În direct cu Alexia Margot Eram

Are numai 17 ani, dar este deja un “nume”, prin prisma faptului că este fiica Andreei Esca şi graţie rolului pe care l-a jucat în serialul Disney, I love Violeta. Însă cine este Alexia, ce face ea, ce planuri are? Are de gând să urmeze o carieră asemănătoare cu cea a mamei sau, dimpotrivă, caută un cu totul alt drum în viață? Este momentul să aflăm mai multe despre Alexia Eram, o nouă față a tinerei generații.

Am întâlnit-o pe Alexia într-o cafenea discretă din centru și am pălăvrăgit o după-amiază întreagă. Recunosc, eram chiar foarte curioasă în legătură cu “Esca mică”. Îmi doream — așa cum simți și tu, probabil — să aflu cine este, ce gândește, ce planuri are și cât din energia magnetică a mamei s-a transpus în educația sau în personalitatea fiicei. Dintr-o combinație de admirație față de mama ei și nostagie față de vremurile adolescenței mele, eram nerăbdătoare să aflu ce fel de tânără a devenit fetița Andreei Esca, vedeta TV alături de care am crescut cu toții. “Am auzit că te-ai întâlnit cu Alexia”, mi-a spus ulterior Andreea, când ne-am intersectat la o mondenitate care făcea parte din riscurile meseriei. “Și, a spus ceva interesant? A fost coerentă?”, s-a interesat Andreea Esca, în felul ei direct și amuzant, vrând, parcă să afle detalii, dar evitând să devină iscoditoare sau să pară că ar vrea să controleze în vreun fel modul în care “s-a prezentat” fiica ei la primul său interviu pentru COSMO. O atitudine care, mă gândeam eu apoi, cred că reflectă mult din dinamica relației mamă-fiică, bazată pe prietenie, încredere, admirație și multă dragoste. Despre această relație, dar și despre raportarea la celebriatatea mamei, fiorii primei iubiri și planurile care ține de viața ei profesională, am povestit cu Alexia mai jos.Alexia Eram – Fotografii de Tibi Clenci, Styling: Amir Doboș, Machiaj: Jenny Matea, Machiaj: Jenny Matea, Coafură: Adonis Enache/ Endorphin Lab, Junior Stylist: Alexandru Cristea, Locație: Mediaholic Studios, Producție: Allure Production

COSMO: Cred că toată lumea este nerăbdătoare să te cunoască mai bine, dar am auzit că deja pleci din țară!

ALEXIA: Intenția mea e să mă întorc înapoi! Dar da, în septembrie plec în Anglia, ca să studiez Fashion Promotion and Imaging, în cadrul University for the Creative Arts. Facultatea durează 3 ani, și apoi urmează încă un an de master. Este posibil să fac un semestru de studii și la New York… Deci, voi fi plecată mai bine de patru ani.

COSMO: Aștepți cu nerăbdare?

Da, chiar, da. Bine, știu deja că o să îmi fie foarte dor de “aici”… O să fiu singură, fărăr familia mea, și va trebui să mă obișnuiesc. Aici cunosc pe toată lumea din jurul meu, știu străzile… Acolo va trebui să reînvăț toate astea. Am fost deja să văd unde voi locui — este vorba de un cămin studențesc. Universitatea la care merg eu este la 30 de minunte de Londra, dar eu voi locui în oraș, într-un campus pentru tineri ca și mine.

COSMO: Deci vei trăi toată experiența studentului get beget dintr-o altă țară. Și nu cunoști pe nimeni.

ALEXIA: Ei, nu chiar pe nimeni. Foarte mulți dintre colegii mei de liceu merg să studieze la Londra, iar unii dintre ei vor locui chiar în același campus cu mine. Și mai știu, în Londra, și câteva cunoștințe din partea mamei… Să zicem că știu suficiente persoane cât să nu mă simt complet izolată. Dar tot am o strângere de inimă când mă gândesc la cum o să fie acolo, la cum o să locuiesc departe de casă vreme de 4 ani.

COSMO: Oamenii cred că, în general, copiii celebrităților formează prietenii numai între ei. Că au un cerc exclusivist. Care e realitatea?

ALEXIA: Copiii vedetelor nu se împrietenesc numai cu alți copii cu părinți celebri, pentru că dacă nu se întâlnesc… Nu au cum să se împrietenească. Eu am prieteni și de la școală și din afara ei, pe care mi i-am făcut în mod natural, pe baza unor trăsături și hobby-uri comune. Și sunt copii obișnuiți.

Dar nu te simți privită diferit de către ceilați copii? Adică doar pentru că se întâmplă să ai o mamă celebră?

ALEXIA: Da, mi s-a întâmplat lucrul acesta, dar nu ca venind din partea prietenilor mei adevărați, ci din partea oamenilor, în general. De fapt, cred că asta este problema când ești copilul unui părinte celebru, faptul că, inițial, nu știi dacă persoana respectivă se împrietenește cu tine fiindcă ești copilul cuiva sau pentru că te place cu adevărat.

COSMO: Ce interes poate avea cineva să întrețină o prietenie falsă?

ALEXIA: Nu știu, să — zic o chestie banală, acum, dar s-a întâmplat — să îi crească numărul de followers pe Instagram, să meargă cu tine la unele evenimente cu mine, să cunoască “lume”. Oricum, nu e greu să îți dai seama când cineva are intenții de genul. Și de aceea nu am foarte mulți prieteni. Am patru prieteni buni, pe care îi am de când eram mică și… pe iubitul meu, care este, în același timp, și unul dintre cei mai bun prieteni.

Alexia Eram – Alexia Eram – Fotografii de Tibi Clenci, Styling: Amir Doboș, Machiaj: Jenny Matea, Machiaj: Jenny Matea, Coafură: Adonis Enache/ Endorphin Lab, Junior Stylist: Alexandru Cristea, Locație: Mediaholic Studios, Producție: Allure Production

De Diana Colcer

Fotografii de Tibi Clenci

Styling: Amir Doboș

Machiaj: Jenny Matea

Coafură: Adonis Enache / Endorphin Lab

Junior Stylist: Alexandru Cristea

Locație: Mediaholic Studios

Producție: Allure Production

Citeşte continuarea interviului, însoţit de pictorialul pentru coperta COSMO, în ediţia de iunie a revistei Cosmopolitan România.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.