentru binele său și al evenimentului.

Până aici, pare rețeta clasică pentru o comedie romantică – o distribuție presărată de staruri, un storyline care îmbină romantismul cu momente de amuzament, un decor superb, sub forma unei vile grandioase care datează din anii 1500. Însă lucrurile iau o turnură diferită față de restul filmelor de același gen când suntem puși față în față cu… mai multe versiuni ale poveștii, care ne arată cum s-ar putea derula evenimentele dacă numai un mic detaliu ar fi schimbat într-un punct critic. Un lucru pe care, de altfel, ne-am dori să-l experimentăm în viața reală.

La invitația Netflix, am făcut o vizită pe platoul de filmare vara trecută, și, în pauzele dintre scene, am schimbat câteva cuvinte cu starurile filmului: Olivia Munn, Sam Claflin, Freida Pinto și Eleanor Tomlison.

Love Wedding Repeat - Netflix
Sam Claflin și Olivia Munn pe platourile de filmare Love Wedding Repeat

Cosmo: Ce v-a atras la scenariu?

Olivia Munn: Pentru mine, a fost faptul că m-am identificat cu poziția în care se află personajul meu. Dina l-a cunoscut pe Jack cu trei ani în urmă, iar între ei s-a creat o conexiune specială, însă fix când lucrurile începeau să meargă bine, viețile lor au luat-o pe drumuri diferite. Apoi, se reîntâlnesc peste niște ani la această nuntă, nunta lui Hayley, și au șansa să vadă cum ar fi fost dacă și-ar fi reluat legătura, pentru că, uneori, tot ce poți să faci e să rămâi numai cu întrebarea asta undeva în subconștient. În plus, ador faptul că este o poveste simplă, dar care are un impact puternic, pentru că ne arată că orice mic detaliu poate schimba cu totul cursul vieții fiecăruia dintre noi.

Sam Claflin: Scenariul a ajuns la mine ca de obicei, prin intermediul agentului meu, dar poate motivul cel mai mare care m-a făcut să îmi placă atât de mult e că, deși am jucat în destule comedii romantice deja, niciuna nu a fost ca asta – e o poveste cu care e foarte ușor să te identifici. Cum spunea și Olivia, cred că tuturor ni s-a întâmplat să ne întrebăm ce-ar fi fost dacă am fi cunoscut o anumită persoană într-un alt moment din existența ta. De asemenea, eu unul sunt și în acel punct al vieții în care merg la o mulțime de nunți – mulți dintre prietenii mei se căsătoresc și am făcut-o și eu de curând, de altfel – așa că a picat numai bine ca să mă simt perfect în largul meu în atmosfera unei nunți.

Eleanor Tomlison: Rareori se întâmplă să râd cu lacrimi prima dată când citesc un scenariu, iar în cazul acesta fix așa a fost. Îmi amintesc că stăteam în pat cu scenariul și un ceai și îmi tremura ceașca înmână de cât de mult râdeam. Abia așteptam să mă întâlnesc cu Dean [regizorul] să vorbim mai mult.

Love Wedding Repeat - Netflix
Joel Fry, Sam Claflin, Freida Pinto și Jack Farthing pe platourile de filmare Love Wedding Repeat

Cosmo: Ce vă place cel mai mult la fiecare dintre personajele voastre?

Freida Pinto: Îmi place că Amanda e vulnerabilă, că are niște insecurități, dar până la urmă, realizează că se autosabotează. Practic, ce m-a atras la ea și m-a făcut să îmi doresc să joc rolul este faptul că nu e un personaj unidimensional, ci are o evoluție de-a lungul poveștii. Amanda nu e numai fata rea” din poveste.

Sam Claflin: Pentru mine, este faptul că mă identific foarte mult cu personajul meu, în ideea că suntem amândoi poate un pic prea de treabă. Și lui, dar și mie, ni se întâmplă să ajungem în situații ușor inconfortabile, dar adesea hilare, pentru că vrem să facem pe toată lumea fericită. Jack face lucruri care, în esență, sunt gândite astfel încât să pună fericirea celorlalți pe primul loc, dar apoi, când lucrurile o iau razna ajunge să se întrebe de ce o fi procedat așa. Însă, de fapt, amândoi vrem doar ca ceilalți să fie cât mai fericiți.

Love Wedding Repeat
Sam Claflin și Joel Fry pe platourile de filmare Love Wedding Repeat

Cosmo: Care au fost cele mai mari provocări la filmări?

Sam Claflin: Pot să îți spun clar care a fost scena care mi-a dat mie cele mai mari bătăi de cap, și anume una în care Joel [Fry], care joacă rolul prietenului meu cel mai bun, îmi bagă degetele pe gât. Jack, personajul meu, realizează că a băut otravă, încearcă să o dea afară singur, dar nu reușește, așa că cere ajutor. A fost dificil de filmat, dar rezultatul, pe ecran, este mega amuzant.

Freida Pinto: Comedia este un teritoriu relativ nou pentru mine, am avut emoții să vin pe un platou alături de oameni care au fost implicați în comedii și stand-up, dar Aisling [Bea] a fost un ajutor enorm. Mi-a dat nenumărate ponturi despre cum să abordez personajul meu, ba chiar în prima săptămână, mă trezeam că mă tot duc la ea și o bat pe umăr ca să o întreb ‘hei, cum crezi că e mai bine să spun replica asta ca poanta să aibă impactul cel mai mare?’. Dar un lucru drăguț este că am realizat că am o personalitate mult mai înclinată către comedie decât credeam chiar eu despre mine. Există foarte puține persoane care văd, în general, partea caraghioasă din mine, numai oamenii care îmi sunt foarte apropiați, iar acum am exersat să arăt asta întregii lumi.

Love Wedding Repeat - Netflix
Eleanor Tomlison și Sam Claflin pe platourile de filmare Love Wedding Repeat

Cosmo: Dar cele mai frumoase amintiri de la filmări?

Sam Claflin: Am râs enorm. Am râs atât de mult când n-ar fi trebui să râd, pentru că, la fel ca la o nuntă reală, apar multe întâmplări neprevăzute. În afară de asta, mie unul mi-a plăcut mult ziua în care am filmat scena ceremoniei de nuntă, care s-a petrecut afară, în grădina vilei. A fost printre puținele zile însorite pe care le-am prins aici și a fost superb.

Eleanor Tomlison: Pentru mine, este superb că filmăm în Roma. Am mai filmat în Italia în trecut, dar am stat mai mult în studio. Nu a fost cazul acum, pentru că platoul este această vilă superbă, iar oamenii de aici sunt absolut minunați, am râs enorm în fiecare zi. Iar în afara filmărilor am petrecut de asemenea momente frumoase, m-am plimbat cu Aisling prin Roma, ca niște turiste veritabile, a fost super distractiv!

LOVE WEDDING REPEAT este disponibil pe Netflix.

Descoperă restul interviurilor cu Olivia, Freida, Sam și Eleanor în ediția de mai a revistei Cosmopolitan.

Foto: Netflix

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.