Gala Met 2019: Ce presupune tematica acestui an, „Camp: Notes on Fashion”?

Prima zi de luni a lui mai este rezervată, an de an (din 1948 încoace) Galei Met. Gala Met, cunoscută şi sub denumirile „Balul Met” sau „Gala Costume Institute”) îşi trage numele de la cel al Muzeului Metropolitan de Artă din New York (Met) și scopul ei este strângerea de fonduri în beneficiul muzeului, însă totodată, marchează startul expoziţiei anuale din cadrul aripii Costume Institute.

Gala Met este considerată unul dintre cele mai importante evenimente anuale din industria modei, iar defilarea invitaților pe covorul roșu echivalează cu momentul dinaintea decernării Premiilor Oscar – elita lumii modei, alături de personaje importante din industria de entertainment (film, muzică) sau cea de design se reunesc în New York la invitația Annei Wintour, redactorul-șef al ediței americane a revistei Vogue, și cea care prezidează și, de asemenea, organizează evenimentul până în cel mai mic detaliu.

În fiecare an, tematica Galei Met coincide cu cea a expoziției care își va deschide porțile către publicul larg a doua zi după petrecere. În cazul de față, tematica expoziției găzduite de Costume Institute, și, implicit, a Galei Met 2019, este Camp: Notes on Fashion – o explorare a exceselor și a kitsch-ului în modă.

Mai exact, conceptul de camp implică faptul ca persoana care își asumă acest look să ia frivolitatea foarte în serios. Camp este despre look-uri teatrale, dar etalate în mod calculat. Camp te obligă să te transformi într-un personaj și să-ți joci rolul în mod impecabil – altfel, riști un dezastru. Ca exemplu am putea da una dintre piesele ce se va regăsi în cadrul expoziției găzduite anul acesta de Costume Institute – rochia-lebădă purtată cu îndrăzneală de artista Björk la Premiile Oscar în 2001.

În fiecare an, Anna Wintour este însoțită de o serie de co-gazde al căror rol este de a fi entertaineri pentru câte o masă sau set de mese pe durata evenimentului (apariția și defilarea invitaților pe covorul roșu este urmată de o cină și un spectacol, care, spre deosebire de momentul red carpet, nu se desfășoară sub ochii publicului larg). C0-gazdele sunt selectate anual în funcție de tematica evenimentului, iar anul acesta, printre ele se numără Lady Gaga și designerul Alessandro Michele – Gaga fiind bineînțeles recunoscută nu numai pentru talentul său artistic, ci și pentru naturalețea și nonșalanța cu care a îmbrăcat, de-a lungul timpului, ținute care mai de care mai extravagante și mai neconvenționale, făcându-le parte din look-ul său semnătură.

La rândul său, Alessandro Michele este responsabil pentru reînvierea brandului Gucci care, după numirea acestuia la cârma creativă, a devenit unul dintre cele mai vizibile și mai puternice labeluri high fashion ale momentului, grație manierei în care designerul a reușit să imprime brandului o estetică geek chic cu accente kitsch rapid îndrăgită atât de public, cât și de critici, grație naturaleții cu care este construită.

Printre primele staruri care și-au făcut apariția pe covorul roșu de la Muzeul Metropolitan din New York este Lady Gaga, care a schimbat deja nu unul, nu două, nici chiar trei, ci PATRU ținute, iar în ceea ce privește look-ul celorlalți invitați ai Galei Met 2019, rămâi cu ochii pe COSMOPOLITAN.RO pentru a vedea cum a fost interpretată tematica acestui an. 

Lady Gaga într-o ținută Brandon Maxwell, alături de designer
A doua rochie a lui Gaga, însoțită de o umbrelă.
A treia ținută a lui Gaga a inclus un pe post de accesoriu un telefon retro.

 

Vezi cele mai spectaculoase look-uri de pe covorul roșu de la GalaMet 2019 aici!

Look-ul final, ascuns sub cele trei straturi de haine, a fost compus din lenjerie și dresuri plasă.

Vezi cele mai spectaculoase look-uri de pe covorul roșu de la GalaMet 2019 aici!

Foto: Getty

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.