Interviu DaddyCool: „provocările” unui tătic cool

Mi-a plăcut culoarea din viața lui, culoare pe care și-o cultivă în tot ce face, cu asumare. Mă inspiră prin modul cum își depășește limitele și devine un altfel de exemplu, dar mereu și mai bun pentru copilul său. De aceea l-am întrebat câteva ceva despre ce înseamnă să fii daddycool?!

Q: Ne place cum sună: DaddyCool. Ce le-ai spune tuturor tăticilor care ar vrea să fie tătici cool?DaddyCool: Hehe! Bună, tuturor, în primul rând. Mă bucur tare să aud că vă place cum sună numele meu „de scenă”. Pentru că mă reprezintă 100% și nu cred că mă putea descrie un alt cuvânt mai bine. Cred că fiecare tată devine automat cool în momentul în care își iubește necondiționat copilul/copii. Asta le-aș spune. Să iubească, fără nici un fel de rezerve.

Q: Care este cea mai mare provocare a unui tătic cool?

DaddyCool: Cred că termenul „cool” înseamnă altceva pentru fiecare dintre noi. Pentru mine înseamnă relaxarea de a fi eu însumi, asumarea unei poziții și a unor valori pe care le am ca om și ca profesionist, statutul pe care îl am în familia mea, relația pe care o am cu prietenii mei.

Să fii cool înseamnă să fii relaxat, pozitiv, creativ, ambițios, curajos. Să nu îți fie teamă să te exprimi, chiar dacă părerea ta iese din tipare, și să lupți să faci lumea din jurul tău un loc mai bun. Să crezi în tine și să îi inspiri și pe alții să facă același lucru. Fiindcă îmi permit „luxul” de a fi eu însumi, nu prea am parte de provocări pentru că totul vine foarte natural. În general însă, fiecare zi pe care o trăim este o provocare, nu-i așa?

Q: Cum își alege ținutele vestimentare un DaddyCool?

DaddyCool: Cred că aici vine, de fapt, răspunsul la întrebarea de mai sus. Cea mai mare provocare pentru mine este să-mi aleg ținutele. De fel, sunt un tip super relaxat și adopt un stil urban cu influențe trashy. Așa îmi place mie să-mi definesc stilul.

Asta pentru că nu-mi lipsesc aproape niciodată blugii rupți dintr-o ținută, tenișii ori ghiozdanul din spate. M-am obișnuit așa. Mi se pare mult mai lejer să pun un tricou basic pe mine, niște blugi și o pereche de Converse în picioare decât să stau să studiez tendințele și să ies afară din casă studiat din cap până în picioare. Prefer să cuceresc oamenii din jur prin intermediul personalității. 😀

Q: Am văzut că există pe site-ul tău și categoria MommyCool și m-am bucurat foarte tare. Cum te ajută MommyCool să poți rămâne un tătic atât de interesant?

DaddyCool: Ana Novic, soția mea, este cea mai bună prietenă și consilierul meu vestimentar. Asta pentru că este creatoare de modă, una extrem de talentată chiar, și e pasionată de tot ceea ce înseamnă combinații de haine. Mă ajută de fiecare dată când are ocazia.

Ea ar vrea să îndrăznesc mai mult uneori, dar eu prefer să impresionez prin personalitate, așa cum îți spuneam. Ea este un cameleon. Îndrăznește mereu din punct de vedere vestimentar și știe să poarte cu o super atitudine absolut tot ce îmbracă. Dar nu puteam fi amândoi la fel, așa că e minunat că eu sunt într-o zonă mai cuminte din acest punct de vedere. E omul perfect pentru mine din toate punctele de vedere. Sunt binecuvântat să o am alături. Noi credem foarte mult unul în celălalt, ne susținem în totalitate și tocmai din acest motiv creștem împreună văzând cu ochii. Iar oamenii din jurul nostru ne apreciază pentru că suntem reali și naturali în tot ceea ce facem. Suntem #thepowercouple. Apariția rubricii „MommyCool” pe blog a venit firesc. Oamenii aveau nevoie să citească lucruri spuse și din punctul ei de vedere.

Q: Ești înconjurat de foarte multe vedete. Cu ce contribuie ele în felul tău de a fi?

DaddyCool: Ai dreptate, sunt înconjurat de persoane publice încă de când aveam 16 ani. Am lucrat cu 90% dintre cântăreții din România și cu o mare parte dintre persoanele publice de prin alte domenii. Niciodată nu le-am văzut ca pe niște vedete, ci ca pe niște persoane cu povești speciale, pe care mi-a plăcut întotdeauna să le descopăr. De la unii am învățat lucruri AȘA DA, de la alții AȘA NU. Pentru că nu toată lumea e la fel și nu toți au fost pe gustul meu. În 13 ani de lucru în media am învățat să fiu responsabil, serios, muncitor, visător, bun, empatic. Iar la aceste valori au contribuit și unele persoane foarte cunoscute, fără să știe neapărat asta.

Q: Ai un Vlog și o groază de proiecte desfășurate pe acest vlog: povestește-ne despre cel mai drag dintre ele.

DaddyCool: Am un blog (www.daddycool.ro) pe care scriu despre tot ceea ce mă definește ca om și profesionist (parenting, lifestyle, proiecte speciale, cazuri umanitare, celebrity, travel), iar de curând am lansat și PRIMUL VLOG 100% CARITABIL din România: „Amintiri din copilărie”.

Îmi sunt dragi toate proiectele pe care le fac și în care mă implic. Pentru că pe toate le fac din suflet. Dar cel mai drag îmi este acest vlog caritabil, care este modul meu de a mulțumi vieții pentru cine sunt în acest moment și pentru familia incredibilă pe care o am alături: soția mea, Ana Novic, și fiica mea minunată, Ingrid. Ingridibila, cum îmi place mie să-i spun.

Am o slăbiciune pentru copiii din medii defavorizate, iar scopul vlogului este să vină în ajutorul lor, în fiecare lună.

Mecanismul este foarte simplu. Eu stau de vorbă cu unele dintre cele mai cool și simpatice vedete din România. Povestim despre niște super amintiri din copilărie, iar fanii de acasă nu trebuie decât să se uite la noi și să dea mai departe mesajul caritabil. Pentru că fiecare vizualizare contează, iar mai multe vizualizări înseamnă o șansă mai mare la o donație pentru un caz social pentru care luptăm. Donațiile vin din partea unor sponsori pe care eu îi găsesc, fie că e vorba de 5000 de euro sau produse necesare copiilor, haine, alimente sau tot felul de servicii de care aceștia au nevoie. Sunt 4 vedete care luptă vreme de 4 săptămâni pentru un caz (un interviu pe săptămână), iar pe oamenii de acasă nu-i „costă” decât două click-uri pentru a fi parte dintr-o faptă bună la finalul celor 4 săptămâni.

Cât de cool este să știi că ți-ai rupt câteva secunde din viață ca să dai două click-uri și în acest fel ai făcut parte din ceva care a schimbat în bine viața unui copil defavorizat? Așadar, vă aștept pe toți în fiecare luni seara, de la orele 20:30, pe pagina de Facebook DaddyCool.ro. Proiectul se desfășoară exclusiv acolo. Haideți să facem împreună lumea un loc mai bun.

Q: Cum arată o zi cool, alături de copilul tău?

DaddyCool: Fără să exagerez cu nimic, fiecare zi alături de Ingrid este o binecuvântare. Pentru că ea îmi dă puterea să fiu un om mai bun, mai puternic, mai curajos. Vreau să fiu cel mai bun exemplu pentru ea și vreau să-i demonstrez că poate realiza absolut tot ce visează, atâta vreme cât e bună, onestă, ambițioasă și îndrăgostită de viață. Cu bune și rele.

Facem de toate împreună. Râdem, ne jucăm, ne plimbăm, călătorim, descoperim, explorăm, exact așa cum ar trebui să facă orice tată alături de copiii săi. Acum suntem în perioada în care vorbește din ce în ce mai mult, așa că ne distrăm constant alături de ea. Mi-e tare greu când trebuie să plec mai multe zile de acasă în scop profesional și nu o văd o perioadă. Cel mai greu mi-a fost la începutul anului acesta, când am fost plecat cu trupa mea de teatru la Beijing ca să jucăm niște spectacole. Timp de 7 zile mi-a fost foarte dificil să mă sincronizez cu fetele pentru un video call fiindcă erau 6 ore diferență între noi. Se mai întâmplă.

Q: La ce desene animate cool vă uitați?

DaddyCool: Acum suntem la etapa „Masha and The Bear”, niște desene animate cu o puștoaică năzdrăvană și prietenii săi din lumea animală. Pe lângă faptul că seamănă, Ingrid este și la fel de năzdrăvană ca Masha. Probabil de aceea o și place atât de tare.

Q: Ce muzică ascultați?

DaddyCool: Datorită jobului meu din presa muzicală, am ascultat mereu cam orice fel de muzică. Mai cu seamă pe cea comercială. Îmi place să descopăr tot felul de artiști și de genuri muzicale, dar prefer muzica deep house, chill. Îmi dă o stare aparte. Ingrid, în schimb, a rămas recent impresionată de noul single al Andrei, „Mi-ai luat mințile”. O mai aud prin casă cântând: „Oh, daaa, oh, daaa!”

Q: Câteva cărți pentru copiii cool?

DaddyCool: Vai, aici e un soft spot pentru mine. Avem o serie de cărți pe care le parcurgem des alături de Ingrid: „Micul Păianjen Firicel” de Diana Amft, „Bondărel învață să zboare” de Britta Sabbag, Maite Kelly și Joelle Tourlonias, „Un strop de magie” de Julia Hubery și Alison Edgson sau „Te iubesc zi și noapte” de Smriti Prasadam-Halls și Alison Brown.

În toate aceste cărți personajele sunt ilustrate într-un mod extrem de frumos, motiv pentru care am ales să mi le tatuez pe brațul stâng. Sunt momente petrecute alături de Ingrid și Ana pe care nu vreau să le uit niciodată, iar tatuajele sunt un reminder pentru aceste clipe care îți fac pur și simplu viața mai frumoasă. Îmi place să reprezint simbolic momente speciale din viața mea și, în general, apelez la tatuaje cu tentă florală sau din regnul animal.

Q: Dacă i-ai scrie o scrisoare copilului tău, care să ajungă la el în ziua în care va împlini 18 ani, cum ai începe scrisoarea?

DaddyCool: Deși, în general, îmi place să scriu mult, de data aceasta scrisoarea mea va avea puține cuvinte: „Ingridibila mea copilă, să știi că sunt extrem de mândru de tine! Cu drag, Daddy!” Pentru că așa va fi, cu siguranță!

Sursă foto: Ciprian Strugariu/ arhivă personală

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.