Interviu cu Jean Gavril

Student la Arhitectură, în vârstă de doar 21 de ani, Jean Gavril este un artist care compune și cântă la mai multe instrumente – chitară, pian, tobe – pe care a învățat singur să le stăpânească. Jean are și o mașină de scris pe care o folosește pentru a scrie versuri și poezii, iar în timpul liber se joacă cu aparatul de fotografiat.

Cosmopolitan: E ciudat să te vezi pe YouTube, oficial, în videoclipul piesei tale, „Totul sau nimic“?

Jean Gavril: Nu este ciudat, de fapt nu mă face să simt nimic, este doar urma unei experiențe deja trăite pentru mine, nu prea mă privesc pe YouTube. Nu imi ascult propria muzică și mereu cred că lucrurile se puteau face și mai bine, și mai bine și tot asa într-un infinit cerc vicios parcă.

Ai învățat singur să cânți la mai multe instrumente – de care te simți cel mai apropiat,  totuși?

Am învățat să cânt la instrumente din curiozitate, plus că sunt cea mai rapidă cale de exprimare a gândurilor și ideilor mele. Dacă am o chitară în brațe înseamnă că în momentul ăla este atașată corpului meu, este a o doua voce, e ca o inimă în plus și da, chitara îmi este cea mai apropiată de suflet, pe EA o cunosc de vreo 16 ani, departe de orice altă relație a mea :)).

Scrii versuri și poezii – erai la fel de creativ și la școală, când trebuia să compui eseuri sau comentarii pe texte?

Am fost mereu creative și asta m-a scos din multe pe la școală. Deși nu aveam probleme în a scrie, nu mi-a făcut niciodată plăcere să o fac, a trebuit mai întâi să termin școala și liceul ca să îmi dau seama că mie chiar îmi place să scriu. Problema era că acolo scriam ce voiau ei, acum scriu numai ce vreau eu! Le mulțumesc profesorilor mei că l-au suportat pe băiatul ăla din spatele clasei, talentat spuneau ei, dar care nu respecta nimic din ceea ce i se spunea. Acum, privind înapoi, îi respect pentru că m-au făcut să înțeleg esența, câțiva ani mai târziu!

Ce îți place cel mai mult să fotografiezi?

Trăiri, momente, emotii! Îmi place fotografia dinamică și complicată, îmi plac lumina și umbra. Fotografia ar trebui să fie expresivă, cu o poveste în spatele elementelor compoziționale, ceva care trebuie înțeles fără cuvinte, numai din privit. De cele mai multe ori, însă, aleg doar să fiu martor la scena respectivă, să o simt, să o consum și să o asimilez, să țin minte momentul și atât, e mult mai intim, mai memorabil, mai mainstream, să NU apeși pe declanșator, think about that!

Cine e persoana din viața ta căreia nu îi ascunzi niciodată nimic?

Nu există așa ceva, deși mi-ar plăcea să fie adevărat ca toată lumea să nu aibă nimic de ascuns. Am dezvoltat o pasiune pentru adevăr și nu mă dau la o parte să îl spun și trebuie să fii nebun să faci asta! În general, când simt ceva o spun, o scot afară din mine, asta fac cu toata lumea, mai ales cu oamenii la care țin. Genul ăla de relație în care nu ascunzi nimic niciodată mi-am propus  să o am cu fata pe care o iubesc. Ohh și va fi greu, pentru că mintea mea nu este obișnuită…

Cea mai frecventă aplicație pe care o folosești este…?

Habar nu am, încerc să mă descotorosesc de telefoane, calculatoare și restul electronicelor… sau măcar să ajung la un nivel minim în a le folosi. Prefer amplificatoare, microfoane, chitare electrice, astea da aplicații! GET REAL, PEOPLE…

Împărtășeste-ne un gând, o declarație a unei fete care te-a dat pe spate la momentul respectiv. 🙂

Wow… ar fi ceva de menționat care chiar m-a dat pe spate. Nu mă dau la femei pentru că nu îmi place, o fac deja 99% dintre bărbați și nu în felul care trebuie, oricum. Prefer jocurile seducției de o mie de ori, e mult mai classy, mai misterios și interesant,  daaar, la un moment dat, când mă îndrăgostisem de o tipă , mă găsesc cu ea , între coloanele de la Ateneu , fix pe axul de simetrie. Era lună plină, aliniată cu noi, lumina, totul perfect… Și am zis „Wow, ăsta e un moment pentru un prim sărut extraordinary”. După câteva secunde de priviri, am încercat să o sărut și a fost pentru prima oară în viața mea când o fată mi-a întors capul și mi-a spus foarte sexy doar atât:  „Mmm, te cam grăbești“, moment în care am realizat că am ratat și a fost perfect!

am ratat și a fost perfect

am ratat și a fost perfect

am ratat și…

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.