Interviu cu Natalia Gordienko, reprezentanta Moldovei la Eurovision

Natalia Gordienko este reprezentanta Moldovei la Eurovision 2021. Natalia este pasionată de muzică încă din copilărie și, începând de la vârsta de 10 ani, a participat la nenumărate competiții muzicale naționale și internaționale. De altfel, anul acesta nu va fi prima dată când artista va urca pe scena Eurovision – a participat de asemenea în 2006 alături de Arsenium, dar și în 2020, înainte ca evenimentul să fie anulat în contextul pandemiei.

Pentru această ediție a Eurovision, Natalia a pregătit o piesă catchy, plină de energie pozitivă, despre care ne-a povestit mai multe în interviul de mai jos.

Care sunt artiștii care te inspiră cel mai mult? Ai un artist/set de artiști care te inspiră din punct de vedere muzical și alt artist/set de artiști care te inspiră pe partea estetică (outfituri, look, videoclipuri)?

Natalia Gordienko: Mă inspiră foarte mulți și sunt atentă la detalii, de la coregrafie la fiecare notă atinsă. Dar pot spune că dintre artiste, îmi plac foarte mult J.Lo, Madonna, Lara Fabian, iar dintre artiști, sunt o mare admiratoare a lui Sting, Charles Aznavour, iar de la noi, Zdob și Zdub, Smiley.

Natalia Gordienko Eurovision
Natalia Gordienko Eurovision

Dacă ai putea colabora cu orice artist din lume, care ar fi acela?

Beyoncé, cu siguranță, îmi place timbrul vocal, felul în care se mișcă, mesajul transmis, feminitatea, puterea.

Ești o artistă care a urcat pe scenă încă de mică – ce simți acum, după atât de mulți ani și experiență adunată, atunci când urci pe scenă?

Emoție. Eu cred că fără emoție nu ești artist. Desigur, ele trebuie să fie constructive, dar nu mi-aș dori să urc pe o scenă și să nu simt nimic, să nu am pielea de găină că mă întâlnesc cu oameni care mă iubesc și îmi cântă muzica, care se bucură că suntem împreună.

Povestește-te un pic despre piesa cu care participi anul acesta la Eurovision – Ce ai vrea să transmită piesa „Sugar” celor ce o ascultă, ce sentimente ai vrea să trezească publicului? 

Piesa Sugar” este o colaborare internațională și sunt tare mândră de acest lucru. Eu sunt artistă din Republica Moldova (cu origini poloneze și ucrainiene, care vorbește mai mult în limba rusă), compozitorii piesei sunt Philip Kirkorov și Dimitris Kontopoulus, versurile sunt scrise de Mikhail Gutseriev și adaptate în limba engleză de Sharon Vaughn (producător și deținătoare a unui Premiu Grammy), producătorul este Ilias Kokotos și coregraful, Fokas Evangelinos. Sunt considerați a fi un dream team”, de către fanii Eurovision, întrucât mai mulți artiști au fost pregătiți de ei.

Citește și: Povestea piesei „Alcohol You”, pe care artista Roxen o va interpreta la Eurovision

Este o piesă dinamică, energică, foarte pozitivă, catchy și ne dorim să fie foarte bine primită de toată Europa, pentru a ne mai distrage de la situația mondială precară în care ne aflăm. Aș vrea ca, preț de câteva minute cât durează performance-ul meu, oamenii să uite de griji și să se bucure de viață, de culoare, de cei dragi. 

Natalia Gordienko Eurovision
Natalia Gordienko Eurovision

Cum te pregătești pentru Eurovision? 

Intens, facem foarte multe repetiții, vreau ca totul să fie impecabil, atât din punct de vedere vocal, cât și coregrafic, dar și emoțional. Pun suflet în tot ce fac și sper să nu mă copleșească emoțiile și să fie live exact așa cum sunt la repetiții.

2020 a fost pentru toată lumea un an challenging – cum ai reușit să treci peste el și ce activități ești cel mai mult entuziasmată să reiei odată ce vom reuși să depășim contextul pandemiei? 

Eu am învățat că viața merită sărbătorită, indiferent de orice. Mi-a fost greu, așa cum tuturor ne-a fost greu, mi-a fost frică, am suferit, însă am avut echilibrul să găsesc și o parte bună: am găsit timp. Iar acesta a fost folosit în folosul meu și al familiei mele, am petrecut mai mult timp cu copilul meu, ne-am jucat, m-am odihnit, am avut mai multă grijă de mine (fizic și psihic). Cel mai mult îmi doresc, însă, să mă reîntâlnesc cu publicul meu, cu oamenii care mă vor, le este drag de mine, să-mi exercit meseria, să împrăștii bucurie. (zâmbește)

Citește și: Au fost lansate cele cinci piese care intră în Selecția Națională Eurovision 2020

Natalia Gordienko Eurovision
Natalia Gordienko Eurovision

Spune-ne un lucru despre tine pe care nu îl știe multă lume. 

Că deși sunt extrovertită, am și o variantă introvertită, cu care îmi place să mă întâlnesc”, să mă radiografiez, să mă descopăr, chiar dacă până acum credeam că știu totul despre mine (râde).

Ai vrea să transmiți ceva fanilor tăi din România?

Că le mulțumesc pentru bunătatea și brațele deschise cu care mă primesc ori de câte ori ajung în România, că sper să le placă ceea ce voi interpreta, iar, dacă rezonează cu mine, să mă voteze. 

https://www.youtube.com/watch?v=1zvnsvxA3to

Citește și: Bărbați de vază despre cum văd ei feminitatea. Interviuri cu Alexandru Constantin, Bogdan Ciuclaru și Denis Ciulinaru

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.