Interviu exclusiv cu Armin van Buuren

CU CÂTEVA LUNI înainte de concertele sale programate în România, am avut o realizare nesperată — ocazia de a-i lua un interviu artistului care mi-a marcat tinerețea prin sound-ul de-a dreptul hipnotic al pieselor sale și prin show-urile explozive: Armin van Buuren.

L-am contactat fără așteptări și am primit… mult mai mult. Mi-a povestit despre conexiunea pe care a creat-o de-a lungul timpului cu festivalul Untold, dar şi cu România, despre cum reuşeşte să se conecteze cu o audiență de peste 100.000 mii de oameni, dar și despre ce îi place cel mai mult la oraşul Cluj sau despre artiştii pe care îi admiră. Cu sinceritate, fără artificii care să ofere o notă extravagantă realităţii în care trăieşte — şi la care unii dintre noi nici nu îndrăznesc să viseze — Armin van Buuren m-a asigurat că faima se obține cu multă trudă şi se păstrează cu și mai multă tenacitate, oferindu-mi, în acelaşi timp, şi o privire ansamblu în latura mai puţin frumoasă a celebrităţii. Despre DJ-ul care a îngenunchiat în faţa fanilor români, aşa cum îl vedem pe scenă, dar şi din afara ei, despre cum a descoperit minunea muzicii trance sau despre ce îl face să râdă de fiecare dată, precum şi despre alte câteva detalii din viaţa lui, te las să descoperi în rândurile de mai jos.COSMOPOLITAN MAN: Ești invitat special. De onoare. Care este marea ta surpriză pentru Untold 2018?

ARMIN VAN BUUREN: Ar fi păcat să dezvălui surpriza înainte să se întâmple, nu crezi? Dar, de dragul interviului, îți mărturisesc că fiecare dintre experienţele Untold de până acum mi-au tăiat răsuflarea. De aceea, intenţionez să răsplătesc sprijinul şi loialitatea celor prezenţi cu aceeaşi intensitate şi chiar ceva mai mult anul acesta.

COSMO: A patra oară la Cluj, a patra oară la Untold. Ce înseamnă Untold pentru tine, având în vedere că vii la festival de atâția ani?

ARMIN: Dintr-un anumit punct de vedere, Cluj şi Untold înseamnă pentru mine „acasă” pentru mine. În fiecare an am primit sprijin, iubire, devotament neobosit; de aceea am simțit că trebuie să revin mereu în anul următor — pentru a întoarce favorul primit. Iar anul trecut, când am cântat neîntrerupt timp de 5 ore, a fost de neuitat. Pentru mine, acestea sunt momentele care fac ca fiecare picătură de transpiraţie, fiecare moment dificil, fiecare luptă din această viaţă să merite. Aceste momente transformă job-ul meu în cel mai bun job din lume.

COSMO: Cum te-ai simţit în 2015 şi în fiecare celălalt an?

ARMIN: Aşa cum am spus şi în 2015, pe scena Untold: muzica trance este o emoţie. Face parte din inima ta. Şi am simţit că acei oameni erau pe aceeaşi lungime de undă cu mine; ei au înţeles ce înseamnă trance-ul pentru mine şi mi-au împărtăşit acele gânduri, acele sentimente. Să poţi împăr-tăşi un astfel de moment cu atât de mulţi oameni cu aceleaşi convingeri ca ale tale – oameni din întreaga lume – este un lucru profund emoţionant şi memorabil. Cuvintele nu vor fi niciodată suficiente pentru a descrie o astfel de stare. Aşa a fost în fiecare an, începând cu 2015 și până în prezent.
COSMO: Când ai fost prima oară la Untold, ai plâns la sfârşitul concertului. În 2016, ai îngenunchiat în faţa audienţei tale: la 7 dimineaţa încă mai aveai în faţa ta 40.000 de fani. În 2017, peste 100.000 de fani au venit să îţi asculte playlist-ul.

COSMO: Care sunt sentimentele tale în faţa unei mase de oameni atât de mari?

ARMIN: Conexiunea se realizează prin muzică şi prin pasiunea comună pentru muzica de care vorbim. Este o experienţă umilitoare să vezi mii de oameni scandându-ţi numele, uitându-se la tine, oferindu-ţi, poate, cel mai bun moment din vieţile lor. Fiecare bătaie a inimii mele are ca scop să le ofere acestor oamenii ceea ce îşi doresc, iar ei îmi întorc ceea ce le ofer prin iubirea şi sprijinul pe care îl au de fiecare dată faţă mine. Este o conexiune la care toţi luăm parte într-un astfel de moment şi, îţi spun cu toată certitudinea, se simte minunat!

Citeşte continuarea materialului în ediţia de vară a revistei Cosmopolitan Man.

Text: Bianca Dragomir

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.