Interviu cu Florin Ristei: „Îmi place ce fac şi le împac pe toate cu succes”

Florin Ristei, solistul trupei FreeStay este unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi. Am stat de vorbă cu el și ne-a povestit mai multe despre viața de artist și provocarile din viața de zi cu zi.

1. Florin, ultima piesă lansată, “Din întâmplare” are o încărcătură emoţională puternică. Versurile piesei sunt inspirate din experienţă ta?Piesă s-a născut după un concert, într-o dimineaţă târzie, inspirată probabil din trăirile de la momentul respectiv. Versurile le-am scris eu şi conţin emoţia introvertită a celui care-şi găseşte partea lui de vină în relaţia dintre doi oameni.

2. Ştim că eşti foarte ocupat cu concertele, dar şi cu emisiunea pe care o prezinţi. Cum reuşeşti să le faci faţă?

Atunci când faci lucrurile din pasiune, nu ţi se pare că munceşti, iar timpul trece în cel mai plăcut mod. În general, programul zilnic ar fi: emisiune, repetiţii cu trupa, apoi ceva lucru pe acasă şi seară un pic de timp liber, dacă nu am concert. Îmi place ce fac şi le împac pe toate cu succes.

3. Ştim că în ultimul timp, te-ai “înnoit” cu câteva tatuaje. Ne poţi spune povestea lor?

Am patru tatuaje, ultimul fiind făcut în decembrie 2015. Unul este un desen maori care conţine câteva instrumente la care ştiu să cant, unul stilizează Fantomă de la Opera, altul o bufniţă (simbol al înţelepciunii) şi cel mai mic, un Ying şi Yang. Nu îmi plănuiesc niciodată artă pe care o exprim pe corp, însă, cu siguranţă, dacă ceva mă va inspiră sau îmi va plăcea un lucru atât de mult încât să merite un loc permanent pe harta vieţii mele, nu voi ezită să-mi mai fac un tatuaj.

4. Aveţi foarte multe fane. Primeşti des propuneri indecente de la ele?

Daaa. Primim destule propuneri indecente, fie pe social media, fie la concerte. De la cereri în căsătorie, la cereri de copii. Exact! Acum nu foarte mult timp, o domnişoară drăguţă a venit la mine după un concert şi m-a întrebat dacă aş vrea să facem un copilaş împreună! J)


5. Eşti un bărbat vulcanic şi carismatic pe scenă. În viaţă de zi cu zi, Florin Ristei este la fel că cel de pe scenă?

În mare parte da. Nu joc un personaj atunci când urc pe scenă pentru că s-ar simţi. Cine mă cunoaşte şi personal, găseşte cam acelaşi tip pe care îl vede şi atunci când trebuie să cânte. Poate pe scenă sunt chiar un pic mai temperat uneori, ca să nu interpreteze greşit oamenii.

6. Cum te întreţii? Faci sport?

Nu prea fac sport. Am noroc de un bagaj genetic şi de un metabolism care îmi permit să mănânc foarte mult fără să mă îngraş. Asta e un lucru minunat, mai ales cu orele mele haotice de masă. În rest, cred că sunt destul de agitat încât să mă menţin. Am zile când alerg de dimineaţă până seară, deci poate fi considerat cardio.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.