Interviu: Jordan Claire Robbins, despre rolul din serialul The Umbrella Academy

The Umbrella Academy este printre cele mai noi seriale-hit produse și difuzate de Netflix. Jordan Claire Robbins joacă rolul lui Grace, mama și gospodina perfectă, care se dovedește a fi un robot înzestrat cu inteligență artificială. Despre cum a intrat în pielea lui Grace, despre cariera în science fiction (a jucat de asemenea în serialul Supernatural și în filmul 12 Monkeys) și cea în modeling, ne povestește mai multe Jordan în interviul de mai jos, în exclusivitate pentru Cosmopolitan România.

Cum ai ajuns să faci parte din distribuția serialului The Umbrella Academy?Jordan Claire Robbins: Era un proiect despre care vorbea toată lumea și din care voiam și eu să fac parte. Așa că, atunci când o prietenă bună mi-a spus că dă probă pentru rolul lui Grace, l-am întrebat pe agentul meu dacă pot și eu să merg la casting. Castingul era organizat în State și în Toronto, iar eu mă aflam în Vancouver la momentul respectiv, așa că am trimis o înregistrare. Aveam de-a face cu un personaj ca niciun altul pe care l-am jucat vreodată, dar îmi amintesc sentimentul că am înțeles-o instantaneu pe Grace și știam exact ce să fac pentru a obține rolul. Am primit vestea cea bună o săptămână și jumătate mai târziu și nici că puteam să fiu mai încântată.

Care a fost scena pe care ți-a fost cel mai dificil să o joci în acest serial?

Jordan Claire Robbins: Din punct de vedere tehnic, pentru că sunt extrem de neîndemânatică, scenele care implicau proceduri medicale sau cele în care trebuia să gătesc au fost cele mai dificile pentru mine – trebuia să fac totul să pară lipsit de efort și nu prea sunt bună la multitasking, așa că a fost nevoie de multă concentrare și s-a întâmplat să fie nevoie de mai multe duble. Din perspectiva actoricească, mi s-a părut că scena dramatică de la sfârșitul episodului al treilea a fost cel mai greu de abordat și de filmat. E o scenă care îți frânge inima, dar a trebuit să îmi țin emoțiile sub control, pentru că nu puteam să afișez tristețea în modul în care ar face-o un om, însă, în același timp, a fost nevoie să determin cât de mult putea Grace să simtă ceea ce i se întâmplă, pentru că mintea ei nu funcționează precum cea umană. Publicul trebuia să simtă gravitatea situației, dar asta a venit din suferința lui Diego și din sentimentele de neajutorare și vulnerabilitate pe care le simțea Grace.

Jordan poartă rochie Kingdom, cercei Kate Spade

A fost dificil să joci rolul unei mamei având în vedere faptul că nu ai copii în viața reală?

Jordan Claire Robbins: Mereu am fost foarte protectoare cu cei pe care-i iubesc, și am avut și multe joburi în care am lucrat alături de copii, așa că nu a fost dificil să mă conectez la instinctul matern pe care l-am dezvoltat în trecut. Flashback-urile au ajutat și ele la crearea unui backstory al relației dintre Grace și fiecare dintre copiii ei. Când am avut scene cu copiii în versiunea lor mai tânără, conectarea a fost mai naturală, în special având în vedere că toți actorii au fost atât de adorabili și au intrat foarte bine în roluri. A fost cu siguranță puțin ciudat să joc rolul mamei în cazul variantei mai în vârstă a personajelor, în special pentru că majoritatea sunt, de fapt, mai bătrâni decât mine!

Cât din Grace este CGI și cât este machiaj prostetic?

Jordan Claire Robbins: Când filmam, machiajul prostetic a jucat un rol major, făcând astfel încât povestea să se simtă pentru mine ca și când ar fi reală – era atât de bine realizat încât, uneori, simțeam dureri-fantomă în părți ale corpului care nu existau în realitate! În majoritatea timpului când pe ecrane apare partea robotizată a lui Grace, este vorba despre un mix demachiaj și CGI. În scena în care personajul își dă shut down, am tras și duble cu pielea mea pictată în verde pentru a putea fi adăugat ulterior în CGI sistemul complex de cablaj care apare în scenă, dar am tras și duble în care am purtat un braț artificial creat de echipa de machiaj prostetic, în timp ce brațul meu era ținut la spate. De fiecare dată când apar cu brațul cusut, este meritul echipei de machiaj. Efectul de strălucire a ochilor și a pielii și device-ul de încărcare care intra în urechi au fost create toate în CGI. Echipele noastre de VFX și machiaj prostetic au fost absolut incredibile, au făcut ca povestea să pară mult mai reală atât pentru actori, cât și pentru public.

Se va întoarce Grace în sezonul al doilea al serialului? Ce crezi că se va întâmpla cu ea? Va deveni mai umană?

Jordan Claire Robbins: Nu pot dezvălui dacă Grace se va întoarce în sezonul al doilea, dar mi-ar face mare plăcere să văd că își continuă parcursul în cadrul poveștii. Mi se pare că este un personaj atât de neobișnuit, absolut extraordinar, care va fi mereu o parte importantă din viața copiilor săi, în special a lui Diego. Către sfârșitul primului sezon, ne-am putut da seama că își găsea o nouă conștiință de sine, un mod independent de a gândi și o doză de libertate. Eu am privit-o ca pe un moment simbolic, cel în care o femeie își găsește vocea, și ador ideea că serialul ar putea explora treaba asta și evoluția ei.

Ai mai jucat roluri în producții science fiction – 12 Monkeys și Supernatural – pe lângă rolul din The Umbrella Academy. Ai o pasiune specială pentru acest gen?

Jordan Claire Robbins: Recunosc că mi-a plăcut mult să fac parte din atâtea proiecte science fiction! Modul în care poți spune o poveste într-un astfel de show nu are limite, nu există restricții și e foarte palpitant pentru un actor. Din multe puncte de vedere, e mult mai eliberator decât să joci rolul unui om normal, din viața reală, pentru că aceste povești supranaturale creează oportunitatea de a construi personaje capabile să se confrunte cu probleme umane într-o formă non-umană și în moduri mai originale. Pe deasupra, fanii genului SF sunt extraordinari, sunt atât de pasionați! Mi-a plăcut la nebunie să fac parte din această lume.

Dacă ai putea juca un alt rol în cadrul serialului, pe care l-ai alege și de ce?

Jordan Claire Robbins: Cred că rolul lui Klaus ar fi extraordinar de interesant de jucat. De fiecare dată cânt poți intra în pielea unui personaj care nu are prea mult respect pentru normele sociale, care e spontan și lipsit de inhibiții, e o experiență eliberatoare. Și ce e inedit la Klaus e că felul lui de a fi maschează de fapt o suferință adâncă. Parcursul lui pe durata primului sezon a fost sfâșietor și personajul a trecut printr-o transformare incredibilă. Robert a reușit să ne arate atât partea filtrată a lui Klaus, cât și partea terifiată și vulnerabilă a personajului.

Dar dacă ai putea să interpretezi orice eroină a genului SF sau din benzi desenate?

Jordan Claire Robbins: Mi-ar plăcea mult să intru în pielea lui Huntress din cadrul universului DC. Are un trecut întunecat și asta o impulsionează să caute dreptate – o sursă puternică de motivație care presupune o plajă largă de explorare a emoțiilor pentru un actor – și nu se teme să facă indiferent ce trebuie făcut pentru a obține asta. Știu să trag cu arbaleta și aș fi entuziasmată să pot să folosesc acest skill pentru un rol de genul acesta.

Jordan poartă rochie Kingdom

Pe lângă science fiction, ce genuri de filme ți-ar plăcea să explorezi pe viitor?

Jordan Claire Robbins: Îmi place mult kickboxingul, și am adorat să fac training de cascadorie pentru Supernatural și pentru The Umbrella Academy. Mi-ar plăcea la nebunie să interpetez un rol dramatic care include o transformare fizică, pe modelul Million Dollar Baby. Sunt de asemenea fascinată de epocile mai vechi, și mă pasionează să aflu cum trăia lumea în alte timpuri, așa că aș fi entuziasmată să aterizez într-un film sau serial a cărui acțiune se petrece într-un alt secol.

Ești atât model, cât și actriță. Cum ai făcut tranziția de la una la cealaltă și ce te-a determinat să faci asta?

Jordan Claire Robbins: Mi-a plăcut de mică ideea de a fi performer. Eu sunt și interpret de muzică și am crescut făcând teatru muzical, ba chiar am scris piese pe care le jucam apoi cu prietenii mei. În adolescență a început să mă intereseze lumea filmului, așa că m-am dus în Toronto ca să îmi caut de lucru în acest domeniu. Când eram la facultate, un scouter de modele m-a descoperit, lucru care mi-a deschis oportnitatea de a mă afla în fața camerei, dar și de a face cunoștință cu oameni extraordinari și, în plus, să câștig niște bani când încă eram studentă.

Vei continua și cu modelingul pe viitor?

Jordan Claire Robbins: O să ador mereu procesul de creație al unui pictorial – e o treabă bazată pe colaborare și e palpitant să lucrezi în echipă și să creezi ceva de care toată lumea e mândră la final. Îmi place mult domeniul fotografiei și am lucrat cu atât de mulți oameni talentați de-a lungul anilor. Cu toate că actoria e prioritatea mea în acest moment, sunt entuziasmată să îmi folosesc experiența în modeling pentru proiecte minunate, cum ar fi acest shooting exclusiv pentru Cosmo România!

Dacă ar fi să alegi dintre actorie și modeling, care ar rămâne? Ce îți place cel mai mult legat de fiecare dintre ele?

Jordan Claire Robbins: De vreme ce actoria a fost visul meu de când eram copil, aș alege-o pe ea. Actoria și modelingul sunt simlare prin multe aspecte, iar când lucram ca model, obișnuiam să îmi asum diverse alte roluri, în funcție de hainele pe care le purtam și de mood-ul shooting-ului. Mi s-a întâmplat să nu mă recunosc în poze pentru că îmi arătam o altă față decât cea obișnuită, ceea ce a fost un antrenament excelent pentru cariera în film și TV. Ador natura transformatoare a machiajului și a hairstylingului atât în actorie cât și în modeling. Actoria e solicitantă din atât de multe puncte de vedere, și îmi place pentru că îmi permite să explorez ceea ce îi motivează pe alți oameni, în special când e cazul unor persoane cu totul diferite față de mine. Am avut oportunitatea să lucrez cu atât de mulți oameni incredibili și să cresc atât de mult în ambele dintre aceste domenii, ceea ce e un lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare.

The Umbrella Academy va reveni pe Netflix cu un al doilea sezon.

În fotografia de intro, Jordan poartă top Maje (stânga) și rochie Kingdom (dreapta)

Interviu: Cătălina Teodorescu. Fotograf: Mitchell Nguyen McCormack. Fashion Director: Amir Doboș. Styling: Drew Manares. Machiaj: Robert Bryan. Coafură:  Clayton Hawkins @ Starworks.

 

 

 

 

Jordan poartă rochie Maje
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.