Influencerii virtuali cu cele mai mari încasări

Un material publicat anul trecut de BBC menționa într-un top al celor mai bine plătiți influenceri numele lui Kylie Jenner (1,2 milioane de dolari/postare pe Instagram), Ariana Grande (966.000 dolari/postare pe Instagram) și Cristiano Ronaldo (975.000 dolari/postare pe Instagram).

Dacă încasările lor te fac să rămâi cu gura căscată, ce părere ai despre faptul că o serie de influenceri care nici măcar nu sunt persoane reale, ci doar prezențe virtuale, câștigă de 300 de ori mai mult decât salariul mediu al unei persoane din Europa?

Influencerii virtuali câștigă din ce în ce mai mult teren pe Instagram. Platforma OnBuy, în colaborare cu Influencer Marketing Hub au realizat un studiu pentru a afla care sunt cei mai bine plătiți influenceri roboți de pe social media și ce încasări au.

Miquela conduce topul. Are 2,5 milioane de followeri și se speculează că va câștiga €9,909,979.18 până la finalul acestui an – o sumă de 353 de ori mai mare decât salariul mediu anual european.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Miquela (@lilmiquela) pe

Pe locul al doilea se află noonoouri. Are un look mai puțin uman decât al Miquelei, însă asta nu înseamnă că nu este preocupată de soarta planetei, făcând lobby pentru cauze precum eco-cnsciousness sau pentru a stopa violența împotriva animalelor. Până la sfârșitul anului se estimează că va încasa un total de 2,514,425.91.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de noonoouri (@noonoouri) pe

A treia poziție în top este ocupată de imma, care oferă publicului ei o privire de ansamblu asupra culturii japoneze, cu accent pe artă și film. Postarile immei ajung la circa 237.000 de utilizatori, iar anul acesta, va încasa, conform estimărilor, 551,095.86.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de imma (@imma.gram) pe

Pe locul al patrulea se află rivala Miquelei, un influencer pe nume Bermuda (468,817.31 anul acesta), iar pe al cincilea, iubitul său on and off, Blawko (176,206.10).

Nu toți influencerii virtuali câștigă sume mari – Mabô încasează în jur de €19.20 per postare pe Instagram, fiind pe locul 20 în topul alcătuit de OnBuy.

Foto: Unsplash

Sursă info: OnBuy

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.