Interviu: Jessica Alba și Gabrielle Union, starurile serialului L.A.’s Finest

Everything boys can do, girls can do better. Sydney Burnett, inițial un personaj secundar în universul filmelor Bad Boys este acum în prim-plan, parte dintr-un duo de polițiste badass care se confruntă cu criminalii din Los Angeles, dar și cu vieți personale pline de suspans. Căci tocmai pentru a transmite pe ecrane acest vibe al femeilor multidimensionale, Gabrielle Union și Jessica Alba au decis să facă echipă, atât actoricească, cât și executivă, dând naștere unui serial care păstrează dinamismul filmelor Bad Boys, dublându-l cu o doză de female empowerment.

LA’s Finest revine cu al doilea sezon din 14 septembrie pe AXN, iar în așteptarea lui, am stat de vorbă cu Gabrielle și Jessica despre personajele lor, Syd & Nancy (denumite după celebrul cuplu imperfect al Hollywood-ului) și despre modul în care au fost gândite și în care sunt jucate astfel încât fetele de pretutindeni să poată relaționa cu ele.

COSMO: Sunteți nu numai starurile show-ului, ci și parte din motorul din spatele lui – cum ați decis să preluați și un rol executiv în producție?

Gabrielle: Este prima dată când un serial polițist are în prim-plan două femei de culoare, o tipă afro-americană și una cu rădăcini latine, așa că ne-am gândit încă din start, de la primul sezon, că ne-am dori să deținem un pic mai mult control – să putem să luăm decizii nu numai legat de partea de actorie, ci și în ceea ce privește producția în sine. Atât eu cât și Jessica suntem implicate în partea de storytelling a acestui serial și este important pentru noi să facem parte din echipa care hotărăște modul în care povestea va fi transpusă pe ecrane.

COSMO: Care sunt trăsăturile pe care ați vrut neapărat să le dați personajelor voastre astfel încât să portretizeze niște femei puternice, autosuficiente?

Jessica: A fost de la bun început foarte important pentru noi două să creăm un context narativ care să pună în prim-plan ideea de femei dinamice, multidimensionale. Cred că amândouă am ajuns într-un punct al carierelor noastre în care nu mai vrem să jucăm acel stereotip al femeii văzute prin prisma unui bărbat. Vrem să dăm viață unor personaje feminine care sunt conforme realității – femei cu personalități complicate și cu defecte, ba chiar polițiste care uneori încalcă legea (cu un scop nobil, bineînțeles), pentru că pur și simplu asta face parte din viața reală.

Câteodată e nevoie să rescrii regulile ca să poți să faci un bine. Cred că amândouă suntem deja pe acest pământ de suficient timp încât să știm că lucrurile nu sunt mereu în alb sau negru, iar zona gri este, de altfel, mult mai distractiv de jucat. De asemenea, e important pentru noi ca atât femeile cât și bărbații să vadă că personajele feminine nu trebuie să urmeze un clișeu, ci pot fi complexe și dinamice – practic, fix cum sunt portrerizați mereu bărbații pe ecrane.

COSMO: Încă de la primul sezon, fanii se întreabă dacă va exista un crossover între L.A.’s Finest și filmele Bad Boys. Totuși, credeți că e important ca acest lucru să NU se întâmple, tocmai pentru a susține tonul serialului (faptul că fetele se descurcă perfect pe cont propriu)?

Gabrielle: Clar fetele se descurcă pe cont propriu bine-mersi, suntem pregătite să înfruntăm orice de capul nostru! Însă, cu toate acestea, nu uităm că povestea L.A.’s Finest își are rădăcinile în universul Bad Boys, nu vrem să ignorăm asta. Așadar, dacă s-ar ivi oportunitatea unui crossover organic între cele două, dacă am putea îmbina personajele din vreunul dintre filme cu cele din serial, asta ar fi o surpriză extrem de plăcută pentru fani. Bineînțeles, noi am gândit totul astfel încât să funcționăm independent de ceea ce au făcut Will [Smith] și Martin [Lawrence], însă ar fi super cool ca personajele noastre să se întâlnească fie aici fie în filmele lor.

Nu e o nevoie, practic, dar e ceva ce ne-ar plăcea și cu siguranță ar face deliciul publicului.

COSMO: Explozii, scene de luptă, gloanțe care zboară prin aer – L.A.’s Finest e plin de acțiune. Cum arată o zi pe set? S-a întâmplat vreodată ceva periculos?

Jessica: Din fericire, până acum nu au fost accidente, dar există mereu riscul să se întâmple ceva. De aceea, pentru sezonul al doilea, echipele de filmare și de producție au fost și mai precaute la acest capitol. Când filmăm scene periculoase, nu sunt pe platou decât oamenii de care e nevoie acolo și avem o echipă de profesioniști care se asigură că totul merge pe bandă rulantă. În plus, avem niște cascadoare absolut incredibile, care nu numai că intervin mereu când eu sau Gabrielle simțim că suntem depășite de situație, ci ne-au și învățat cum să facem să arătăm profi în alea cinci secunde în care apărem noi în cadrele respective.

O să vedeți că sezonul acesta e chiar mai plin de acțiune decât primul! De fapt, atmosfera de pe platourile de filmare a fost foarte similară cu cea de pe platoul unui film de acțiune în toată regula. Bineînțeles, noi am lucrat la scară mai mică, dar sezonul acesta se simte fix ca un film action-packed. E perfect în linie cu producțiile lui Jerry Bruckheimer, care e cunoscut pentru blockbusterele pline de acțiune. [n.r. Bruckheimer este atât producătorul din spatele seriei Bad Boys, cât și al serialului L.A.’s Finest].

COSMO: La ce ne putem aștepta nou de la sezonul acesta din partea personajelor voastre?

Gabrielle: Scenariștii noștri au o imaginație extrem de bogată. Dacă stăm să ne gândim, deja am bifat o mulțime de lucruri în primul sezon, nici nu mi-ar fi venit în minte ce ar mai fi putut face nou personajele noastre în sezonul al doilea, din ce nu au încercat deja, dar o să fiți plăcut surprinși să vedeți că Syd & Nancy se avântă în tot felul de noi situații de data asta. Am rămas noi însene surprinse! La unele scene ne trezeam zicând Wow, ce tare, de unde v-a venit ideea asta?”. Sezonul acesta vine cu relații noi între personaje, cu multe situații pline de tensiune și mult suspans.

COSMO: Syd și Nancy sunt personaje cu care e ușor de relaționat, v-ați putea imagina cum ar fi să existe spin-off-uri cu câte un set de astfel de personaje în alte țări?

Gabrielle: Oh, cu siguranță ne-ar plăcea asta la nebunie! Ce am vrut eu și Jessica să creăm este un set de personaje care a plecat de la universul Bad Boys dar care poate să prindă viață oriunde și poate să includă background-uri ale unor culturi cât mai diverse față de original. Să vedem femei de oriunde din lume făcând echipe de polițiste badass, fiecare cu genul lor de personalități și cu defecte, arătând lumii că femeile pot fi multidimensionale pe ecrane… Ar fi de-a dreptul awesome!

Urmărește sezonul al doilea al serialulului L.A.’s Finest pe AXN, în fiecare luni seara, de la ora 22.00.

Foto: © 2020 Sony Pictures Entertainment. All Rights Reserved.

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.