Interviu Mona Vulpoiu – Utopic, câștigătoarea premiului publicului la Art Fashion Fair

Designer de bijuterii de mare succes, Mona Vulpoiu oferă clienților săi produse deosebite, de calitate, potrivite pentru toate gusturile. Îi poți achiziționa bijuteriile și de la Art Fashion Fair – Urban Culture, dar, până atunci, găsești mai jos un interviu în exclusivitate din care poți afla mai multe despre ce o inspiră, ce îi oferă satisfacție pe plan profesional și de ce merită să vizitezi târgurile de fashion.

Cum ai început să creezi bijuterii și cum îți găsești inspirația pentru fiecare colecție?

Utopic s-a format acum 10 ani pe când eram studentă la Facultatea de Arhitectură și lucram ca junior arhitect într-un birou de arhitectură. A început dintr-o pasiune pentru accesorii și bijuterii și s-a transformat treptat într-un brand. Am început cu alte forme, alte materiale, fuziuni de materiale textile, ceramică și o obsesie pentru cercei.

Utopic a luat o nouă direcție acum 4 ani, o direcție la care am muncit foarte mult. Dacă acum 10 ani experimentam lutul, materialele textile, rășina, acrilice într-o zona mai basic, în care țineam cont de tendințe, de combinații de culori, de ce este în trend, acum urmăresc ca prin lucrările create să reprezint și să explic experiențele mele personale, universul meu, gândurile și stările mele.

Utopic by Mona Vulpoiu 1

Dar, de multe ori, îmi place să și creez scenarii imaginare. De exemplu, regate din Marte cu vrăjitori, cavaleri, regi și regine care se luptă mereu pentru valori adevărate, pentru sentimente și emoții pierdute în lumea reală. Sunt personaje redate în mici piese de artă care alcătuiesc o colecție, o poveste. Mă inspiră și bijuteriile și obiectele de artă ale popoarelor indigene din Africa, Asia, Oceania și America, dar și cele datând din vremea lui Alexandru cel Mare.

Cum ai descrie consumatorul român de bijuterie de autor?

Consumatorii români de bijuterie de autor sunt din ce în ce mai mulți, mai deschiși și mult mai informați. Au fost și sunt și foarte multe evenimente de promovare a bijuteriei contemporane și a design-ului românesc, ce a avut și are în continuare un impact foarte mare asupra consumatorului român. Desigur, cred că prin interesul tot mai mare al publicului de bijuterie pentru fiecare colecție în parte, artiștii sunt stimulați să-și depășească de fiecare dată limitele și să vină mereu cu ceva inovativ și diferit.

Te tentează piața de afară? Ai încercat să vinzi și în afara tării?

Am destul de multi clienți din alte țări cu care țin legătura și care revin cu drag de fiecare dată. Iar pe parte de colaborare încerc un proiect anul viitor la Paris.

DSC_9088

Care este cea mai mare satisfacție profesională de până acum, care ți-a confirmat că ești pe drumul cel bun?

Satisfacții am în fiecare zi. Ele sunt formate din lucrurile mărunte și micile detalii ale vieții. Satisfacția e atunci când clientul este atât de mulțumit încât vrea să mă ia în brațe de fericire (se întâmpla des). Iar confirmările că sunt pe drumul cel bun le am în fiecare zi.

Desigur, au fost evenimente importante ca cele doua premii de anul trecut de la Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană Autor unde am câștigat Premiul Publicului și Premiul Elle România, cât și expunerea pieselor la Beijing International Jewelry Art Exposition din cadrul Bienalei de Arta Beijing.

DSC_8894

Participarea la târguri versus magazinul online, care sunt avantajele si dezavantajele celor două tipuri de expunere?

La târguri ai avantajul de a interacționa direct cu clientul, el poate să probeze bijuteria, iar dacă este vorba de o piesă custom made îi poți lua măsura, explica, cât și arăta alte variante, materiale ș.a.m.d. Cred că este foarte împortantă relaționarea face to face.

La online este puțin mai greu cu măsurile, mai ales la inele, și cu probatul. Dar și acesta are avantajul de a acorda clientului timpul necesar luării deciziei de a alege o piesă, cât și alegerea dintr-o varietate mai mare de modele față de cele existente la târguri.

DSC_7521

Care este atmosfera de la Art Fashion Fair în calitate de expozant? Care este relația cu ceilalți designeri și cu publicul? Care este designerul tău favorit de la Art Fashion Fair 2016?

La Art Fashion Fair este minunat! Clienții sunt foarte variați, cu bun gust în ceea ce privește design-ul românesc. Noi, artiștii, suntem prieteni. Iar atmosfera este una de weekend în care ne bucurăm unii de alții, de terasa absolut minunată, socializare și voie bună.

Este mai mult decât ideea de târg. Îmi dă acel sentiment fain de parcă mi-aș petrece weekend-ul acasă la niște prieteni dragi. Aștept cu nerăbdare ediția din 24-25 septembrie Art Fashion Fair – Urban Culture !

Iar când vine vorba de designer-ul favorit de la Art Fashion Fair, pot spune Mihaela Crețescu, ale cărei creații le port cu mare drag.

Afis Art Fashion Fair - Urban Culture

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.