În premieră pentru COSMO, cele 3 protagoniste din serialul Sexify se destăinuie

Haideți să descoperim împreună cine sunt Aleksandra Skraba aka Natalia, Sandra Drzymalska aka Monika și Maria Sobocinska aka Paulina din Sexify, cea mai recentă și lipsită de prejudecăți producție Netflix.

Nu cred că există adolescentă sau tânără care să nu se regăsească în unul dintre cele trei personaje Sexify — Natalia, Monika, Paulina — cu visurile și temerile lor.

Deși, în fond, Sexify este o comedie, temele abordate, precum exprimarea sexualității, orgasmul, relațiile de orice fel, sunt extrem de profunde, seria fiind aproape un manifest feminist „într-o societate a egalității și a toleranței, în care sexul este încă un subiect tabu.”

Totul desfășurându-se în jurul unui trio magic. Natalia, o studentă la informatică ambițioasă, visează să devină câștigătoarea unei competiții prestigioase. Pentru ea, cheia succesului este crearea unei aplicații inedite, care ar urma să satisfacă nevoile de natură sexuală. Singura ei problemă este faptul că, deși știe foarte multe despre programare, știe prea puține despre sex.

De aceea, Natalia decide să-și unească forțele cu Paulina, cea mai bună prietenă a ei, și cu colega ei de cameră, Monika. Pentru a inventa un algoritm pentru orgasmul feminin, fetele încep să exploreze misterioasa și complicata lume a sexului, învățând pe parcurs din ce în ce mai multe despre ele însele.

Sexify este o poveste amuzantă și provocatoare despre viața adolescentelor și tinerelor din ziua de astăzi, care se maturizează descoperind puterea feminității și a sexualității. Cine, însă, sunt actrițele din spatele personajelor…

Cum a fost la casting, cât a durat și cum s-a produs acel click între voi-regizor-personaj?

Aleksandra Skraba: Castingul a început în decembrie 2019. A constat în mai multe etape. De fapt, am încercat diverse configurații și roluri. În cele din urmă, energia noastră în formulă de trei a ieșit câștigătoare. Regizorilor le-a plăcut tocmai cât de diferite suntem.

Sandra Drzymalska: Îmi este întotdeauna greu să vorbesc despre cum a decurs casting-ul pentru că a avut loc cu ceva timp în urmă. Însă îmi amintesc când ne-am întâlnit noi trei și s-a întâmplat ceva magic în acel moment.

Maria Sobocinska: Au existat variante cu noi în diverse configurații. Am încercat chiar și roluri diferite față de cele în care am fost distribuiți. S-a dovedit că a existat o scânteie în combinația dintre noi trei și a rămas așa.

Care a fost reacția voastră când ați aflat că veți fi parte dintr-un proiect Netflix?

Aleksandra Skraba: Am fost cea mai fericită persoană din lume. Acesta este primul meu proiect atât de mare. O nouă etapă este pe cale să înceapă!

Sandra Drzymalska: Care a fost reacția mea? Am fost foarte fericită! În primul rând, pentru că este o producție Netflix. Și în al doilea rând, după citirea scenariului, era deja clar că acesta va fi un proiect fantastic!

Maria Sobocinska: Am fost foarte fericită. Mai ales că acum aproape toată lumea are Netflix și serialul poate fi urmărit oriunde pe planetă.

Cum a fost procesul de transformare în Natalia / Monika / Paulina mai ales la nivel mental, nu aveți chiar aceeași vârstă cu personajele?

Aleksandra Skraba: Natalia era mai tânără decât mine, dar diferența dintre noi este practic de doar 2 ani. De fapt, avem multe în comun: dorința de a face ceva important pentru femei, stresul întâlnirii cu oameni noi.

Am încercat să mă concentrez pe înțelegerea lumii din perspectiva ei analitică și prin prisma faptului că ea nu a fost nevoită să experimenteze relații ceva mai profunde cu oamenii. Am citit multe despre fiziologia feminină și am urmărit The Big Bang Theory.

Sandra Drzymalska: Nu mai sunt adolescentă, am trecut deja de această etapă. De fapt, nici Monika, Natalia sau Paulina nu mai sunt adolescente. Fetele sunt studente, au 23 de ani și tocmai trec în zona de maturitate. Eu am 27 de ani, deci Monika, cea pe care o joc, nu este cu mult mai tânără decât mine.

Sandra Drzymalska

Maria Sobocinska: La început a fost foarte important să găsim caracteristicile personajului, astfel încât să nu fie unul exagerat. Echilibrul dintre formă și psihologia personajului a fost dificil. Am vrut ca acest personaj să fie cât mai „uman” în forma lui finală dintr-o astfel de producție.

În timpul filmărilor, care au fost cele mai intense scene, cele care v-au pus cel mai mult la încercare?

Aleksandra Skraba: Cu siguranță scena primei petreceri pe acoperiș, în care Natalia face uz de diverse substanțe. Nu știam dacă voi putea juca cum trebuie o virgină beată… M-am gândit mult la asta. De asemenea, scena proiectului din timpul prezentării de la Minister.

Am simțit că ceea ce spuneam acolo, în fața juriului, era important nu numai pentru povestea serialului nostru, ci și pentru că era ceva ce voiam să le spun tuturor femeilor din lume. De aceea am simțit o oarecare presiune.

Sandra Drzymalska: Cele mai intense scene? Hmm… nu-mi amintesc. Crearea acestei serii în sine a fost o acțiune destul de intensă în ceea ce privește forma și convenția sa. În fond, este o comedie, și cred că acest gen este mai greu de filmat decât o dramă. A fost cu siguranță o mare provocare.

Maria Sobocinska: Toate scenele au fost discutate anterior cu regizorul. Scenele dintre Paulina și Mariusz au fost foarte formale și asta a făcut pentru mine situația mai ușoară.

Cât de mult semănați (în adolescență) cu personajele voastre?

Aleksandra Skraba: În primul rând, rareori petreceam timp în fața computerului ori studiind. Nu sunt la fel de hotărâtă ca Natalia și nici experiențele noastre nu sunt similare. Cu toate acestea, mi-a plăcut imediat de ea. Este un personaj grațios de jucat, mai ales că are un scop specific.

O astfel de îndrăzneală, tenacitatea și încăpățânarea cu care și-a căutat un scop, apoi, după ce l-a descoperit, faptul că continuat în ciuda tuturor obstacolelor… personalitatea ei a fost extrem de atractivă pentru mine.

Maria Sobocinska: Adevărul e că suntem foarte diferite.

Ați avut vreun moment când nu v-ați înțeles personajul, nu i-ați înțeles alegerile, reacțiile?

Aleksandra Skraba: Fiecare moment în care Natalia îi rănește cumva pe cei dragi, tratându-i ca pe niște obiecte. Desigur, am știut imediat că nu o face în mod conștient. Ea însăși nu se gândește la emoțiile ei. Nu analizează emoțiile, nu-și dă ocazia să le simtă.

Deoarece este atât de concentrată pe obținerea succesului, nu există timp pentru altceva. În opinia mea, aceasta este o abordare tristă și periculoasă, mă întreb care ar fi bucuriile ei reale. Și dacă s-ar putea descurca cu ele.

Sandra Drzymalska: Încerc întotdeauna să înțeleg personajul pe care îl interpretez. Uneori întâlnim experiențe similare, atunci îmi este mult mai ușor să mă identific cu ea. Asta înseamnă crearea unui personaj, să încerci să îi înțelegi alegerile și acțiunile.

Maria Sobocinska: Au fost astfel de momente. Am încercat să nu judec și am încercat să o urmez pe calea ei, încercând să-i înțeleg motivațiile.

Dar momente când ați spus: „Da, știu, am trecut și eu prin asta, înțeleg perfect!”?

Aleksandra Skraba: Când Natalia decide să continue un proiect legat de plăcerea feminină! O cred la maximum!

Aleksandra Skraba

De ce credeți că există încă o oarecare pudoare atunci când vorbim despre sexualitate, orgasm?

Aleksandra Skraba: După părerea mea, desigur, este vorba despre putere. Femeile care își cunosc valoarea și obțin plăcerea devin adversare în fața cărora este greu să câștigi. Desigur, cultura în care trăim nu o spune chiar așa.

Sandra Drzymalska: De ce este sexul un subiect jenant? Cred că am fost crescuți într-o astfel de cultură și este încă un subiect tabu. Din punctul meu de vedere, este o parte din viața noastră, pur fiziologică, care ar trebui să nu mai fie învăluită în mister. Atunci ne vom putea bucura de sex mult mai bine și mai în siguranță.

Maria Sobocinska: Pentru că sexul este încă un subiect tabu. De-abia acum învățăm să vorbim despre asta în mod deschis.

Cum v-ați raportat la faptul că, prin acest serial, puneți punctul pe i în ceea ce privește mai toate problemele adolescentine, atât de onest și dezinvolt?

Maria Sobocinska: Mă bucur că am avut ocazia să fac parte dintr-un proiect care abordează problema sexualității și contestă tabuul. Ar fi minunat dacă această serie te-ar încuraja să vorbești deschis despre nevoile tale.

Maria Sobocinska

Ce ne puteți spune despre colegii voștri bărbați, cum ați lucrat împreună?

Aleksandra Skraba: Colegii bărbați erau la fel de profesioniști și pregătiți pentru ceea ce aveau de făcut, asemenea fetelor.

Sandra Drzymalska: Ce pot spune despre colegii mei: sunt oameni fantastici, bărbați și actori care lucrează într-un mod fantastic.

Maria Sobocinska: Am avut o echipă foarte bine coordonată. Băieții au creat roluri extraordinare – fără ei, seria ar fi incompletă.

În viața voastră personală, cât de mare impact au avut sau au bărbații?

Sandra Drzymalska: Bărbații joacă un rol foarte important în viața mea personală, am în jurul meu bărbați minunați care vorbesc despre femei într-un mod foarte frumos. Ei ne admiră empatia, intuiția, perseverența, răbdarea și încăpățânarea. Bărbații au fost prezenți în viața mea de la o vârstă fragedă, am crescut cu doi frați și încă învăț multe de la ei.

În cadrul competiției din film, a câștigat „o dronă pentru selfie” în defavoarea voastră. Ce credeți că ascunde această metaforă, ce spune despre societatea în care trăim?

Aleksandra Skraba: Mi se pare că metafora vine mult mai devreme… chiar în contextul concursului propus de serial și al prezentării produsului Sexify. În Polonia, asta este scince-fiction. Drona nu este atât de controversată, oamenii nu se tem să vorbească despre drone.

Maria Sobocinska: Probabil înseamnă faptul că oamenii au tendința să fie superficiali. Că se axează pe felul în care sunt percepuți și nu pe relațiile pe care le construiesc cu ceilalți oameni.

De ce credeți că, după atâta timp de emancipare, încă ne este, mai ales nouă, femeilor, atât de teamă de propria noastră sexualitate?

Aleksandra Skraba: Suntem cumva loiale femeilor cărora le-a fost frică dintotdeauna. Mi se pare că acest proces va continua mult timp, dar este frumos că schimbarea se produce. Este greu să schimbi o abordare globală care durează de sute de ani.

Sandra Drzymalska: În mare măsură, mediul în care am evoluat este de vină. Sexul este reprezentat prin pornografie sau nu este reprezentat deloc. Este ca o oglindă distorsionantă. Sexul face parte din viața noastră.

La urma urmei, atunci când privim animalele copulând nu simțim repulsie. Nu este nimic ciudat la actul sexual, doar că, din păcate, sexualitatea noastră a fost învăluită în mister și a devenit un subiect tabu.

Maria Sobocinska: În mare parte,cred că e din cauza societății în care trăim, suntem împiedicate să vorbim deschis despre sex. Ni se impun lucrurile de care să ne fie rușine.

Care au fost cele mai importante lecții pe care le-ați învățat sau reînvățat în urma experienței Sexify?

Sandra Drzymalska: Femeile ar trebui să învețe să vorbească despre nevoile lor. Despre tot ceea ce vrem și ne dorim, despre ceea ce ne oferă plăcere.

Maria Sobocinska: Că este foarte firesc să comunici despre nevoile tale.

Ați folosit vreodată o aplicație asemănătoare Sexify?

Sandra Drzymalska: Nu, nu am folosit o aplicație similară pentru că nu cred că există una pe piață. Cu excepția aplicației Flo care monitorizează ciclul menstrual.

Cât la sută este, pentru voi, creierul un organ sexual?

Sandra Drzymalska: Creierul meu este în primul rând un organ sexual. Acolo se întâmplă totul!

Arătați foarte bine, eu nu aș fi crezut că aveți mai mult de 18 ani. Bineînțeles că nu pot să întreb cum vă mențineți în formă?

Sandra Drzymalska: Mulțumesc! Am grijă de mine, dar nu excesiv. Încerc să mănânc cât pot de sănătos, să fac sport și să fiu bună cu mine. De asemenea, nu cer prea mult de la mine. Cred că, totuși, dietele și exercițiile extreme nu sunt bune pentru corpul nostru.

Cum vă raportați la fashion / trenduri?

Sandra Drzymalska: Moda este importantă pentru mine. Hainele, în general, sunt o reflectare a personalității noastre, iar eu am un suflet vechi. Îmi place să cumpăr haine de epocă din magazinele second-hand. La urma urmei, de ce să cumperi haine noi atunci când le poți găsi la fel de bine și într-un second hand? Măcar de dragul planetei noastre.

Sandra Drzymalska

Mi-au plăcut foarte mult toate cele trei discursuri de la finalul sezonului. Un fel de manifest pentru sexualitatea / puterea femeilor de a se cunoaște. Cât de important a fost pentru voi să vă cunoașteți corpul, să vă depășiți temerile?

Sandra Drzymalska: Faptul că sunt femeie este foarte important pentru mine. Să mă cunosc și să fiu aproape de propria mea persoană este un aspect foarte important în viața mea. Sunt mândră că sunt femeie. Nu mă simt inferioară, dimpotrivă. Simt o forță și o putere enormă.

Femeile se pot schimba foarte mult, au multe de spus. Cred că, de-a lungul vieții, tot învățăm despre corpul nostru. Pe măsură ce îmbătrânim, ar trebui să ne acceptăm nu numai corpul, ci și sufletul și nevoile. Aici stă puterea noastră!

Există o temă cumva subsidiară în serial, aceea a relației cu părinții. Ați retrăit ceva din experiența personajelor voastre?

Sandra Drzymalska: Relația Monikăi cu părinții ei este destul de complicată. Monika știe ce vrea să realizeze în viață și vrea să o facă fără ajutorul lor. Vrea să fie liberă și vrea să fie stăpâna propriului destin.

În ceea ce privește relația mea cu părinții mei, există unele diferențe între noi. Dar sunt foarte recunoscătoare lor. Mi-au oferit calitățile lor și au avut multă încredere în mine. Îi iubesc și îi apreciez foarte mult.

În timpul liber vă place să…

Aleksandra Skraba: Mă joc Sims și brodez.

Sandra Drzymalska: În timpul liber citesc cărți, fac pilates, îmi place să mănânc mâncare bună… sunt multe lucruri pe care le fac. Îmi plac, de asemenea, natura și călătoriile.

Maria Sobocinska: Să călătoresc și să fac fotografii.

Înafară de actorie, ceva la care țineți și pentru care ați face orice, asemenea personajelor voastre…

Sandra Drzymalska: Pentru oamenii pe care îi iubesc aș putea face multe.

Ce proiecte urmează după Sexify, aveți ceva în desfășurare?

Sandra Drzymalska: Da, sunt implicată în mai multe proiecte, dar încă nu pot vorbi despre ele.

Maria Sobocinska: Aștept premierele câtorva proiecte în care am jucat. În prezent, lucrez la o nouă serie într-o atmosferă complet diferită.

Ce vă doriți cel mai mult de la 2021?

Aleksandra Skraba: Să-mi scot masca și să merg la un festival.

Sandra Drzymalska: Ce vreau în 2021? Sfârșitul pandemiei!

Maria Sobocinska: Mi-aș dori să pot vorbi față în față cu oamenii și nu prin camerele web de pe computer. Cred că oamenii au mare nevoie de contact după acest an.

Foto: @NETFLIX

Citește și: Bun venit în universul SF al serialului „The Nevers” 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.