Interviu cu Andrei Leonte: „Am vrut să le spun şi altora despre lucrurile care contează pentru mine”

Este câștigătorul  primului sezon X-Factor, s-a remarcat în peisajul muzical cu piese emoționante și tocmai a lansat o nouă piesă și un videoclip. Andrei Leonte ne-a dezvăluit povestea celui mai nou single și mai multe despre planurile muzicale, într-un scurt interviu:

  1. Cum a luat naştere pasiunea ta pentru muzică?

De plăcut mi-a plăcut dintotdeauna să cânt, dar cred că oricine ar putea spune asta. Cât despre talent… era clar încă de mic că aveam cât de cât ureche muzicală şi voce, dar nu era suficient încât să ne gândim că trebuie să facem ceva pentru a nu irosi potenţialul. Încetul cu încetul însă, am început să-mi doresc să fiu pe scenă (dar şi asta ar putea fi interpretată ca o copilărie şi nu ca ceva pe care să construieşti lucruri mari) şi să scriu. Am vrut să le spun şi altora despre lucrurile care contează pentru mine, fie ele comune. Să aibă şi ei amintiri în locurile în care le-am trăit eu. Să se îndrăgostească şi ei de fata pe care eu am iubit-o şi apoi să aibă inima frântă. Să-şi amintească de anumiţi oameni sau de anumite zile şi să mă ajute să păstrez toate aceste amintiri vii, chiar şi după ce se termină momentele pe care le-au creat. 

  1. Ce a însemnat pentru tine experienţa concursurilor de talente?

Mulţi m-au văzut pentru prima dată la un anumit concurs (n.red. – XFactor), dar nu se ştie că totul a început de fapt cu vreo 5 ani în urmă, cu un alt concurs de talente, de la Naţional TV. Am ajuns până în finală şi asta i-a convins în sfârşit pe ai mei să mă mute la un liceu de muzică. Eram în clasa a XI-a deja, iar eu nu aveam pregătire muzicală absolut deloc. Aşa că mi-am petrecut următorii 2 ani fiind cea mai slabă verigă şi încă sunt un pic surprins că nu am rămas corigent/repetent. Dar, în ciuda acestor lucruri, acel punct a fost unul de cotitură, pentru că abia atunci am putut să iau totul în serios.

 

  1. Cu ce artist român sau străin ţi-ai dori să ai o colaborare muzicală?

De la noi, cred că mi-ar plăcea să lucrez cu Grasu XXL. Iar de afară, pentru proiectul Andy Leon, sunt o mulţime de oameni cu care ar fi o onoare să colaborez… dar mai e mult până departe! 🙂

 

  1. Ce te inspiră atunci când scrii versuri?

Pai… cred că cel mai bine scriu despre lucrurile pe care le ştiu, pe care le-am trăit. În rest, e ca în actorie. Atunci când vorbesc despre situaţii de care nu m-am lovit (eventual când fac versuri pentru altcineva) trebuie să mă conving, să mă păcălesc singur că sunt acolo, că am un alt sistem de valori, după care, cu aceste date noi despre „mine”, să încerc să pun pe hârtie modul în care văd lucrurile. Dar nu pot să mă rup de mine cu totul niciodată.

  1. Care este povestea celui mai nou single al tău, „Partea rea (52)”?

Este partea a doua a poveştii începute anul trecut cu „O nefericită şi un nebun” şi vorbeşte despre viaţa de după despărţire şi despre o relaţie-pansament! Fie vorba între noi, nu ştiam că aşa se numeşte, am aflat şi eu după ce am lansat piesa, din comentariile oamenilor. 🙂 Cred că tema de ansamblu e incompatibilitatea şi despre asta este şi acel 52 din titlu. E posibil să ştiţi povestea – în Oceanul Pacific există o balenă care comunică pe o cu totul altă frecvenţă (52 Hz) decât oricare alt membru al speciei ei. Din această cauză, nu o aude nimeni niciodată şi este întotdeauna singură. De când am auzit această poveste, mi s-a părut că e ceva în care se regăsesc mulţi oameni care sunt şi se simt singuri, în căutarea unui om care să fie pe aceeaşi lungime de undă cu ei, pe aceeaşi frecvenţă, la 52 Hz.

P.S. Se pare că ziua avanpremierei videoclipului de la Cinema City a fost a 52-a zi din an. Mi-am dat seama ulterior! 🙂

 

  1. Unde au avut loc filmările videoclipului lansat la Cinema City din AFI Cotroceni?

Am filmat afară (am îngheţat de frig), în Bucureşti, în spatele Ateneului. Nu am ocupat foarte mult spaţiu pentru că acţiunea se întâmpla în timp real, deci era vorba de traseul pe care-l puteam acoperi în 3 minute. Plus că, la un moment dat, ne oprim ca să mă certe Laura! 🙂 (n.red. – Laura Cosoi)

 

  1. Unde preferi să îţi petreci timpul liber?

Pentru că tot se încălzeşte, îmi place foarte mult să umblu, să mă plimb prin parcuri, pe străzi, să mă urc în maşină şi să mai fac câte un drum scurt. Nu ies foarte des în cluburi sau baruri, mă înţeleg mult mai bine cu ceainăria sau cafeneaua şi cinematograful. Şi, în ultimă instanţă, mie-mi place să stau şi acasă! 🙂

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.