Interviu: Diana Silvers, actrița din serialul de comedie Space Force

Poate ai remarcat-o deja din comedia Booksmart sau din horror-ul Ma, însă un lucru e cert – Diana Silvers este o tânără actriță de care vei tot auzi, iar cel mai nou proiect în care este implicată, serialul Space Force, se anunță a fi un succes care îi va propulsa numele la Hollywood.

Space Force este un serial de comedie cu acțiunea centrată în jurul unei echipe de oameni care au primit misiunea de a înființa Forța Spațială, o nouă ramură a armatei americane. Creatorii show-ului sunt Steve Carell și Greg Daniels, nimeni alții decât cei ce au produs The Office, unul dintre cele mai faimoase și emblematice seriale de comedie ale tuturor timpurilor.Am stat de vorbă cu Diana Silvers, care joacă rolul lui Erin Naird, fiica personajului principal, Mark Naird (Steve Carell), despre dinamica de pe platourile de filmare și despre cum este, ca tânără actriță, să joci alături de unele dintre numele cele mai cunoscute nume din comedie de la Hollywood.

COSMO: Povestește-ne despre cum ai ajuns să te implici în proiectul Forța Spațială. Ce te-a atras la el?

DIANA: Îmi aduc aminte că am fost contactată de agenții mei, care știu că sunt un fan înfocat al serialului The Office. Netflix anunțase în luna ianuarie că urmează să scoată un serial care satirizează viața de la locul de muncă. Audițiile urmau să aibă loc la Los Angeles. Pe atunci locuiam la New York, dar am zis: „OK, atunci trebuie să ajung la Los Angeles. În momentul ăsta n-am niciun ban, dar poate am acumulat suficiente mile ca să ajung până în LA?” Și am ajuns!

Prima audiție a fost cu Alison Jones, pe care am cunoscut-o când am dat proba pentru filmul Booksmart. Am fost emoționată, dar audiția a mers chiar bine. Apoi m-am întors la New York și, imediat după, m-au sunat să merg la a doua audiție, cu Greg Daniels… tot la Los Angeles. Iar eu am spus ceva de genul: „Dragilor, chiar nu am bani deloc, dar deloc. Chiar nu știu dacă pot să mai vin încă o dată. Care sunt, de fapt, șansele să obțin rolul în acest serial?” Adică, să fim serioși. Sunt sigură că o mulțime de fete au încercat să dea probă. Este o oportunitate extraordinară. Este vorba despre un serial în care joacă Steve Carell. Greg Daniels. John Malkovich. Ar fi foarte trist dacă aș continua să-mi folosesc punctele și apoi n-aș obține rolul. Iar ei au spus ceva de genul: „Trebuie doar să crezi.”

Așa că am zburat din nou la Los Angeles și m-am întâlnit cu Greg și de data aceasta mi-am cumpărat bilet de avion numai dus. M-am gândit: „Voi sta pe acolo să văd ce se întâmplă. Tot ce-mi doresc este să dau o probă care testează „chimia” cu Steve Carell, pentru că îl consider un actor extraordinar și am auzit că e un om tare de treabă și ar fi grozav să-l cunosc și să lucrez alături de el 30 de minute.”

Eram cu o prietenă la Venice Beach când am primit telefonul și am aflat că am fost invitată să citesc câteva replici cu Steve Carell. Mi-am pierdut mințile! Am mers și, în mod surprinzător, nu am avut emoții. Eram doar încântată pentru că m-am gândit că, în cel mai rău caz, am ocazia să petrec timp cu Steve Carell, să joc și să improvizez timp de 30 de minute. Iar în cazul fericit, voi avea ocazia să joc rolul fiicei lui într-un serial TV. A mers foarte bine, el a fost foarte de treabă și deschis, iar eu m-am simțit confortabil. Iar restul e istorie.

COSMO: Povestește-ne puțin despre colaborarea cu Greg Daniels, co-creatorul serialului.

DIANA: Când am fost la audiția cu Greg, a fost amuzant pentru că, la momentul respectiv, suferisem o comoție. Pe scurt, m-am lovit la cap de un ventilator de tavan care era în funcțiune și am fost nevoită să merg la Urgențe la New York, unde au depistat comoția. Eram bine, nu aveam hemoragie internă, dar a trebuit să fac o tomografie. Am intrat, iar Alison m-a întrebat: „Cum e cu comoția?” Am răspuns: „Cred că mi-a trecut. Încă mai am ploșnițe la New York, dar comoția s-a vindecat.”

A fost un moment de nebunie. Greg a spus: „Stai așa. Ce-ai zis?” Iar eu am spus povestea ca și cum ar fi fost un moment de comedie stand-up. Apoi a urmat audiția, iar, la final, Greg a spus: „Ești foarte amuzantă.” Iar eu mă gândeam: „Oh, Doamne! Marele geniu al comediei mă consideră amuzantă. Uau!”.

Pentru mine, acest simplu fapt a însemnat ceva de genul: „Ei bine, dacă Greg Daniels consideră că ești amuzantă, atunci probabil că s-ar putea să fii, de fapt, foarte amuzantă.” Și, în toate conversațiile pe care le-am avut cu el de atunci, mi-a făcut complimente și a fost încurajator și deschis la ideile pe care le aveam despre personajele noastre și despre elementele cu care putem jongla, ca actori. Cu alte cuvinte, este cu adevărat extraordinar să lucrezi cu el.

COSMO: Cum este să joci alături de Steve Carell?

DIANA: Este ca un vis. Sincer. Uneori mi se pare că parcă nu trăiesc eu toate astea. Aproape că am senzația că urmăresc pe altcineva care are viața asta grozavă și care lucrează cu el. Aproape că uit că, de fapt, joc. Tot ce-mi doresc să fac este stau acolo și să-l urmăresc, pentru că este atât de priceput la ceea ce face. Și foarte, foarte cumsecade și generos ca actor. Este ușor să vorbești cu el, este ușor să lucrezi cu el și niciodată nu-mi dă indicații. Spune mereu: „O să te urmez eu.” Iar eu răspund: „Pe mine? Vreau să te urmez eu pe tine.” Și el spune: „Nu, ne vom urma unul pe celălalt. Nu există noțiunile de corect sau greșit atunci când joci o scenă sau improvizezi.” În fiecare zi învăț și învăț și iar învăț.

COSMO: Ce te-a atras la personajul Erin Naird? O poți descrie în câteva cuvinte?

DIANA: Erin este un pic rebelă. Tocmai trece printr-o schimbare. A fost dezrădăcinată din propria viață și adusă într-un loc nou, unde nu cunoaște pe nimeni. Farmecul ei de Washington DC nu funcționează asupra localnicilor din Wild Horse, Colorado. Cred că încearcă să găsească un echilibru și să înțeleagă cine este acum și cine era înainte. Cum să facă să se integreze? Despre asta este vorba când ai 16, 17 sau 18 ani și ești la liceu. Încerci să-ți dai seama cine ești când nu ești cu părinții, dar și în ce măsură semeni cu părinții și dacă îți plac sau nu acele trăsături.

Am sentimentul că Erin se luptă cu asta și mai mult, pentru că mama nu-i mai este alături, tatăl este prea puțin pe lângă ea, iar copiii de la școală nu o plac. Deci are multe de gestionat în același timp. Mi-am pus întrebarea: „Cum poți să ajuți o persoană atât de dezrădăcinată să distingă adevărul?” Dar există și destul umor în metodele ei de a se regăsi, pentru că petrece timp cu copiii mai puțin populari și se preface că este foarte, foarte nonconformistă. Dar, de fapt, este o elevă de nota 10 din Washington DC. Așa că există destul umor în situația asta, dar și în contrastul dintre ce crede ea că înseamnă să fii rebel, comparativ cu ceea ce înseamnă de fapt.

COSMO: Ai descoperit asemănări între tine și Erin?

DIANA: În afară de faptul că nu aveam prea mulți prieteni la liceu? Cred că aceasta este cea mai mare asemănare. Nu eram cea mai populară fată. Erin a fost o vedetă a atletismului la Washington, iar au am fost atletă pe perioada liceului. Atleții de competiție au un tip aparte de disciplină și de ambiție. Și cred că Erin are cu siguranță o ambiție profundă, care i-ar putea face rebeliunea și mai dificilă. Vrea să-și respingă demonstrativ părinții, dar, în realitate, îi pasă. Există o asemănare între noi, pentru că amândouă am încercat să ne descurcăm la liceu și am vrut să fim rebele, dar, în același timp, ne-am dorit să facem treabă bună.

COSMO: Descrie-ne puțin dinamica dintre personajul tău, Erin, și cel al lui Steve, prin prisma firului narativ.

DIANA: Povestea interacțiunii dintre Erin și tatăl ei, Mark, interpretat de Steve, este un pic tumultuoasă. Seamănă cu un montagne-russe, pentru că cele două personaje își doresc să se apropie unul de celălalt, dar pur și simplu nu prea știu cum să procedeze pentru că trec prin foarte multe schimbări. El nu prea trece pe acasă, iar ea este furioasă pe el, dar, de fapt, este supărată pe lume. Este dezorientată și suferă. Cred că, până la urmă, Erin suferă și își dorește să fie băgată în seamă și să fie iubită, la fel ca orice om. Lupta lor este ca și cum ar păși pe coji de ouă tot timpul și cred că este echilibrată și realistă.

Tot timpul există o tensiune, chiar și atunci când au acele momente plăcute de apropiere. Dar simt clar că există foarte multă dragoste între cele două personaje și că amândoi vor să fie din nou apropiați. Însă s-au întâmplat multe lucruri. Au fost multe schimbări și amândoi încearcă să se confrunte cu asta și să testeze apele. Este o atitudine de genul: „O să fim prieteni? Suntem supărați unul pe celălalt sau suntem OK astăzi?” Iar asta cred că se întâmplă, de fapt, în orice relație între tată și fiică sau între părinte și copil.

COSMO: Okay, acum spune-ne și despre John Malkovich. Cum e să lucrezi cu el?

DIANA: Oh, John este cel mai cool. Este cel mai interesant om pe care l-am întâlnit vreodată. Am avut ocazia să joc într-un film alături de el la sfârșitul anului. Cu el am jucat prima mea scenă de luptă și a fost cea mai grozavă poveste. El m-a învățat cum se pune în scenă o luptă. N-am crezut că își va aminti de mine pentru că atunci am fost pe platouri numai opt zile, dar a venit la mine și mi-a spus: „Ți-am văzut numele pe listă și am fost foarte încântat să văd că despre tine este vorba.” Și eu am răspuns: „Serios?” Iar el: „Sunt atât de fericit că faci parte din acest serial și te felicit. Sunt foarte încântat să fac asta.” Aproape că mi-a venit să plâng. Pur și simplu nu există orgolii pe acest platou. Toți sunt atât de prietenoși și cu picioarele pe pământ.

COSMO: Improvizația joacă, din ce înțelegem de mai sus, un rol important pe platou. Cum te face asta să te simți? Este intimidant sau, dimpotrivă, un avantaj?

DIANA: Ador improvizația. Este atât de amuzant. Am făcut un curs de improvizație în cadrul programului de actorie din primul meu an la NYU și a fost foarte distractiv. Practic, după fiecare replică urmează un „Da, și!”, iar tu trebuie să vii cu idei. Îmi aduc aminte că în testul meu de „chimie” cu Steve am improvizat o scenă și a fost atât de amuzant, pentru că a luat-o pe cea mai nebună cale. Și, de fiecare dată, profităm de fiecare ocazie de a improviza pe platou, iar pentru mine asta e cel mai amuzant, pentru că simt că poți să descoperi și mai profund personajul și scena în sine, chiar dacă improvizezi și pe urmă revii la replicile originale. Descopăr noi moduri de a privi personajul pentru că sunt nevoită să gândesc la fel ca el.

COSMO: Erin are o înfățișare aparte în serial. Povestește-ne despre costumele ei.

DIANA: La început, am creat câteva panouri Pinterest, pentru că ador panourile Pinterest. Fac asta cu toate personajele mele. Îmi fac playlisturi și panouri Pinterest. Încerc să pătrund în modul lor de gândire. Și, la început, Erin era prea în stilul New York grunge, prea cool grunge în genul generației Z. Adică, suntem în 2020, generația tânără este foarte la modă și pasionată de asta. Toată lumea se îmbracă mai bine decât mine.

Dar ne-am dorit ca Erin să aibă un stil nonconformist mai mult în genul Freaks and Geeks, un stil care arată că pur și simplu nu-i pasă. Pur și simplu arunci ceva pe tine, dormi în tricou și a doua zi mergi la școală în aceleași haine. Nu faci niciun efort ca să-ți faci machiajul să arate drăguț. Nu faci niciun efort ca să te asiguri că pantalonii se potrivesc cu bluza. Erin se îmbracă rapid cu primul lucru care-i iese în cale. Iese din casă și știe că o să-și enerveze tatăl, pentru că, înainte, îi păsa de cum arată și la școală probabil purta topuri cute cu năsturei și jachete.

Ne-a luat puțin timp, dar după ce am descoperit-o pe Erin, a fost foarte plăcut să combinăm mai multe elemente. Kathleen Felix-Hager, care se ocupă de garderobă, este foarte cooperantă și e drăguț că îmi cere părerea. Și o cunoaște foarte bine pe Erin.

Ne-a venit ideea ca Erin să poarte o brățară norocoasă primită de la mama ei, ca o amintire de la ea, iar Kathleen a folosit, cu multă generozitate, o brățară primită de la propria-i mamă. Este o brățară foarte frumoasă cu inimioare roșii. E minunat să ai o bucățică din viața personală adevărată a cuiva, un obiect cu o poveste a lui, iar tu să ai ocazia să-l poți.

COSMO: Când va curge genericul de final la sfârșitul primului sezon din Space Force, ce speri că va simți publicul și cu ce speri să rămână din acest serial?

DIANA: Sper că oamenii vor simți că nu contează de ce parte a lucrurilor te afli. Întotdeauna există o cale să-ți pui mintea la contribuție împreună cu oameni care sunt diferiți de tine pentru a rezolva ceva. Acest serial nu este despre faptul că una dintre părți are dreptate și cealaltă greșește. Ideea este să învățăm unii de la alții. Sper ca oamenii să rămână cu asta. Până la urmă, suntem cu toții doar niște oameni care se confruntă cu toate aceste lucruri în același timp. Avem atâtea de învățat unii de la alții, indiferent dacă semănăm sau suntem diferiți.

PRIMUL SEZON DIN SERIALUL SPACE FORCE ESTE DISPONIBIL PE NETFLIX. Urmărește mai jos trailerul:

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.