Interviu cu actorii din comedia Două Lozuri

Produsă de Dragoș Bucur, în regia și cu scenariul semnat de Paul Negoescu, comedia „Două Lozuri” îi readuce pe marile ecrane pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Filmul surprinde perfect spiritul românului fără bani. În stilul caracteristic, aflat la ananghie, românul visează la un loz norocos și la un câștig peste noapte, dar, când îl lovește norocul, nu știe cum să reacționeze.

Povestea se învârte în jurul celor trei protagoniști, Sile, Dinel și Pompiliu (Bucur, Boguță și Papadopol), care află că nu e de ajuns să fii declarat câștigător doar pentru că ai toate numerele bifate pe bilet, ci e nevoie să „suferi” până ajungi milionar. Așadar, ei vor trece printr-o serie de aventuri pentru a se putea prezenta la Loterie să-și ridice premiul.

DOUA LOZURI

În continuare, iată un interviu cu cei trei actori:

Cum s-a născut ideea pentru Două Lozuri?

Dorian Boguță: Ideea a venit de la Paul și ne-a plăcut din prima. În primul rând pentru că avem toată încrederea în el. Apoi părea haioasă încă din scriitură și acoperea prin personaje toți cursanții de la Actoriedefilm.ro, ceea ce a fost foarte important pentru noi să putem lucra cu toată echipa.

Alexandru Papadopol: Ideea a venit după ce mai făcusem două lungmetraje care au avut mare succes la publicul larg și la cel de festival. Mă refer aici la seria „Love building” în regia Iuliei Rugină. Deci „nașterea” unui nou film a venit oarecum firesc. Asta dacă vorbim de idee și atât! Restul este marea încercare: scenariu, regie, regizor, actori etc.

Dragoș Bucur: A devenit o provocare pentru noi ca în fiecare an să facem un film alături de absolvenții școlii noastre de actorie. Având o foarte bună relație cu Paul Negoescu (care a mai regizat doua scurt metraje în colaborare cu Actoriedefilm.ro) am decis împreună să ne aruncăm cu capul înainte în realizarea „unei comedii”.

Ce ne puteți spune despre personajele pe care le interpretați? Le găsim la fel de naturale și în viața reală?

Dorian Boguță: Despre Dinel pot spune că aș merge să-mi repar mașina la el. E un băiat de treabă, cinstit, puțin naiv și în unele cazuri încet la minte. Cu siguranță putem găsi așa personaje în viața reală și chiar destul de des. E cumva tipologia băiatului sărac, dar bun din provincie care își mai îneacă amarul în băutură.

Alexandru Papadopol: Din păcate, da! Eu am găsit în aproape fiecare instituție a statului câte un „Pompiliu”. Din punctul ăsta de vedere suntem acoperiți sută la sută. Personajele sunt profund recognoscibile, fără a fi niște caricaturi.

Dragoș Bucur: După ce am văzut prima oară filmul am întrebat-o pe Dana (soția mea) cu oarecare spaima dacă există vreo legătură între Sile (personajul meu) și Dragoș Bucur, deoarece Sile este un guraliv impulsiv cu care cred că am ceva lucururi în comun și spun asta fara mândrie, ci cu îngrijorare!

E ceva ce vă place în mod special la personajele pe care le interpretați?

Dorian Boguță: Mi-a plăcut că a trebuit să lucrez la tipologia fizică (mustață, dinte de aur) și din aceste elemente să încep să construiesc personajul. Până acum mă ocolise tipul acesta de rol.

Alexandru Papadopol: Da! Dorința lui Pompiliu de a fi mai deștept ca alții este absolut perfectă. El este un conspiraționist de duzină care are certitudini în ceea ce privește „bunul mers al lumii”. Asta îl face deosebit de bănuitor și de comic!

Dragoș Bucur: Da, toți trei au o naivitate care te face să îi iubești!

De ce o Dacie? Și de unde ați făcut rost de ea?

Dorian Boguță: Dacia înseamnă mașina de provincie din România. A fost mai ușor decât ne-am așteptat să facem rost de una. Ne mândrim că mașina noastră e una de colecție și arată al naibii de bine.

Alexandru Papadopol: Prima mașină a părinților mei a fost o Dacie albă. Am crescut pe vremea lui Ceaușescu înconjurat de Dacii și de Oltcit-uri. E o mașină care trezește amintiri, nostalgii și este percepută drept mașina „simbol național”. Asta e o vorbă care i-ar fi plăcut lui Pompiliu Borș de la Consiliul Județean.

Dragoș Bucur: Adevărul este că Dacia 1300 trezește nostalgii în sufletul oricărui român, așa că era firesc să apelăm la acest simbol al nostru. Dacia din film este una care aparține unui adevărat colecționar, un fan al mașinilor de epocă.

Ce mituri românești se regăsesc în film?

Dorian Boguță: Că te poți îmbogăți de pe o zi pe alta fără să muncești, că poți da țepe, că dacă pleacă nevasta în Italia fără bărbat obligatoriu se va prostitua, că băutura la noi e baza, din astea de ale noastre. A, da, și că tot România e casa noastră, oricât de bine ar fi printre străini.

Alexandru Papadopol: Lumea lui Pompiliu este plină de mituri.

Dragoș Bucur: Nu e un mit. E ultima speranță a omului care nu o mai scoate la capăt oricâte ar încerca! Să câștige mulți bani la Loterie și să trăiască în lux!

De câte ori ați jucat la loto până acum? A fost vreunul norocos?

Dorian Boguță: Am jucat o singură dată la filmări. Am pariat numerele care se regăsesc în film. Dacă eram norocos, cred că se știa acest lucru.

Alexandru Papadopol: N-am jucat niciodată. E prea complicat.

Dragoș Bucur: Nu e pentru mine jocul de noroc, din fericire am noroc în altele. 🙂

Începe publicul din România să aprecieze producțiile autohtone?

Dorian Boguță: Eu asta îmi doresc. Cel puțin afară acest lucru se întâmplă de ani buni și pot spune cu siguranță că produsul cel mai apreciat și valoros afară sunt filmele românești, trebuie doar să dai o căutare pe Google. Ar trebui ca oamenii să înțeleagă acest lucru și să accepte. E chiar un fenomen și ar fi păcat să dispară.

Alexandru Papadopol: „Două lozuri” a avut parte de o primire excepțională din partea publicului românesc festivalier. Mii de oameni au râs în hohote, ne-au felicitat și cred că va fi un succes atunci când va intra în cinema. Este o comedie care naște deja mari așteptări.

Dragoș Bucur: Cu siguranță! Îmi doresc să îi facem să râdă în hohote când văd Două lozuri și să îi facem să aprecieze și mai mult comediile românești.

Ce mesaj le-ați transmite tinerilor care se gândesc să se înscrie la actorie?

Dragoș Bucur: Să facă meseria asta din și cu pasiune!

Dorian Boguță: Dacă aș putea întoarce timpul tot actor m-aș face. Iar dacă acum eram doctor probabil spuneam că tot doctor mi-aș fi dorit să devin. Cred că cel mai important e să își facă plăcere ceea ce faci.

Alexandru Papadopol: Să înțeleagă că actoria ține mult de noroc, dar dacă ai „căzut” sub niște stele bine aliniate poți fi un om care să aibă cea mai frumoasă meserie din lume. Există un risc, dar merită încercat!

Vă așteptăm în sălile de cinema să râdeți cu poftă!

Comedia Două Lozuri este distribuită de Ro Image 2000 și se va lansa în toate cinematografele din România pe 7 octombrie 2016.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.