Gina Pistol, într-o aventură de neuitat

Pe 10 februarie 2019 a început cel de-al doilea sezon al reality show-ului Asia Express, de data aceasta provocarea atingând noi limite, în India şi Sri Lanka. Dar, lupta nu a fost numai a concurenţilor, ci şi a prezentatoarei – Gina Pistol – care a avut un regim ca de armată timp de două luni, continuu. Despre complicaţiile, dar şi frumuseţiile celor două lumi care au găzduit-o, despre cum a reuşit să îşi menţină ritualul de îngrijire şi despre impactul pe care l-au avut femeile din India asupra Ginei Pistol, află din interviul de mai jos:

Ai avut două luni de „armată” pentru show-ul Asia Express, de data aceasta în India şi Sri Lanka. Cum a fost?

În primul rând, ca în orice armată, am avut un program fix. Eu preferam să mă trezesc cu 45 de minute mai devreme, îmi place să fiu în ritmul meu dimineața, nu pot să sar din pat direct la treabă. Așa că îmi luam puțin timp pentru rutina mea de zi cu zi. De cele mai multe ori săream peste micul dejun. În ciuda faptului că îmi place mult mâncarea indiană, la ora 5 dimineața nu puteam mânca alimente gătite, cu sosuri grele… Pe teren, filmam indiferent de condiții, soare toropitor, umiditate extremă, ploaie, sau vreme capricioasă, iar la ora 18 ne retrăgeam în alt oraș. Cam așa a decurs „armata” Asia Express! Timp de două luni.

Care a fost dinamica filmărilor? Aveaţi şi momente de relaxare?

Programul a fost unul foarte încărcat, iar în puținele momente pe care le aveam libere — ziua era mai mult una de tranzit, între destinațiile unde trebuia să filmăm. Când ajungeam, mi-aș fi dorit să ies, să cumpăr suveniruri pentru cei dragi de acasă, dar orășelele erau de provincie, nu erau foarte multe lucruri de făcut, iar cu fiecare zi ce trecea… oboseala se acumula. Așa că preferam să stau în cameră, să îmi reorganizez bagajul și să mă odihnesc. De foarte puține ori am stat fără să mă gândesc la nimic.

Cum arăta programul tău de îngrijire, în aceste condiţii?

Mi-am luat câteva produse de îngrijire de acasă, dar a fost greu să includ toate lucrurile de care aș fi avut nevoie într-un bagaj. Când pleci într-o vacanță, ca turist, te poți lipsi de anumite cosmetice, te bazezi pe faptul că orice destinație trebuie să aibă și un magazin aprovizionat. Însă în Asia Express... totul e diferit. Pe sticlă trebuie să arăți bine. La recomandarea hairstylistului meu mi-am luat un şampon special nuanțator, ulei și o mască hidratantă, căci părul meu a fost coafat mai în fiecare zi, și expus la soare, căldură, umiditate.

Ziua de filmare a presupus să stau și peste 14 ore machiată, în căldură, așa că și tenului meu i-am acordat o îngrijire specială, în zilele când am avut timp. Mi-am luat de acasă câteva măști de ten pentru curățare și hidratare și mai tot timpul am ținut cu mine un portfard „survival kit”, în care aveam tot ce îmi trebuia pentru a-mi retușa machiajul rapid, când eram pe teren.

Cum ţi s-a părut viaţa femeilor de acolo? Ce avea de neacceptat pentru tine şi ce avea fascinant?

M-au fascinat femeile din India care reușeau să își păstreze feminitatea indiferent de condiții. Chiar și în cel mai murdar loc din India, puteai să vezi o localnică îmbrăcată într-un sari colorat, piesă din costumul lor tradițional, accesorizat cu bijuterii autentice. Indiferent dacă era desculță, sau cu tălpile crăpate de atâta muncă, avea părul frumos aranjat, niciodată despletit. Lucrul acesta mi-a plăcut foarte, foarte mult. Chiar dacă veșmintele lor arată spectaculos, nu sunt deloc comode, iar indiencele își petrec mai toată ziua îmbrăcate în acest sari.

Le vezi cum cară vase imense cu fructe, cum spală haine în râu, cum au grijă de casă… într-o „rochie” făcută din 6-8 metri de material de mătase, care alunecă. Mie mi-ar fi fost foarte greu. Eu sunt foarte practică în viața de zi cu zi, îmi place să mă simt comod în hainele pe care le port, așa că nu mi-a fost tocmai ușor în momentul când am fost nevoită să port un sari de dimineața până seara. Sunt extrem de frumoase, dar incomode.

Cele mai frumoase experienţe din India şi Sri Lanka?

În Sri Lanka m-au impresionat peisajele, natura, simplitatea vieții, iar India a fost spectaculoasă prin prisma templelor. Asia Express este în sine o înșiruire de experiențe. În fiecare zi ești în alt loc, vezi un alt oraș, o altă comunitate, alte peisaje, asta este fascinant. Timp de două luni, descoperi câte ceva nou în fiecare zi. Mărturisesc că nu mă gândeam vreodată că voi ajunge la Bollywood, dar s-a întâmplat cu ocazia acestui show. Și da, este un loc impresionant!

Ce obiecte turistice ai recomanda celor care ar vrea să meargă în vizită? Dar preparate culinare tradiţionale?

Sygiria, sau Stânca Lului, este un loc spectaculos în Sri Lanka pe care vă recomand să îl vizitați. India este o experiență în sine, nu aș putea să vă spun un loc anume, important e să simțiți cultura. Dacă ajungeți în Mumbai, să mergeți neapărat la cea mai mare spălătorie în aer liber din lume. În ceea ce privește mâncarea, mi-a plăcut foarte mult pâinea naan, tradițional indiană, pe care am regăsit-o doar la ei în țară.

Este ca o lipie specială, dospită, preparată la cuptor, ce poate fi umplută cu diverse ingrediente. Preferata mea a fost cea cu brânză și coriandru. Când ajungeam la un restaurant, trebuia să caut denumirile pe Google, pentru că nu știam ce să comand, nu știam dacă ar fi fost pe gustul meu sau nu. Așa că ne uitam la imagini, iar când găseam ceva ce ne plăcea… comandam toți același lucru.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de martie a revistei Cosmopolitan România.

Foto: Diana Oros – Instagram @ginapistol

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.