Interviu Hailee Steinfeld: Sugar & Spice

Hailee Steinfeld este, în viața de zi cu zi, o fată timidă și simpatică, însă, pentru prima ei copertă COSMO, tânăra cântăreață și actriță premiată știe exact cum să încingă atmosfera. Și de ce nu? Are un succes nebun cu hiturile de pe coloana sonoră a filmului Pitch Perfect 3* și tocmai a devenit o femeie adultă în toată firea. Citește interviul care urmează, pentru a afla mai multe despre această tânără talentată!

Imaginează-ți scenaEste o după-amiază caldă de februarie în Los Angeles. Mii de oameni s-au adunat în fața Dolby Theatre ca să fie de față atunci când elita Hollywood-ului sosește pentru gala de decernare a Premiilor Oscar. Cate Blanchett a pășit deja pe covorul roșu. Gwineth Paltrow o urmează, apoi Halle Berry. Christian Bale este de asemenea acolo, la fel și James Franco. Dar cine este actrița pe care toți se înghesuie să o vadă? O miniatură de numai 14 ani pe nume Hailee Steinfeld, a cărei prestație extraordinară în filmul fraților Coen, True Grit, i-a adus o nominalizare la Oscar la categoria “Cea mai bună actriță într-un rol secundar”.

Ok, nu a câștigat Oscarul (statueta a ajuns la veterana în vârstă de 50 ani, Melissa Leo, pentru rolul din The Fighter), dar în seara respectivă toată lumea s-a îndrăgostit de isteața puștoacă originară din California, care a plecat acasă cu pantofii Ferragamo în mână și cu o pereche de Converse în picioare.

Până atunci, Hailee, care a împlinit 21 de ani în decembrie, apăruse doar reclame și în scurtmetraje. Dar după rolul din True Grit, a apărut într-o campanie Miu Miu, precum și în videoclipul lui Taylor Swift, Bad Blood. Și apoi a semnat un contract cu casa de discuri Republic Records (da, știe și să cânte). Cariera ei multivalentă continuă să se desfășoare pe cai mari și în perioada următoare. Tocmai a revenit pe marile ecrane în rolul lui Emily din filmul Pitch Perfect 3, alături de Rebel Wilson și Anna Kendrick. Se pregătește, de asemenea, să lanseze și primul ei album muzical. (Primul ei single, Love Myslef, a debutat în 2015 pe cea mai înaltă poziție în topuri înregistrată în Statele Unite din 1998 încoace.)

“Mi-am dorit mereu să urmez o carieră în muzică, dar la vremea respectivă să cânt era mai mult un hobby pentru mine”, spune ea. “Faptul că am obțiunt un rol în filmul Pitch Perfect 2 m-a ajutat să pun muzica în topul priorităților mele profesionale, laolaltă cu actoria. Știu că nimic nu se obține ușor în industria asta, așa că să investesc timp, să fiu mereu pregătită și punctuală și să fiu deschisă la minte… toate acestea sunt principii după care mă ghidez negreșit.”

Este o industrie competitivă. Te compari vreodată cu alții?

Am, ca oricine, momente în care navighez pe Instagram, văd fete extraordinar de frumoase și uit că ele au genetic anumite calități… și mă gândesc “De ce nu pot și eu să arăt așa?”

Cum îți menții optimismul?

Tata este antrenor personal de fitness, așa că dacă mă trezesc într-o dispoziție proastă într-o dimineață, am acces la o persoană care mă poate ajuta să mă simt mai bine. Iar dacă este vorba despre un lucru pe care nu-l pot controla sau schimba, pot învăța să trăiesc cu el. Mi s-a întâmplat să îmbrac o rochie și să-mi spun “Asta ar arăta superb pe mine dacă n-aș fi atât de ‘plată’ sau dacă aș avea și eu o siluetă mai voluptuoasă”. Dar eu nu sunt așa. Deci, caut chestii care să scoată în evidență calitățile fizice pe care le am, cum ar fi înălțimea sau postura. De ce să nu te bucuri de ceea ce ai?

Ți s-a spus vreodată că trebuie să schimbi modul în care arăți?

Nu am avut ghinionul ăsta până acum, adică să îmi spună cineva că trebuie să îmi schimb complet imaginea. Dar au fost oameni care mi-au sugerat că ar trebui să mă îmbrac într-un anume mod.

Vrei să spui, ceva mai sexy?

Da, asta, sau să port lucruri similare cu ce se poartă. Eu nu m-am îmbrăcat niciodată în ceva ce nu mă făcea să mă simt confortabil, dar au fost și momente în care, încercând să îi fac pe alții fericiți, mi-am modificat stilul… Și așa am aflat că nu pot să joc sau să fiu pe scenă în felul ăsta. Nu pot să fac performanță dacă nu mă simt bine cu mine. Trebuie să mă îmbrac în chestii în care pot și dansa, în care pot cânta și țopăi în voie… în care să mă simt de milioane. Trebuie să mă simt eu însămi în hainele pe care le port.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de februarie a revistei Cosmopolitan Romania.

STYLIST: Deborah Watson/ Walter Schupfer Management.

HAIRSTYLE: Adir Abergel, creative director la Virtue Labs at Starworks Artists

MAKE-UP: Vincent Oquendo/The Wall Group.

MANICURE: Lisa Pena Wong/Opus Beauty (cu produse Chanel Le Vernis) PRODUCTION: First Shot Productions.

Foto: Guliver/Getty Images (23). Imagini din filme: Everett Collection.

Fotografii de Kai Z. Feng

Interviu de: Shawna Malcolm

Traducere și adaptare: Diana Colcer

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.