Forbes: Shia LaBeouf este cel mai profitabil actor de la Hollywood

By  | 

In acest an, cinci dintre primele zece pozitii ale clasamentului au fost ocupate de actrite, spre deosebire de anul trecut, cand nicio femeie nu a reusit sa intre in Top 10.

Potrivit sistemului de calcul pus la punct de editorii site-ului Forbes.com, pentru fiecare dolar pe care studiourile l-au cheltuit pentru Shia LaBeouf, filmele in care acesta a jucat le-au adus un profit de 81 de dolari. Printre aceste filme se numara „Transformers: Razbunarea celor invinsi” – ce a avut incasari totale de 836 de milioane de dolari – si al patrulea film din franciza „Indiana Jones” – care a avut incasari totale de 787 de milioane de dolari.

Actrita americana Anne Hathaway s-a clasat pe pozitia a doua, studiourile de la Hollywood castigand 64 de dolari pentru fiecare dolar cheltuit cu starul din „Alice in Tara Minunilor” (1,02 miliarde de dolari) si „Razboiul mireselor/ Bride Wars”.

Daniel Radcliffe (61 de dolari), starul francizei „Harry Potter”, s-a clasat pe pozitia a treia, fiind urmat, pe locul al patrulea, de Robert Downey Jr. (33 de dolari), starul din „Iron Man 2” si „Sherlock Holmes”. Ambii actori au urcat cate o pozitie fata de topul din 2009.

Cate Blanchett (27 de dolari) ocupa pozitia a cincea, iar locul al saselea este impartit de Meryl Streep si de Jennifer Aniston – 21 de dolari.

Topul 10 al celor mai profitabili actori de la Hollywood este completat, in ordine, de Johnny Depp (18 dolari), Nicolas Cage (17 dolari) si Sarah Jessica Parker (17 dolari).

Editorii site-ului Forbes.com au analizat veniturile aduse de actorii de la Hollywood care au jucat in cel putin trei filme in ultimii cinci ani (productii ce au rulat in cel putin 500 de sali de cinematograf). Filmele de animatie si cele care au avut premiera dupa 1 iunie 2010 nu au fost luate in considerare.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *